Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Mizerabilii
-20
Mizerabilii
Editura: Corint
Data aparitiei: 2023
Numar de volume: 2
Autor(i): Victor Hugor
Editura: Corint
Disponibilitate: In stoc

În monumentala operă Mizerabilii (1862), una dintre capodoperele literaturii universale, Victor Hugo realizează o adevărată cartografiere a societății franceze a vremii.

Analitic, extravagant, plin de haz, dar și aplecat asupra întrebărilor fundamentale ce macină omenirea de secole, Hugo pune sub lupă în această excepțională operă numeroase personaje vii, perene, înzestrate cu ...
Pret: 145,00 lei
Pret: 116,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Mizerabilii

Mizerabilii

În monumentala operă Mizerabilii (1862), una dintre capodoperele literaturii universale, Victor Hugo realizează o adevărată cartografiere a societății franceze a vremii.

Analitic, extravagant, plin de haz, dar și aplecat asupra întrebărilor fundamentale ce macină omenirea de secole, Hugo pune sub lupă în această excepțională operă numeroase personaje vii, perene, înzestrate cu trăsături puternice.

În jurul lor, o serie de însemnări ample despre natura umană, societate, istorie, arhitectură, literatură.

*****

Cu o vastă întindere temporală și spațială, romanul Mizerabilii ne oferă o adevărată cartografiere a societății franceze de la începutul secolului al XIX-lea, pe scena căreia evoluează numeroase personaje complexe, cu trăsături puternice, care ilustrează credințele și idealurile autorului însuși – posibilitatea de mântuire a naturii umane, dragostea ideală, justiția socială, demnitatea umană.

Având cinci părți, romanul prezintă parcursul personajului principal, Jean Valjean, și a câtorva personaje din jurul acestuia: Fantine, Cosette, Marius, Javert, soții Thénardier și copiii lor (Éponine, Azelma, Gavroche), de-a lungul a aproximativ trei decenii.

Trimis pentru cinci ani la ocnă pentru că a furat o pâine, Jean Valjean rămâne de fapt închis nouăsprezece ani, din cauza încercărilor constante de a evada; odată eliberat, va fi urmărit pentru tot restul vieții de Javert, inspectorul de poliție.

Profund mișcat de bunătatea monseniorului Bienvenu, care îl iartă pe Jean Valjean pentru încercarea de a-i fura din casă și care îl scapă din mâinile poliției, fostul condamnat are să își ducă mai departe viața ghidat de un singur gând: să facă bine celorlați.

Ajunge primar al orașului Montreuil‑sur‑Mer, care prosperă nebănuit sub îndrumarea sa, iar mai târziu, își dedică tot timpul și resursele îngrijirii micuței orfane Cosette, copila părăsită a lui Fantine.

Filonul romantic al monumentalei opere a lui Victor Hugo se împletește cu pasaje descriptive ale Bătăliei de la Waterloo din 1815 și ale Insurecției republicane din 1832, dar și cu o riguroasă analiză a arhitecturii Parisului și a canalelor acestuia, precum și cu o serie de însemnări ample despre natura umană, societate, istorie, arhitectură, literatură.

„În acest roman nu există digresiuni. Totul este relevant – pentru că subiectul cărții este, literalmente, totul. […]

Mizerabilii este un joc cu destinul: pune în scenă discrepanța dintre imperfecțiunile judecății omenești și arhetipurile perfecte ale infinitului.”

Adam Thirlwell, în The Guardian

„Dacă scriitorul nu ar scrie decât pentru vremea lui, ar trebui să-mi rup și să-mi arunc condeiul.”

Victor Hugo

„Mizerabilii nu intră în categoria romanelor, este un fel de monstre sacré.”

Peter Brooks, în The New York Review of Books
Carti scrise de acelasi autor:
Victor Hugor - Mizerabilii

Ce parere ai despre cartea "Mizerabilii" ?

Cine a cumparat Mizerabilii, a mai cumparat si:
Sfarsitul mi-e inceput
Tiziano Terzani
O ciudatenie a mintii mele
Orhan Pamuk
Navetist la tropice
Ionuț Șendroiu
Dosarul Bucuresti
William Maz
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE