Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Athenee Palace
-20
Athenee Palace
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2022
Numar de pagini: 332
Autor(i): Rosie Graefenberg Waldeck
Editura: Humanitas
Disponibilitate: In stoc

Un reportaj viu ca un roman despre dramaticul an 1940 în România, scris la cald de corespondenta săptămânalului american Newsweek la București!

Povestea reconstruiește ca un puzzle un București din alte vremi, frământat de evenimente politice contradictorii și imprevizibile, dar capabil încă să le privească cu scepticism și ironie; un București ...
Pret: 39,00 lei
Pret: 31,20 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Athenee Palace

Athenee Palace

Un reportaj viu ca un roman despre dramaticul an 1940 în România, scris la cald de corespondenta săptămânalului american Newsweek la București!

Povestea reconstruiește ca un puzzle un București din alte vremi, frământat de evenimente politice contradictorii și imprevizibile, dar capabil încă să le privească cu scepticism și ironie; un București devenit placa turnantă a serviciilor secrete europene și teritoriul de experimentare a noii ordini economice naziste; un oraș în care farmecul strălucitor al unei capitale europene se îngemănează cu vraja lucirilor stinse ale Orientului.

Dar, mai presus de amintiri și de nostalgia care le însoțește, cartea contesei Waldeck trezește uimirea față de adâncimea cu care un spirit liber poate privi, din holul unui Grand Hotel european, un oraș, o țară și o întreagă lume peste care, nebănuită încă, avea să se aștearnă noaptea istoriei.

Contesa Waldeck a sosit la București în iunie 1940, când trupele germane intrau în Paris.

Pe numele de fată Rosa Goldschmidt, făcuse studii de sociologie, călătorise mult în lume, era de o inteligență sclipitoare, gata oricând de aventură, debutase cu un roman autobiografic bine primit de presa americană, se căsătorise și divorțase în două rânduri, iar despre cel de al treilea soț, un misterios conte Waldeck nu se știa mai nimic.

Era deja scriitoare și jurnalistă consacrată când a fost trimisă în România în calitate de corespondentă de presă a săptămânalului american Newsweek.

Rosie Graefenberg Waldeck locuiește timp de opt luni la Hotelul Athénée Palace din centrul capitalei, într-un viespar de jurnaliști străini, diplomați, spioni ai Aliaților și ai Axei, călători înstăriți, oameni de afaceri care adulmecă în aer vremuri tulburi numai bune pentru câștiguri rapide, politicieni.

Situat în apropierea Palatului Regal, hotelul este un fel de mică Europă a epocii, concentrată în jurul știrilor de presă, a întâlnirilor discrete și a mesajelor criptate.

Jurnal, carte de memorii, roman jurnalistic, acest volum e o prețioasă mărturie, scrisă cu detașare și atenție la nuanțe și detalii, a perioadei de răsturnări politice cuprinse între iunie 1940 și ianuarie 1941: de la dezmembrarea României Mari, la plecarea lui Carol II, înscăunarea regelui Mihai și preluarea puterii de către Ion Antonescu, la instalarea statului național-legionar și fuga lui Horia Sima în Germania.

Cartea se citește ca un roman polițist, e plină de informații istorice și de prețioase descrieri ale lumii bucureștene de epocă.
Carti scrise de acelasi autor:
Rosie Graefenberg Waldeck - Athenee Palace

Ce parere ai despre cartea "Athenee Palace" ?

Cine a cumparat Athenee Palace, a mai cumparat si:
Pamantul sfaramat 2. Poarta Obeliscului
N.K. Jemisin
Cronicile din Narnia 6. Jiltul de argint
C.S. Lewis
Existenta
David Brin
Printese necuviincioase
Linda Rodriguez McRobbie
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE