Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Vizuina. Proza postuma
-10
Vizuina. Proza postuma
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 664
Autor(i): Franz Kafka
Editura: Humanitas
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

„Kafka a fost unul dintre marii autori ai literaturii din toate timpurile.

Pentru mine, este primul din acest secol. Am fost la manifestarile centenarului Joyce si, atunci când cineva l-a comparat cu Kafka, am spus ca e o blasfemie.

Si aceasta pentru ca Joyce este important în cadrul limbii engleze si ...
Pret: 69,00 lei
Pret: 62,10 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Vizuina. Proza postuma

Vizuina. Proza postuma

„Kafka a fost unul dintre marii autori ai literaturii din toate timpurile.

Pentru mine, este primul din acest secol. Am fost la manifestarile centenarului Joyce si, atunci când cineva l-a comparat cu Kafka, am spus ca e o blasfemie.

Si aceasta pentru ca Joyce este important în cadrul limbii engleze si al infinitelor sale posibilitati, dar este intraductibil. În schimb, Kafka scria într-o germana foarte simpla si transparenta.

Neîndoios, pe el îl interesa opera, si nu faima. Oricum, Kafka, acest visator care n-a dorit ca visurile sa-i fie cunoscute, face acum parte din visul universal care este memoria.

Stim când s-a nascut si când a murit, ce viata a avut, ca este de origine evreiasca si asa mai departe; toate acestea vor fi uitate, însa povestirile sale vor continua sa existe.“ – JORGE LUIS BORGES

„Tot ce a scris Kafka, indiferent daca s-a publicat sau nu în timpul vietii sale, este la acelasi nivel de teroare si iluminare, dincolo de posibilitatile mintii omenesti.

Ca sa-l poti întelege, trebuie ca tu însuti sa fii dispus sa para­sesti o lume a confortului intelectual si moral pentru un sistem carstic de o infinita maretie. Nici un autor nu rasplateste sacrificiile cititorului ca Franz Kafka.

El îti cere sa parasesti tot ce este omenesc ca sa te-ntorci din nou spre uman, la capatul unei aventuri totale, învesmântat în vesmintele celui înviat din morti.“ – MIRCEA CARTARESCU

„Povestirile lui Kafka nu sunt tratate religioase, metafizice sau morale, ci texte poetice. [...]

Aceste poeme adesea atât de linistitoare, adesea atât de exaltante, vor ramâne nu numai ca documente ale unei spiritualitati rare, ca expresie a celor mai profunde între­bari si îndoieli ale epocii noastre, ci si în calitate de creatii poetice, ca roade ale unei imaginatii simbolice si ale unei expresivitati lingvistice nu doar foarte cultivate, ci si originale si autentice.

Chiar si acele teme ale operei sale care ar putea fi percepute ca bizare si deconcertante sau pur si simplu patologice, toate acele drumuri complet problematice si, în sens mai profund, îndoielnice ale imaginatiei sale singuratice dobândesc, prin forta expresiva si poe­tica a lui Kafka, magia frumosului, harul formei.

Opera uimitoare a poetului din Praga va trai mai departe în martorii timpurilor noastre tulburi si suferinde, în fratii mai tineri ai lui Kierkegaard si Nietzsche. El a avut un talent al cautarii reflexive si al suferintei, a fost deschis tuturor problemelor timpului sau, adesea în mod problematic deschis; în acelasi timp, iubit al zeilor, a posedat în arta sa o cheie magica cu care ne-a descoperit nu doar rataciri si tragice viziuni, ci si frumusete si alinare.“ – HERMANN HESSE
Carti scrise de acelasi autor:
Franz Kafka - Procesul (apare in curand - solicita acest produs)
Franz Kafka - Castelul (apare in curand - solicita acest produs)
Franz Kafka - Jurnal Franz Kafka (apare in curand - solicita acest produs)
Franz Kafka - Metamorfoza. Integrala prozei antume
Franz Kafka - America (apare in curand - solicita acest produs)
Franz Kafka - Vizuina. Proza postuma

Ce parere ai despre cartea "Vizuina. Proza postuma" ?

Cine a cumparat Vizuina. Proza postuma, a mai cumparat si:
Iuda
Amos Oz
Urgia si zorile
Renee Ahdieh
Hotii de frumusete
Pascal Bruckner
Lumea in Si bemol
Dia Radu, Dan Grigore
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE