Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
BOOKFEST 2023
NOUTAȚI IN LIBRĂRIE
TOP VANZĂRI
LUNA MAI
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
CARTEA ZILEI
MISTERE ITALIENE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cum funcționează lumea cu adevărat
-20
Cum funcționează lumea cu adevărat
Editura: Trei
Data aparitiei: 2023
Numar de pagini: 512
Autor(i): Vaclav Smil
Editura: Trei
Disponibilitate: In stoc

Ghidul unui om de știință pentru trecutul, prezentul și viitorul omenirii

Bestseller New York Times

„O nouă capodoperă a unuia dintre autorii mei preferați."

– Bill Gates

În ciuda abundenței de informații la care avem acces în zilele noastre, cei mai mulți dintre noi nu știu cum funcționează lumea cu adevărat.

Cartea aceasta ...
Pret: 59,00 lei
Pret: 47,20 lei
buc.
CARTI » Sociologie, Stiinte politice » Cum funcționează lumea cu adevărat

Cum funcționează lumea cu adevărat

Ghidul unui om de știință pentru trecutul, prezentul și viitorul omenirii

Bestseller New York Times

„O nouă capodoperă a unuia dintre autorii mei preferați."

– Bill Gates

În ciuda abundenței de informații la care avem acces în zilele noastre, cei mai mulți dintre noi nu știu cum funcționează lumea cu adevărat.

Cartea aceasta explică șapte realități fundamentale care ne guvernează supraviețuirea și prosperitatea.

De la energie și producția de hrană, trecând prin lumea noastră materială și globalizarea ei, și ajungând la evaluarea riscurilor, mediul înconjurător și viitorul planetei, Cum funcționează lumea cu adevărat oferă o foarte necesară revenire la realitate pentru că, înainte de a putea aborda problemele în mod eficient, trebuie să înțelegem faptele.

În această lucrare ambițioasă și incitantă vedem, de exemplu, că globalizarea nu este inevitabilă și că societățile noastre și-au crescut constant dependența de combustibilii fosili, în așa măsură încât orice promisiune privind decarbonizarea până în 2050 ține de domeniul basmelor.

De exemplu, fiecare roșie cultivată în seră, pe care o cumpărăm de la supermarket, are înglobată în producerea ei echivalentul a cinci linguri de motorină și nu avem nicio modalitate de a produce oțel, ciment sau materiale plastice în cantitățile necesare fără emisii de carbon uriașe.

În final, Smil răspunde la întrebarea cea mai arzătoare a epocii noastre: suntem condamnați irevocabil sau ne așteaptă o utopie luminoasă? Convingător, bogat în date și revizionist, acest excelent ghid interdisciplinar găsește greșite ambele extreme.

Când privim lumea prin aceste lentile cantitative, descoperim adevăruri ascunse care ne schimbă felul în care înțelegem trecutul, prezentul și viitorul nostru nesigur.

„Poți să fii sau să nu fii de acord cu Smil, să-i accepți sau nu poziția bazată doar pe fapte, dar probabil că nu trebuie să-l ignori…

În viziunea sa provocatoare, dar perceptivă, ideile nerealiste despre reducerea emisiilor de carbon pot fi puse, parțial și paradoxal, pe seama tocmai a productivității pe care societatea a obținut-o prin înlocuirea muncii manuale cu mașinile alimentate cu combustibili fosili. "

– Washington Post

„Este reconfortant să citești un autor atât de insensibil la moda retorică și atât de dornic să susțină incertitudinea… În esență, cartea lui Smil este o pledoarie pentru agnosticism și, credem sau nu, modestie – materialul cel mai rar dintre toate.

În definitiv, a trăi cu incertitudinea «rămâne esența condiției umane», afirmă autorul. Chiar și în cazul celui mai optimist scenariu, viitorul nu va semăna cu trecutul."

– New York Times

„Cum funcționează lumea cu adevărat reprezintă distilatul unei vieți de erudiție… Vaclav Smil privește dincolo de orizontul viitorului cu calm și umilință, previzionând «un amestec de progres și progres și impedimente, de dificultăți aparent insurmontabile și dezvoltări aproape miraculoase»."

– Wall Street Journal

Ce parere ai despre cartea "Cum funcționează lumea cu adevărat" ?

Cine a cumparat Cum funcționează lumea cu adevărat, a mai cumparat si:
Coridorul ingust. State, societati si soarta libertatii
Daron Acemoglu, James Robinson
O oglinda a occidentului
Jean Louis Vullierme
Momente decisive
Jared Diamond
Ironia istoriei americane
Reinhold Niebuhr
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE