Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
David Icke Capcana

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cautatorii de tipare
-10
Cautatorii de tipare
Editura: Publica
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 312
Autor(i): Simon Baron-Cohen
Editura: Publica
Colectia: Stiinte Sociale
Disponibilitate: In stoc

De ce doar oamenii pot inventa?

În Căutătorii de tipare, psihologul Simon Baron-Cohen susține că autismul este la fel de important pentru istoria culturală a omului precum folosirea focului.

El mai spune că persoanele cu autism au jucat un rol-cheie în progresul uman timp de 70 000 de ani, de la primele ...
Pret: 49,00 lei
Pret: 44,10 lei
buc.

Cautatorii de tipare

De ce doar oamenii pot inventa?

În Căutătorii de tipare, psihologul Simon Baron-Cohen susține că autismul este la fel de important pentru istoria culturală a omului precum folosirea focului.

El mai spune că persoanele cu autism au jucat un rol-cheie în progresul uman timp de 70 000 de ani, de la primele unelte la revoluția digitală.

Cum este posibil? Aceleași gene care produc autismul favorizează căutarea de tipare, esențială pentru inventivitatea speciei noastre.

Însă aceste abilități generează un cost imens pentru persoanele cu autism, inclusiv dificultăți sociale și, adeseori, medicale, așa că autorul face apel la susținerea și recunoașterea acestora atât în privința dizabilităților pe care le au cât și a realizărilor. În definitiv, Căutătorii de tipare nu este doar o nouă teorie a civilizației umane, ci și un apel la regândirea modului în care societatea îi tratează pe cei care gândesc diferit.

Rareori ne întâlnim cu idei noi și surprinzătoare care ne explică fenomene importante, cum ar fi explorarea fenomenului de căutare de tipare abstracte în lumea umană a lui Simon Baron-Cohen.

Această carte lămurește una dintre cele mai deosebite trăsături ale omenirii, vorbește despre diversitatea cognitivă umană și, în contrast cu subiectul abordat, este plină de empatie și înțelegere psihologică.

— STEVEN PINKER, autorul cărții Îngerii mai buni ai naturii noastre

Pornind de la o serie de cercetări complexe, Simon Baron-Cohen susține că cei mai mulți dintre noi ne specializăm într-un anumit mod de a vedea lumea din jur.

Există persoane care se orientează către oameni și persoane care se orientează către lucruri.

Autorul construiește argumente solide pentru a susține că persoanele din cea de-a doua categorie – căutătorii de tipare – se află la baza civilizației moderne.

— FRANS DE WAAL, profesor C.H. Candler de Comportament al primatelor la Universitatea Emory și autorul cărții Mama's Last Hug

Cu o abordare aflată cu ani înaintea celorlalte de acest gen, mereu mai îndrăzneț în gândire și în acțiune decât ceilalți, Simon Baron-Cohen dezvăluie un secret al creativității umane născute din diferențe. Unde alții văd o dizabilitate, el vede calitatea de a fi special.

Precum însăși natura, frumusețea minții umane provine din diversitatea sa.

— AMI KLIN, președinte de onoare al catedrei Bernie Marcus de Autism a Universității Emory

În această carte ambițioasă și provocatoare, Simon Baron-Cohen trece dincolo de discuția obișnuită despre autism și „daruri speciale” pentru a propune teoria că diversitatea sistemelor de operare umane a accelerat avansul civilizației și al culturii umane în moduri pe care cu greu ni le putem imagina.

— STEVE SILBERMAN, autorul cărții NeuroTribes

Căutătorii de tipare este o carte care schimbă jocul, un pașaport pentru explorarea lumii inovației și a creativității.

Dar, cel mai important, este o sărbătorire a persoanelor cu autism și un apel la acțiune, pentru a integra neurodiversitatea.

— DAVID JOSEPH, președinte și director general al Universal Music UK
Carti scrise de acelasi autor:
Simon Baron-Cohen - Cautatorii de tipare

Ce parere ai despre cartea "Cautatorii de tipare" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE