Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Toate panzele sus

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
ARTA SIMPLITĂȚII
ȘI A RAFINAMENTULUI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata
Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata
Editura: Hamangiu
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 350
Autor(i): Ioana Maria Costea
Editura: Hamangiu
Disponibilitate: In stoc

Complexitatea fenomenului de evaziune fiscala, emergenta unor concepte complementare ? cum ar fi optimizarea fiscala, frauda fiscala, protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene si diversitatea parametrilor de actiune ? au determinat in planul actiunii de combatere a faptelor ilicite, ce aduc atingere intereselor financiare ale unei institutii publice, variate forme ...
Pret: 65,00 lei
buc.
CARTI » Drept » Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata

Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata

Complexitatea fenomenului de evaziune fiscala, emergenta unor concepte complementare ? cum ar fi optimizarea fiscala, frauda fiscala, protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene si diversitatea parametrilor de actiune ? au determinat in planul actiunii de combatere a faptelor ilicite, ce aduc atingere intereselor financiare ale unei institutii publice, variate forme de actiune caracterizate prin intensitate graduala si teritorialitate distincta.

Astfel, identificam o serie de mecanisme juridice nationale de combatere a evaziunii fiscale de natura fiscala si penala si o serie de mecanisme de combatere a fraudei la nivel european comunitar.

Astfel, comentariul Legii nr. 241/2005 asigura o prezentare exhaustiva a domeniului protectiei intereselor financiare nationale si incidental europene prin instrumente penale ? de drept material si de drept procesual ?, consacrate in legislatia nationala romana ? Ioana Maria Costea.

Dispozitiile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale sunt analizate in detaliu, prin comentarii ample, cu rol explicativ, ce cuprind atat perspectiva teoretica, cu trimiteri la opinii doctrinare, cat si cea practica, fiind presarate cu numeroase exemple aplicabile si jurisprudenta relevanta.

Dispozitiile aplicabile in materie de evaziune fiscala nu sunt lipsite de interpretari diferite. Astfel, sunt vizate probleme referitoare la aspecte de detaliu privind infractiunile de evaziune fiscala si infractiunile asimilate, precum si probleme de drept penal specifice privind participatia penala, unitatea si pluralitatea de infractiune. Nu in ultimul rand, sunt analizate si aspecte procesuale privind limitele dintre raspunderea fiscala si raspunderea penala in materie de obligatii fata de bugetul general consolidat.

Comentariul Legii nr. 241/2005 poate fi un reper pentru specialistii din domeniul juridic sau economic ? teoreticieni si practicieni, dar si pentru toti cei interesati de corecta interpretare si aplicare a dispozitiilor Legii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Ce parere ai despre cartea "Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata" ?

Cine a cumparat Evaziunea fiscala. Legea nr. 241 din 2005 comentata si adnotata, a mai cumparat si:
Drept penal. Partea Speciala. Editia 4
Alexandru Boroi
Drept procesual penal. Partea speciala. Mapa de seminar ed.2
Mircea Damaschin, Ion Neagu
Drept administrativ. Partea speciala. Editia 2
Trailescu Anton
Tratat de Cooperare judiciara internationala in materie penala
Alexandru Boroi, Ion Rusu, Minodora-Ioana Rusu
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE