Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Instrumentele titanilor

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
O CARTE PE ZI
UN PREŢ SPECIAL
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Curs de miracole
Curs de miracole
Editura:Fundatia Cursul de Miracole
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 1216
Autor(i): Fundatia Cursul de Miracole
Editura: Adevar Divin
Disponibilitate: In stoc

Cursul de miracole este un sistem complet de gândire spirituala, destinat studiului individual. Împartit în trei volume, Text, Culegere de exercitii pentru studenti si Manual pentru profesori, Cursul de Miracole afirma ca, pentru a ajunge la iubire si pace universala - sau la capacitatea reamintirii lui Dumnezeu - trebuie sa ...

Pret: 219,00 lei
buc.
CARTI » Spiritualitate si Ezoterism » Curs de miracole

Curs de miracole

Cursul de miracole este un sistem complet de gândire spirituala, destinat studiului individual. Împartit în trei volume, Text, Culegere de exercitii pentru studenti si Manual pentru profesori, Cursul de Miracole afirma ca, pentru a ajunge la iubire si pace universala - sau la capacitatea reamintirii lui Dumnezeu - trebuie sa ne „desfacem”, mai întâi, vinovatia iertându-i pe ceilalti.

Cursul se concentreaza, asadar, pe vindecarea relatiilor si pe transformarea lor în relatii sfinte.

Cursul de miracole subliniaza totodata ca nu e decât o versiune a programului universal, una dintre miile de versiuni ale acestuia.

Prin urmare, desi limbajul Cursului apartine crestinismului traditional, el exprima o spiritualitate nesectara si neconfesionala. Cursul de miracole este, asadar, o învatatura spirituala universala, si nu o religie.

Textul - Cursul de Miracole prezinta teoria Cursului, studiul acestei teorii având sadita în el dezvoltarea experientei iertarii - o traire care constituie obiectivul Cursului pentru fiecare student. În aceasta privinta, Cursul de miracole afirma ca „obiectivul pe care îl urmareste e fericirea si pacea ta”

Textul explica, totodata, baza fricii si a vinovatiei si felul în care pot fi depasite prin miracole, definite ca „expresii de iubire”. Miracolul e definit ca un salt perceptual de la frica la iubire.

Culegerea de exercitii pentru studenti - Cursul de Miracole este alcatuita din 365 de lectii, un exercitiu pentru fiecare zi a anului. Acest antrenament de un an marcheaza începutul procesului de schimbare a mintii si perceptiei studentului, desi nu e menit sa încheie procesul de învatare al acestuia.

Dupa cum se afirma în Prefata Cursului, „În final, cititorul e lasat în mâinile propriului Profesor Launtric, Care va dirija toata învatatura ulterioara dupa cum crede El ca e mai bine”.

Manualul pentru profesori - Cursul de Miracole, scris sub forma de întrebare-si-raspuns, furnizeaza raspunsuri la câteva dintre cele mai probabile întrebari pe care le-ar putea pune un student de-al Cursului.

Cartea include si explicatii pentru un numar de termeni folositi în Curs, definiti - în cadrul teoretic pe care îl furnizeaza Textul - în vederea aplicarii lor practice pe parcursul Culegerii de exercitii.

Cursul de miracole a fost "scris" de Dr. Helen Schucman printr-un proces de dictare interioara pe care l-a identificat ca venind de la Iisus.

Doctor psiholog, cercetator în domeniul psihologiei si profesor universitar de Psihologie Medicala, Dr. Helen Schucman s-a bucurat de ajutorul sefului ei de departament, Dr. William Thetford, la rândul lui profesor universitar de Psihologie Medicala la universitatea la care lucrau amândoi.

Cursul de miracole a vazut lumina tiparului pentru prima oara în 1975, an în care Dr. Schucman a cedat drepturile de autor ale Cursului Fundatiei pentru Pace Launtrica.

În 1996, FIP a cedat drepturile de autor si marca înregistrata Fundatiei Cursului de Miracole.

În prezent exista în circulatie, în întreaga lume, peste un milion si jumatate de exemplare ale Cursului. Au aparut tranduceri în limbile africana, bulgara, chineza, croata, daneza, ebraica, finlandeza, franceza, germana, italiana, olandeza, poloneza, portugheza, rusa, slovena, spaniola si suedeza, cu multe alte traduceri în curs de pregatire

Ce este, asadar, Cursul de miracole?

Introducerea sumara ce apare la debutul Textului este foarte scurta si succinta:

„Acesta e un curs de miracole. E un curs impus. Doar timpul când îl faci e la libera alegere. Liberul arbitru nu înseamna ca îi poti stabili, programa. Înseamna doar ca poti alege ce vrei sa înveti la un moment dat. Cursul nu îsi propune sa predea semnificatia iubirii, aceasta fiind mai presus de ce poate fi predat. El îsi propune însa sa înlature blocajele care te împiedica sa constientizezi prezenta iubirii - mostenirea ta fireasca. Opusul iubirii este frica, dar ce e atotcuprinzator nu poate avea opus.

Prin urmare, cursul acesta poate fi rezumat foarte simplu în felul urmator:
Realul nu poate fi amenintat.
Irealul nu exista.
În asta consta pacea lui Dumnezeu.”

Cum a aparut Cursul de miracole, Ce este, Ce spune el?

Aceasta prefata a aparut în 1977, ca raspuns la numeroasele cereri de a furniza o prezentare succinta a Cursului de miracole. Primele doua parti - Cum a aparut si Ce este - au fost scrise chiar de Helen Schucman, iar ultima parte - Ce spune - a fost scrisa prin procesul de dictare interioara descris în cele ce urmeaza.

Cum a aparut?

Cursul de miracole a aparut prin decizia spontana a doi oameni sa se uneasca în vederea unui scop comun. Cei doi se numeau Helen Schucman si William („Bill”) Thetford si erau profesori de psihologie medicala la Colegiul Medicilor si Chirurgilor din cadrul Universitatii Columbia din New York. Cine erau nu are importanta; important e ca povestea lor ne arata ca toate sunt posibile, cu Dumnezeu. Erau oricum, numai religiosi nu erau. Relatia dintre ei era dificila si adesea încordata, fiecare fiind interesat de dobândirea propriului renume si de mentinerea propriului statut personal si profesional. În general, investisera mult în valorile lumii. Vietile lor nu concordau deloc cu ce sustine Cursul. Iata cum se descrie Helen, cea care a receptat întregul material:

Psihologa, pedagoga, conservatoare ca teorie si atee ca si crez, lucram într-un mediu universitar prestigios si pretentios. si apoi s-a întâmplat ceva ce-a declansat un lant de întâmplari la care nu m-as fi asteptat niciodata. seful de catedra m-a anuntat pe neasteptate ca se saturase de sentimentele de mânie si agresivitate pe care le reflecta conduita noastra, conchizând ca „trebuie sa existe o alta cale”. Ca la un semn, m-am oferit sa îl ajut sa o gaseasca. Dupa câte se pare, Cursul e aceasta alta cale.

Desi intentiile lor erau serioase, au întâmpinat mari dificultati la începutul initiativei lor comune. Dar îi oferisera Spiritului Sfânt acel „strop de „disponibilitate” care, dupa cum urma sa afirme Cursul însusi în repetate rânduri, e de ajuns sa Îi permita Lui sa foloseasca orice situatie în Propriile Lui scopuri si sa o înzestreze pe fiecare în parte cu puterea Lui.

Relatarile lui Helen continua în felul urmator:

Scrisul propriu-zis a fost precedat de trei luni uluitoare, timp în care Bill mi-a sugerat sa notez visele extrem de simbolice si descrierile imaginilor ciudate care îmi veneau. Desi începusem de la o vreme sa ma mai obisnuiesc cu neprevazutul, tot am ramas foarte surprinsa când am scris: „Acesta e un curs de miracole”. Asa mi s-a prezentat Vocea. Desi nu scotea niciun sunet, parea sa îmi dea un fel de dictare launtrica, rapida, pe care mi-am consemnat-o într-un caiet de stenografie. Scrisul nu a fost niciodata automat. Putea fi întrerupt oricând si reluat mai târziu. Ma facea sa ma simt foarte incomod, dar niciodata nu mi-a dat serios prin gând sa ma opresc. Parea sa fie o misiune speciala pe care, undeva, cumva, ma angajasem sa o împlinesc. Reprezenta o initiativa de reala colaborare între mine si Bill si o buna parte din semnificatia ei, sunt sigura, sta tocmai în acest lucru. Scriam ce „spunea” Vocea si îi citeam a doua zi lui Bill, iar el batea la masina ce îi dictam. Presupun ca avea si el misiunea lui speciala. Fara încurajarea si sprijinul lui, nu as fi putut sa îmi împlinesc misiunea. Întregul proces a durat în jur de sapte ani. Mai întâi a venit Textul, apoi Culegerea de exercitii pentru studenti si, în final, Manualul pentru profesori. Nu s-au facut decât câteva modificari minore. S-au dat titluri capitolelor si subcapitolelor din Text si s-au omis câteva dintre referirile mai personale de la început. Altfel, materialul a ramas substantial neschimbat

Numele celor ce au colaborat la consemnarea Cursului nu apar pe coperta deoarece Cursul poate si trebuie sa fie de sine statator. Nu urmareste sa devina temelia unui nou cult. Singurul lui rost e sa le ofere unora o cale de a-si gasi propriul Profesor Launtric.

Ce este?

Dupa cum sugereaza si titlul, Cursul e structurat de la cap la coada ca instrument didactic. E alcatuit din trei carti: un Text de 605 pagini, o Culegere de exercitii pentru studenti de 472 de pagini si un Manual pentru profesori de 87 de pagini. Ordinea în care sunt folosite cartile si modul în care sunt studiate depind de nevoile si preferintele fiecarui student în parte.

Programa pe care o propune Cursul e conceputa cu multa grija si explicata, pas cu pas, atât la nivel teoretic, cât si practic. Accentul e pus mai degraba pe practica si nu pe teorie; pe traire si nu pe teologie. Cursul afirma raspicat ca „o teologie universala e imposibila, dar o traire universala nu e numai posibila, ci si necesara” (Manual, p. 72). Desi crestin ca limbaj, Cursul trateaza teme spirituale universale, subliniind ca nu e decât o versiune a cursului universal. Exista multe altele, iar acesta difera de celelalte numai ca forma. Toate duc la Dumnezeu în final.

Textul e în mare parte teoretic, prezentând conceptele ce stau la baza sistemului de gândire al Cursului. Ideile lui servesc drept temelie pentru lectiile Culegerii de exercitii. Fara aplicarea practica pe care o furnizeaza Culegerea de exercitii, Textul ar ramâne în esenta o însiruire de abstractiuni nicidecum suficiente sa prilejuiasca inversarea gândirii pe care o urmareste Cursul.

Culegerea de exercitii cuprinde 365 de lectii, una pentru fiecare zi a anului. Studentii însa nu trebuie sa faca lectiile în acest ritm si pot sta mai mult de o zi la o lectie care îi atrage în mod deosebit. Instructiunile recomanda doar sa nu încerce mai mult de o lectie pe zi. Caracterul practic al Culegerii de exercitii e subliniat în introducerea ei, care pune accentul mai degraba pe trairea dobândita prin practica decât pe angajamentul prealabil fata de un tel spiritual:

Unele dintre ideile prezentate în culegerea aceasta ti se vor parea greu de crezut, iar altele pot sa îti para chiar înfioratoare. Nu conteaza. ti se cere pur si simplu sa aplici ideile dupa cum esti îndrumat. Nu ti se cere sa le judeci. Ci numai sa le folosesti. Tocmai folosirea lor le va da sens pentru tine si îti va arata ca sunt adevarate.

Retine doar atât: nu e nevoie sa crezi ideile respective, nu e nevoie sa le accepti si nici macar sa le primesti. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le respingi energic. Niciuna dintre aceste reactii nu va conta si nu le va reduce eficacitatea. Dar sa nu îti îngadui sa faci exceptii în aplicarea ideilor din culegere si, indiferent ce reactii ti-ar stârni, foloseste-le. Nu ti se cere mai mult de atât (Culegere de exercitii, p. 2).

Ultima carte, Manualul pentru profesori, scris sub forma de întrebare-si-raspuns, furnizeaza raspunsuri la câteva dintre cele mai probabile întrebari pe care le-ar putea pune un student de-al Cursului. Cartea cuprinde si explicatii pentru un numar de termeni folositi în Curs, definiti în cadrul teoretic pe care îl furnizeaza Textul.

Cursul nu se pretinde a fi definitiv si nici lectiile din Culegere nu sunt menite sa încheie procesul de învatare al studentului. În final, cititorul e lasat în mâinile propriului Profesor Launtric, Care va dirija toata învatatura ulterioara dupa cum crede El ca e mai bine. Desi Cursul acopera o sfera vasta, adevarul nu poate fi limitat la nicio forma finita, dupa cum se vede clar din afirmatiile finale ale Culegerii de exercitii:

Cursul acesta e un început, nu un sfârsit [...]. Nu ti se mai traseaza lectii concrete, pentru ca nu mai e nevoie de ele. De aici înainte, sa nu asculti decât Vocea pentru Dumnezeu [...]. El îti va dirija eforturile, spunându-ti exact ce sa faci, cum sa îti dirijezi mintea si când sa vii în liniste la El, cerându-I îndrumarea sigura si Cuvântul cert (Culegere de exercitii, p. 471).

Ce spune?

Realul nu poate fi amenintat.
Irealul nu exista.
În asta consta pacea lui Dumnezeu.

Asa începe Cursul de miracole. Cursul face o distinctie fundamentala între real si ireal; între cunoastere si perceptie. Cunoasterea e adevar, sub o singura lege - legea iubirii, sau Dumnezeu. Adevarul e inalterabil, vesnic si neambiguu. Poate fi nerecunoscut, dar nu poate fi schimbat. Se aplica la tot ce a creat Dumnezeu si numai ce a creat El este real. E dincolo de învatare, pentru ca e dincolo de timp si evolutie. Nu are opus; nici început si nici sfârsit. Ci pur si simplu este.

Lumea perceptiei, pe de alta parte, e lumea timpului, a schimbarii, a începuturilor si sfârsiturilor. E bazata pe interpretare, nu pe fapt. E lumea nasterii si a mortii, fondata pe credinta în carenta, pierdere, separare si moarte. E învatata si nu data, selectiva în perceptiile ei, instabila în functionarea ei si inexacta în interpretarile ei.

Din cunoastere si, respectiv, perceptie apar doua sisteme de gândire distincte, opuse în toate privintele. În domeniul cunoasterii, niciun gând nu exista separat de Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu si Creatia Sa împartasesc o singura Vointa. Lumea perceptiei e facuta însa din credinta în vointe opuse si separate, într-un conflict perpetuu una cu alta si cu Dumnezeu. Ce vede si aude perceptia pare real pentru ca permite numai constientizarea lucrurilor ce corespund dorintelor celui ce percepe. Se ajunge astfel la o lume a iluziilor, o lume care are nevoie de continua aparare tocmai pentru ca nu este reala.

Odata ce ai fost prins în lumea perceptiei, esti prins într-un vis. Nu poti scapa din el fara ajutor, pentru ca tot ce îti arata simturile sta marturie pentru realitatea acestui vis. Dumnezeu a oferit Raspunsul, singura Cale de iesire, adevaratul Ajutor. E functia Vocii Sale, a Spiritului Sau Sfânt, sa mijloceasca între doua lumi. si o poate face pentru ca, în timp ce pe de-o parte cunoaste adevarul, pe de alta ne recunoaste iluziile, dar nu crede în ele. E telul Spiritului Sfânt sa ne ajute sa scapam din lumea viselor învatându-ne cum sa ne inversam gândirea si sa ne dezvatam greselile. Iertarea e marele instrument la îndemâna Spiritului Sfânt pentru a ne învata cum sa realizam aceasta inversare a gândirii. Cu toate acestea, Cursul are modul lui de a defini iertarea, dupa cum si lumea o defineste în felul ei.

Lumea pe care o vedem nu face decât sa reflecte propriul nostru cadru de referinta interior - ideile, dorintele si sentimentele dominante din mintile noastre. „Proiectia face perceptia” (Text, p. 401). Ne uitam mai întâi înauntru, hotarâm ce fel de lume vrem sa vedem si apoi proiectam lumea respectiva în afara, facând din ea adevarul asa cum îl vedem. O facem adevarata prin felul în care interpretam ce anume vedem. Daca folosim perceptia pentru a ne justifica propriile greseli - mânia, impulsurile de a ataca, lipsa de iubire, sub orice forma ar aparea - vom vedea o lume a raului, a distrugerii, a malitiei, a invidiei si disperarii. Toate acestea trebuie sa învatam sa le iertam, nu pentru ca suntem „buni” si „milostivi”, ci pentru ca ceea ce vedem nu e adevarat. Noi am distorsionat lumea cu sucitele noastre mecanisme de aparare si, de aceea, vedem ce nu este. Pe masura ce învatam sa ne recunoastem erorile perceptuale, învatam totodata sa le trecem cu vederea sau sa le „iertam”. În acelasi timp, ne iertam pe noi însine, privind dincolo de sucitele noastre concepte de sine, spre Sinele pe Care L-a creat Dumnezeu sa fie în noi;

Pacatul e definit ca „lipsa de iubire” (Text, p. 10). De vreme ce iubirea e tot ce exista, pacatul, în ochii Spiritului Sfânt, e o eroare ce trebuie corectata si nu un rau ce trebuie pedepsit. Sentimentul nostru de inadecvare, de slabiciune si incompletudine provine din puternica investitie în „principiul carentei” ce guverneaza întreaga lume a iluziilor. Din acest punct de vedere, cautam în altii ce simtim ca lipseste în noi însine. „Iubim” pe cineva pentru a capata ceva noi însine. Iata ce trece drept iubire în lumea viselor. Nu poate sa existe o eroare mai mare decât asta, caci iubirea e incapabila sa ceara ceva.

Numai mintile se pot uni cu adevarat, iar ce a unit Dumnezeu, niciun om nu poate sa desparta (Text, p. 321). Cu toate acestea, adevarata unire e posibila numai la nivelul Mintii lui Cristos si nu s-a pierdut de fapt niciodata. „Micul eu” cauta sa se mareasca prin aprobare exterioara, bunuri exterioare si „iubire” exterioara. Sinele creat de Dumnezeu nu are nevoie de nimic. E de-a pururi complet, ocrotit, iubit si iubitor, cautând sa împartaseasca, nu sa capete; sa extinda, nu sa proiecteze. Nu are nevoi si vrea sa se uneasca cu altii, din constientizarea reciproca a propriei lor abundente.

Relatiile speciale ale lumii sunt distructive, egoiste si pueril de egocentrice. Date însa Spiritului Sfânt, relatiile acestea pot deveni cele mai sfinte lucruri de pe pamânt - miracolele care arata calea de întoarcere la Cer. Lumea îsi foloseste relatiile speciale ca arma definitiva de excludere; ca demonstratie a separarii. Spiritul Sfânt le transforma în desavârsite lectii de iertare si desteptare din vis. Fiecare relatie e un prilej de a lasa perceptiile sa fie vindecate si greselile corectate. Fiecare în parte e o noua sansa de a te ierta pe tine însuti iertându-l pe celalalt. si fiecare în parte devine o noua invitatie facuta Spiritului Sfânt si reamintirii lui Dumnezeu.

Perceptia e o functie a trupului si reprezinta, de aceea, o limitare a constientei. Perceptia vede prin ochii trupului si aude prin urechile trupului. Ea evoca raspunsurile limitate pe care le da trupul. În mare masura, trupul pare de sine statator si de sine motivat, dar raspunde de fapt numai la ce intentioneaza mintea. Daca mintea vrea sa îl foloseasca pentru atac, sub orice forma, el devine prada bolii, a îmbatrânirii si a pieirii. Daca, în schimb, mintea accepta rostul pe care îl da acestuia Spiritul Sfânt, el devine un mod util de a comunica cu altii, invulnerabil cât e nevoie de el, urmând a fi lasat deoparte cu blândete când i s-a încheiat folosul. De la sine, e neutru, cum e totul în lumea perceptiei. Daca e folosit pentru telurile eului sau ale Spiritului Sfânt depinde întru totul de ce vrea mintea.

Opusul vederii prin ochii trupului e viziunea lui Cristos, care reflecta putere, nu slabiciune; unitate, nu separare; iubire, nu frica. Opusul auzului prin urechile trupului este comunicarea prin Vocea pentru Dumnezeu - Spiritul Sfânt - care îsi are locul în fiecare dintre noi. Vocea Lui pare îndepartata si greu de auzit din cauza ca eul, care vorbeste pentru sinele marunt si separat, pare sa vorbeasca mult mai tare. De fapt, e tocmai invers. Spiritul Sfânt vorbeste cu o claritate indubitabila si cu o atractie irezistibila. Cine nu alege sa se identifice cu trupul nu poate sa ramâna surd la mesajele Lui de eliberare si speranta, si nici sa nu accepte bucuros viziunea lui Cristos în schimbul jalnicei lui imagini de sine.

Viziunea lui Cristos e darul Spiritului Sfânt, alternativa lui Dumnezeu la iluzia separarii si la credinta în realitatea pacatului, a vinovatiei si a mortii. E singura corectie la toate greselile de perceptie; reconcilierea tuturor opusilor aparenti pe care se bazeaza lumea aceasta. Lumina ei binevoitoare arata lucrurile toate dintr-un alt punct de vedere, reflectând sistemul de gândire ivit din cunoastere si facând reîntoarcerea la Dumnezeu nu numai posibila, ci si inevitabila. Ce se considera odinioara o nedreptate facuta cuiva de altcineva devine acum un strigat de ajutor si o chemare la unire. Pacatul, boala si atacul sunt vazute ca perceptii eronate ce asteapta sa fie remediate prin blândete si iubire. Mecanismele de aparare sunt abandonate pentru ca, acolo unde nu exista atac, nu e nevoie de ele. Nevoile fratilor nostri devin propriile noastre nevoi, caci calatoresc si ei cu noi în timp ce ne îndreptam spre Dumnezeu. Fara noi, si-ar rataci calea. Fara ei, nu am putea nici noi sa o gasim pe a noastra.

Iertarea e necunoscuta în Cer, unde nevoia de iertare ar fi de neconceput. si totusi, în aceasta lume iertarea este o corectie necesara la toate greselile pe care le-am facut. A oferi iertare e singurul mod de a o avea, caci reflecta legea Cerului ca a da si a primi este acelasi lucru. Cerul e starea fireasca a tuturor Fiilor lui Dumnezeu asa cum i-a creat El. Asta e realitatea lor în vecii vecilor. si nu s-a schimbat doar pentru ca a fost uitata.

Iertarea e mijlocul prin care ne vom aminti. Prin iertare, gândirea lumii este inversata. Lumea iertata devine poarta Cerului, caci prin îndurarea ei putem în sfârsit sa ne iertam pe noi însine. Nemaitinând pe nimeni prizonier al vinovatiei, devenim noi însisi liberi. Adeverind Cristosul în toti fratii nostri, Îi recunoastem prezenta în noi însine. Dând uitarii toate perceptiile noastre eronate si nepastrând nimic din trecut care sa ne mai retina, putem sa ni-L amintim pe Dumnezeu. Dincolo de asta, învatatura nu poate trece. Când suntem gata, Dumnezeu Însusi va face ultimul pas al reîntoarcerii noastre la El.

Comentarii primite de la cititori:

Curs de miracoleCare este parerea ta despre carte?
10-3-2012
IonOltean a scris despre cartea Curs de miracole:
Cursul de miracole
Va rog sa il cititi, sa il traiti si apoi o sa vedeti cum vi se schimba viata. Mie, Cursul de Miracole, mi-a schimbat viata
20-3-2011
Marianne a scris despre cartea Curs de miracole:
O studiez de 3 ani
si pot afirma, fara sa gresesc, ca este cea mai buna carte de "miracole". Studiati, nu doar cititi, si viata vi se va schimba. Miracole vor aparea in cursul vietii voastre.
10-11-2010
Elvira3 a scris despre cartea Curs de miracole:
Astept raspuns urgent
Cursul de miracole editie 2009 este ultima editie ? Nu mai apare un curs de miracole 2010 sau 2011 ?
10-11-2010
Teofan a scris despre cartea Curs de miracole:
O carte minunata
Va multumesc pentru aceasta carte.
7-10-2010
jocuri12.com a scris despre cartea Curs de miracole:
Care curs
Este cumva acel curs scris de Kenneth Wapnick?
18-4-2009
admin a scris despre cartea Curs de miracole:
In maxim 2 saptamani o sa apara editia 2009 a cartii "Curs de miracole".
17-4-2009
Jenna a scris despre cartea Curs de miracole:
Sunt in 17 aprilie si nici o veste despre Cursul de miracole. Ce se intampla ? S-a amanat ..nu mai apare ? Cinstit ar fi sa ne spuneti si noua, sa nu mai facem rezervari degeaba.
6-3-2009
admin a scris despre cartea Curs de miracole:
Domnule Tudor, va rugam sa cititi recenzia cartii si veti afla.
5-3-2009
Tudor a scris despre cartea Curs de miracole:
Despre ce e vorba in cursul de miracole ?
3-3-2009
admin a scris despre cartea Curs de miracole:
Prin luna aprilie sau mai trebuie sa apara o noua editie, la un alt pret decat editia 2008.
21-1-2009
loreean a scris despre cartea Curs de miracole:
Nici o veste despre "curs de miracole" ? Am facut rezervare !
16-1-2009
admin a scris despre cartea Curs de miracole:
Cartea "Curs de miracole" se poate rezerva si in ziua in care va fi disponibila o sa primiti un email de prin care sa confirmati comanda.
15-1-2009
meister a scris despre cartea Curs de miracole:
Cursul de miracole a disparut din librarii inca din toamna lui 2008. Trebuie sa apara un "nou" curs de miracole dar nu stiu exact cand.
1-1-2009
loreean a scris despre cartea Curs de miracole:
Cartea CURS DE MIRACOLE nu mai este disponibila ?
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE