Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Capcana David Icke

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale
-15
Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale
Editura: Litera
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 672
Autor(i): Samuel Huntington
Editura: Litera

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale este o analiza provocatoare si profetica asupra politicii mondiale dupa caderea comunismului.

Renumitul politolog, Samuel Huntington, fost consilier politic la Casa Alba, explica modul în care „civilizatiile“ au devenit forta motrice în politica mondiala contemporana, înlocuind natiunile si ideologiile, si ofera o analiza stralucita a ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale este o analiza provocatoare si profetica asupra politicii mondiale dupa caderea comunismului.

Renumitul politolog, Samuel Huntington, fost consilier politic la Casa Alba, explica modul în care „civilizatiile“ au devenit forta motrice în politica mondiala contemporana, înlocuind natiunile si ideologiile, si ofera o analiza stralucita a climatului actual si a posibilitatilor viitoare ale culturii politice în continua schimbare din lumea noastra.

„Sam Huntington, unul dintre cei mai cunoscu?i politologi occidentali, realizeaza o analiza provocatoare pentru întelegerea realitatilor politicii globale în secolul urmator. Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale este una dintre cele mai importante carti aparute de la sfârsitul Razboiului Rece.“ HENRY A. KISSINGER

„O carte uimitoare ca scop si prin modul în care surprinde complexitatea politicii mondiale la nivel global.“ FRANCIS FUKUYAMA

Ciocnirea civilizatiilor va domina politica mondiala crede Huntigton . Linia dintre civilizatii va reprezenta în viitor linia frontului” . În esenta, teza provocatoare si importanta a “Ciocnirii civilizatiilor” este aceea ca cresterea violentelor în lume este determinata de conflicte între state si culturi care se bazeaza pe traditii religioase. Huntington, fost consilier politic a lui Clinton, argumenteaza ca oamenii politici trebuie sa tina cont de aceasta situatie în special când intervin în problemele interne ale altor tari. În cele cinci parti ale cartii sale el dezvolta aceasta teorie:

Partea I: Sustine ideea conform careia pentru prima oara în istorie, politica globala a devenit atât multipolara cât si multicivilizationala; modernizarea este prezentata distinct fata de occidentalizare si ea nu produce nici o universalizare a civilizatiei si nici o occidentalizare a acesteia.

Partea II: Balanta puterii se schimba în rândul civilizatiilor: Vestul se afla într-un relativ declin, în timp ce Asia îsi dezvolta puterea economica, politica si militara. Islamul cunoaste o explozie demografica cu consecinte negative asupra tarilor musulmane si asupra vecinilor lor. Toate civilizatiile non-vestice îsi reafirma propriile valori culturale.

Partea III: Acum se pun bazele unei noi ordini mondiale. Aceasta se caracterizeaza prin: societatile care au afinitati culturale vor coopera între ele; eforturile de a schimba o societate de la o civilizatie la alta vor esua; tarile se vor grupa în jurul statului care exprima chintesenta civilizatiei lor.

Partea IV: Pretentiile universaliste ale Vestului vor determina din ce in ce mai des conflicte cu celelate civilizatii, în special cu Islamul si China; la nivel local se vor declansa razboaie între musulmani si non-musulmani.

Partea V: Supravietuirea Vestului depinde de americani care trebuie sa-si reafirme identitatea, dar si de restul statelor vestice care trebuie sa accepte ca civilizatia lor este unica si nu universala, iar telul lor trebuie sa fie efortul comun de reînoire si prezervare a civilizatiei lor în fata asaltului civilizatiilor non-vestice. Evitarea unui razboi global al civilizatiilor depinde de masura în care liderii mondiali vor accepta sa coopereze pentru a mentine caracterul multicivilizational al politicii globale.

Ciocnirea civilizatiilor este nu numai o carte de stiinte politice, dar si o opera de istorie, sociologie si psihologie.

Prin promovarea si utilizarea culturii drept unitatea de baza in construirea civilizatiei, Huntington manevreaza cu succes prin cele mai importante probleme ale relatiilor internationale din ziua de astazi.

(Politeia.org)
Carti scrise de acelasi autor:
Samuel Huntington - Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale (apare in curand - solicita acest produs)

Comentarii primite de la cititori:

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondialeCare este parerea ta despre carte?
26-6-2016
geo a scris despre cartea Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale:
foarte interesant
dar solutiile?
Cine a cumparat Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale, a mai cumparat si:
Executarea silita directa
Ioan Garbulet
Istorie la purtator. De la Adam la Apple
Alexander von Schonburg
Exercitii practice de limba romana. Competenta si performanta in comunicare. clasa a VII-a
Cotoi Geanina, Haila Irina-Carmen, Rusu Mina-Maria, Timingeriu Mihaela
50 de idei care iti schimba viata
Robert Anthony
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE