Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata
Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 350
Autor(i): Ioana Maria Costea
Editura: Hamangiu

Complexitatea fenomenului de evaziune fiscala, emergenta unor concepte complementare ? cum ar fi optimizarea fiscala, frauda fiscala, protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene si diversitatea parametrilor de actiune ? au determinat in planul actiunii de combatere a faptelor ilicite, ce aduc atingere intereselor financiare ale unei institutii publice, variate forme ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata

Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata

Complexitatea fenomenului de evaziune fiscala, emergenta unor concepte complementare ? cum ar fi optimizarea fiscala, frauda fiscala, protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene si diversitatea parametrilor de actiune ? au determinat in planul actiunii de combatere a faptelor ilicite, ce aduc atingere intereselor financiare ale unei institutii publice, variate forme de actiune caracterizate prin intensitate graduala si teritorialitate distincta.

Astfel, identificam o serie de mecanisme juridice nationale de combatere a evaziunii fiscale de natura fiscala si penala si o serie de mecanisme de combatere a fraudei la nivel european comunitar.

Astfel, comentariul Legii nr. 241/2005 asigura o prezentare exhaustiva a domeniului protectiei intereselor financiare nationale si incidental europene prin instrumente penale ? de drept material si de drept procesual ?, consacrate in legislatia nationala romana ? Ioana Maria Costea.

Dispozitiile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale sunt analizate in detaliu, prin comentarii ample, cu rol explicativ, ce cuprind atat perspectiva teoretica, cu trimiteri la opinii doctrinare, cat si cea practica, fiind presarate cu numeroase exemple aplicabile si jurisprudenta relevanta.

Dispozitiile aplicabile in materie de evaziune fiscala nu sunt lipsite de interpretari diferite. Astfel, sunt vizate probleme referitoare la aspecte de detaliu privind infractiunile de evaziune fiscala si infractiunile asimilate, precum si probleme de drept penal specifice privind participatia penala, unitatea si pluralitatea de infractiune. Nu in ultimul rand, sunt analizate si aspecte procesuale privind limitele dintre raspunderea fiscala si raspunderea penala in materie de obligatii fata de bugetul general consolidat.

Comentariul Legii nr. 241/2005 poate fi un reper pentru specialistii din domeniul juridic sau economic ? teoreticieni si practicieni, dar si pentru toti cei interesati de corecta interpretare si aplicare a dispozitiilor Legii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.
Carti scrise de acelasi autor:
Ioana Maria Costea - Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata" ?

Cine a cumparat Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata, a mai cumparat si:
10 ciuperci
Gerhard Schuster, Christine Schneider
Practica realizarii sinelui 1
Paramahansa Yogananda
Oferta pachet Tratat de drept succesoral. Editia III-a, 3 volume
Francisc Deak
Secolul meu. Confesiunile unui intelectual european
Aleksander Wat, Czeslaw Milosz
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE