Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Drumul
Drumul
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 256
Autor(i): Vasili Grossman
Editura: Polirom

Vasili Grossman este autorul romanului Viata si destin, una din capodoperele literaturii ruse si universale, ?unul dintre cele mai indraznete acte de condamnare a sistemului sovietic din cite s-au scris vreodata.? (The Wall Street Journal)
 
Volumul de fata aduce laolalta povestiri, nuvele, eseuri, articole si scrisori, oferindu-ne o perspectiva mai larga ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Drumul

Drumul

Vasili Grossman este autorul romanului Viata si destin, una din capodoperele literaturii ruse si universale, ?unul dintre cele mai indraznete acte de condamnare a sistemului sovietic din cite s-au scris vreodata.? (The Wall Street Journal)
 
Volumul de fata aduce laolalta povestiri, nuvele, eseuri, articole si scrisori, oferindu-ne o perspectiva mai larga asupra vietii si operei lui Vasili Grossman.

Cititorul va descoperi de aceasta data nu doar scriitorul disident, ci un autor viu, care contureaza cu entuziasm si idei socialiste, dar care surprinde cu subtilitate si miscari sufletesti opuse orbirii ideologice. In sine, Drumul ofera prilejul de a intilni fragmente ale unui scriitor confirmat al anilor ?30-?40, precum si texte ale unui observator fin al fenomenului totalitar.

Din selectia povestirilor fac parte ?In orasul Berdicev? din 1934 (orasul natal al lui Grossman, din Ucraina de astazi), precum si una dintre lucrarile sale mai tirzii, ?Mama?, o povestire despre viata unei fetite adoptate de un membru aflat la conducerea NKVD-ului, care ajunge in orfelinat dupa destituirea tatalui ei, fara sa-si aminteasca multe despre parintii adoptivi, parte esentiala dintr-un cosmar colectiv de care toata lumea isi dorea sa uite.

Volumul include, de asemenea, textul complet al infioratoarelor relatari de la Treblinka ? o prima analiza a mecanismelor care pun in miscare un lagar al mortii, studiul ?Madona Sixtina? ? o meditatie asupra artei si atrocitatii, precum si doua scrisori ale autorului adresate mamei sale moarte, in vremuri dintre cele mai sumbre.
 
Recomandari: Drumul, Vasilli Grossman

?Povestirile adunate in acest volum dezvaluie detalii mai putin cunoscute ale vietii in Rusia sovietica si arata preocuparile lui Grossman fata de indoielile si teroarea ce macina umanitatea.? (The Guardian)
 
?Toate povestirile lui Vasili Grossman ii arata abilitatea de a alege tocmai acele momente hotaritoare pentru soarta unui om si de a le pune in mijlocul celor mai importante evenimente ale timpului sau. Astfel iese la suprafata caracterul personajelor.? (Times Literary Supplement)

?Povestirile lui Grossman sint atit de emotionante pentru ca autorul lor nu cosmetizeaza perspectiva asupra personajelor si asupra situatiilor in care se afla acestea. Ele combina relatarea jurnalistului cu fascinatia fata de felul in care oamenii indura cele mai neplacute evenimente din istoria lor.? (Metro)

Vasili Grossman (1905-1964) este una dintre figurile marcante ale rezistentei antitotalitare. S-a nascut intr-o familie de evrei asimilati din Berdicev (oras din Ucraina de astazi) si a urmat cursurile Institutului de Studii Superioare din Kiev si cele ale Facultatii de Matematica-Fizica din cadrul Universitatii de Stat din Moscova, absolvind in 1929.

A lucrat ca inginer chimist in bazinul Donului, dar la mijlocul anilor ?30 a renuntat la aceasta meserie in favoarea literaturii. Nuvelele si povestirile sale se bucura de succes si atrag atentia unor autori ca Maxim Gorki si Mihail Bulgakov. In 1934, publica nuvela ?In orasul Berdicev?, care a stat la baza filmului Comisar (1967), regizat de Aleksandr Askolov.

Filmul este insa interzis de KGB si apare pe marile ecrane abia in 1990, in perioada perestroikai. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Grossman a fost reporter de front, unul dintre primii comentatori ai Holocaustului.

Articolul sau ?Infernul de la Treblinka?, din 1944, a facut parte din probele acuzarii in procesul de la Nurnberg. Insa criticile la adresa colectivizarii si a represiunii politice din URSS duc la interzicerea cartilor sale, gloria lui Grossman fiind, in cele din urma, ca si a lui Bulgakov sau Pasternak, postuma.

Carti scrise de acelasi autor:
Vasili Grossman - Viata si destin
Vasili Grossman - Panta Rhei (apare in curand - solicita acest produs)
Vasili Grossman - Drumul (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Drumul" ?

Cine a cumparat Drumul, a mai cumparat si:
Retorica, editia a IV
Alexandru Ticlea
Conspiratia Stargate
Lynn Picknet, Clive Prince
Onoare
Elif Shafak
Fara inchisoare, as fi fost nimic
Neculai Popa, Flori Balanescu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE