Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Despre libertate
Despre libertate
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 432
Autor(i): John Stuart Mill
Editura: Humanitas
Colectia: 10 carti esentiale despre lumea in care traim

Impactul lui Mill asupra gandirii politice a fost imediat si a lasat urme de durata. Tratatul lui ramane pledoaria clasica pentru libertatea individuala.“ (ISAIAH BERLIN)

Vointa poporului inseamna, practic, vointa unei parti, care este cea mai numeroasa sau cea mai activa parte a poporului, a majoritatii, sau a acelora care au ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Despre libertate

Despre libertate

Impactul lui Mill asupra gandirii politice a fost imediat si a lasat urme de durata. Tratatul lui ramane pledoaria clasica pentru libertatea individuala.“ (ISAIAH BERLIN)

Vointa poporului inseamna, practic, vointa unei parti, care este cea mai numeroasa sau cea mai activa parte a poporului, a majoritatii, sau a acelora care au reusit sa se faca recunoscuti drept majoritate; poporul, asadar, poate voi sa oprime o parte a sa, iar precautiile luate impotriva acestei oprimari sunt la fel de necesare ca si precautiile luate impotriva oricarui alt abuz de putere…

«Tirania majoritatii» este in general inclusa printre pericolele impotriva carora societatea trebuie sa vegheze.

JOHN STUART MILL

Fragment din cartea "Despre libertate" de John Stuart Mill

"Nu este niciodata inutil a reaminti oamenilor ca a existat candva un barbat pe nume Socrate, care a intrat intr-un conflict memorabil cu autoritatile legale si cu opinia publica a vremii sale.

Ni s-a transmis din generatie in generatie, chiar de catre cei care au cunoscut cel mai bine atat omul, cat si vremea sa, faptul ca, nascut intr-o tara si intr-o epoca bogata. in barbati renumiti, el era cel mai virtuos dintre acestia; iar noi stim ca el a fost fruntasul si prototipul tuturor celor care, dupa el, au propovaduit virtutea, izvorul atat al inaltelor idei care l-au inspirat pe Platon, cat si al utilitarismului chibzuit initiat de Aristotel, i maestri di color che sanno (maestrii celor ce cunosc), principalele doua surse ale eticii, ca si ale intregii filozofii.

Acestui maestru recunoscut al tuturor marilor ganditori ce au trait de atunci - a carui faima, inca in crestere dupa mai mult de doua mii de ani, aproape ca depaseste pe aceea a tuturor celorlalti barbati ale caror nume au facut gloria cetatii sale natale-concetatenii sai i-au scurtat zilele, in urma unui proces in care a fost condamnat pentru impietate si imoralitate. Impietate, pentru ca ar fi negat zeii recunoscuti de catre stat; acuzatorul sau a facut efectiv afirmatia (reprodusa in Apologie) ca el nu credea in nici un fel de zei.

Imoralitate, pentru ca ar fi fost, prin doctrinele si invataturile sale, un „corupator al tineretului".

Exista toate motivele sa credem ca tribunalul a socotit in mod onest intemeiate aceste capete de acuzare si l-a declarat vinovat, condamnand astfel pe omul, care, dintre toti cei nascuti pana atunci, merita cel mai mult recunostinta omenirii, la moartea harazita criminalilor."
Carti scrise de acelasi autor:
John Stuart Mill - Despre libertate (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Despre libertate" ?

Cine a cumparat Despre libertate, a mai cumparat si:
Atlas al terapiei injectabile in managementul durerii
Juergen Fischer
Puterea creierului
Daniel Amen
Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri
Varujan Vosganian
Testamentul lui Solomon
Evanghelii si Manuscrise Crestine
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE