Cheia succesului financiar e la tine
Unul dintre motivele pentru care întreprinzatorii dau gres este ca sunt nerabdatori. Au o idee buna, dar se arunca cu capul înainte în afacere fara sa-si fi facut temele.
Este mult mai prudent sa progresezi lent, parcurgând fiecare etapa în parte. Invata din greseli si ajusteaza-ti traiectoria pentru a nu le mai repeta pe parcurs.(Brian Tracy) Adevarul este ca 99% dintre noile idei de afaceri nu dau rezultate, cel putin nu în forma lor initiala. Noua din zece idei puse în practica printr-o afacere nu vor produce rezultatele asteptate.
Este mult mai sigur sa investesti putin si sa înveti din fiecare etapa, decât sa pariezi toti banii pe o singura idee care se dovedeste a fi un esec.
Fragmente din carte:
Pasul 5: Finanteaza-ti dezvoltarea din profituri
Extinde-ti afacerea pe baza succeselor, tinantand-o din profiturile obtinute. Extinde-ti afacerea cu bani pe care îi câstigi din afacere, nu cu capital împrumutat.
Dupa efectuarea a nenumarate studii, analistii de afaceri au constatat ca a începe cu o suma limitata de bani este cea mai buna strategie posibila.
Când esti la început si ai putini bani, esti nevoit sa-ti folosesti imaginatia, creativitatea si energia pentru a genera vânzari si profituri.
Nu ai luxul unui cont dolofan în banca care sa îti permita luarea unor decizii costisitoare sau promovarea prin ample campanii de publicitate, în epoca de popularitate exploziva a companiilor cu activitate online, asa-numita „bula dot-com'' din perioada 1997-2000, mii de firme au putut atrage capita luri de milioane de dolari doar pe baza unei idei.
Întreprinzatori fara experienta s-au vazut invadati de capitaluri uriase, înca înainte de a fi creat propriu-zis produsul sau serviciul care sa genereze profituri. In aproape toate cazurile, sumele acelea ametitor de mari au facut mai mult rau decât bine, caci cei ce se si vedeau oameni de afaceri de succes au început sa construiasca birouri costisitoare si au facut achizitii necugetate (limuzine, avioane private, case imense). Au aruncat banii pe fereastra mai ceva ca un marinar beat.
In cel mai scurt timp au ramas fara bani si nu au mai avut ce investi. 95% dintre afacerile acelea au dat faliment, iar investitorii au pierdut totul.
Când începi lent si parcurgând fiecare etapa în parte, înveti sa apreciezi cât de greu este sa vinzi un produs sau serviciu si sa faci profit. Drept rezultat, vei cunoaste mult mai bine valoarea fiecarui dolar câstigat. Vei întârzia sau amâna orice cheltuiala.
Fluxul de numerar si protejarea capitalului devin obsesiile diurne. Verifici contul bancar în fiecare zi. Daca te implici în afaceri de la o vârsta cât mai frageda si dezvolti atitudinea potrivita fata de bani, îti este asigurata îmbogatirea în cursul carierei tale.
Pasul 6: Alege-ti cu grija oamenii
95% din succesul unei afaceri tine de selectia personalului. Fii extrem de atent când iti alegi angajatii, caci ei te vor ajuta (sau nu) sa-ti dezvolti afacerea.
Cele mai mari greseli pe care le poate comite un om de afaceri tin de obicei de alegerea oamenilor nepotriviti, de aceea îti recomand sa nu te grabesti.
Productivitatea este generata de oameni. întregul succes în vânzari si marketing este rezultatul activitatii constiincioase si creative a angajatilor buni plasati în func-tii-cheie.
Succesul in afaceri se datoreaza angajarii oamenilor competenti în functii de raspundere. Un singur incompetent aflat intr-o functie de decizie poate fi suficient pentru a ruina o companie. Nu permite ca asta sa ti se întâmple si tie.
Regula este sa angajezi dupa o profunda chibzuinta si sa concediezi rapid...
Din Cuprins:
Cheia succesului financiar e la tine - Brian TracyCe face diferenta între succes si esec
Pornind de la nimic
Poti si tu
Ce face diferenta între un bogat si un sarac
Apelul de trezire
Miracolul dobânzii acumulate
Invata ce este de învatat