Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Palatul ascuns

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Sa-l intelegem pe Michael Porter. Ghid esential despre concurenta si strategie
Sa-l intelegem pe Michael Porter. Ghid esential despre concurenta si strategie
Editura: BMI
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 358
Autor(i): Joan Magretta
Editura: BMI

Sa-l intelegem pe Michael Porter - Ghid esential despre concurenta si strategie

Autoarea lucrarii de fata pretinde ca Michael Porter este cel mai citat autor din domeniul economiei si afacerilor. Ideile sale sunt cel mai mult aplicate in practica, iar modelele sale au devenit pietre de temelie in domeniul strategiei.

Totusi, asa ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Sa-l intelegem pe Michael Porter. Ghid esential despre concurenta si strategie

Sa-l intelegem pe Michael Porter. Ghid esential despre concurenta si strategie

Sa-l intelegem pe Michael Porter - Ghid esential despre concurenta si strategie

Autoarea lucrarii de fata pretinde ca Michael Porter este cel mai citat autor din domeniul economiei si afacerilor. Ideile sale sunt cel mai mult aplicate in practica, iar modelele sale au devenit pietre de temelie in domeniul strategiei.

Totusi, asa cum remarca autoarea, Joan Magreta, multi manageri nu au citit articolele si cartile lui Porter si, adesea, le interpreteaza si le folosesc gresit.

Joan Magreta, colaboratoare si editoare timp de multi a lucrarilor lui Porter, s-a decis sa scrie aceasta carte pentru a distila, in beneficiul managerilor, o parte a ideilor lui esentiale - si anume cele despre concurenta (in partea intai) si cele despre strategie (in partea a doua). Cum spune ea, aceasta nu este o carte gen"cum sa…" ci, mai curand, o carte gen"cum sa gandesti despre…"

Autoarea isi fructifica profunda cunoastere a lucrarilor lui Porter, incercand sa le rezume, sa le distileze, sa le faca mai lesne de inteles.

De exemplu, porneste de la definitia performantei superioare a companiei, discutand despre mentalitatea de"a fi unic" si opunand-o celei de a fi"cel mai bun". Sursa performantei superioare vine, in opinia lui Porter, atat din structura industriei din care face parte organizatia, cat si din pozitia pe care si-o stabileste compania relativ la ceilalti actori din industria ei.

"A concura pentru a fi cel mai bun", considera Porter - si reia Magretta -"inseamna inevitabil a te inscrie intr-o competitie cu suma nula… ofertele companiilor incep sa convearga, incat pana la urma castigul uneia e posibil doar pe seama pierderilor celorlalte".

Exemplele din industria transportului aerian abunda - deloc surprinzator, cata vreme companiile aeriene s-au zbatut sa atraga cu toatele aceiasi clienti, carora nu le ramane decat pretul ca baza pentru a alege una sau alta dintre ele.

Din razboiul preturilor intreaga industrie are de suferit, dar si clientii, furnizorii si angajatii care au de suferit din cauza politicilor sistematice de reducere a costurilor.

In astfel de medii, orice avantaj competitiv este temporar, deoarece toate companiile se indreapta in aceeasi directie, concurand pentru ocuparea pozitiei de lider. Ca urmare, industria transportului aerian trece dintr-o criza intr-alta, oferind servicii din ce in ce mai slabe.

Cum spune Porter, companiile ar trebui sa se imbarce mai degraba intr-o concurenta pentru a fi unice - iar Magretta da ca exemplu trenul de mare viteza nou infiintat pe ruta Madrid-Barcelona, care cucereste din clientii liniilor aeriene oferindu-le un serviciu unic, nu un pret mic.

Cartea explica minutios terminologia folosita de Porter, ofera definitii clare si ilustreaza teoria cu ajutorul unor exemple bine alese din lumea actuala -Southwest, Ikea, Enterprise car rental, Home Depot, Netflix, Blockbuster etc.

In incheiere, Magretta a inclus un interviu extensiv cu Michael Porter, in care acesta raspunde la cele mai frecvente intrebari, in particular despre provocarile actuale cu care se confrunta companiile. Spune el:

“Pietele de capital au devenit toxice pentru strategie. Obsesia pentru cresterea valorii actiunilor a avut un efect distructiv urias asupra strategiei si crearii de valoare”.

Cuprins:

Partea 1 - Ce este concurenta?

Concurenta: mentalitatea potrivita
Cele cinci forte: concurenta pentru profit
Avantajul competitiv: lantul valoric si contul de profit si pierdere

Partea 2 - Ce este strategia?

Crearea valorii: nucleul
Compromisul: elementul constitutiv
Armonizarea: elementul de amplificare
Continuitatea: elementul de activare

Epilog: scurta lista de implicatii

Intrebari frecvente: un interviu cu Michael Porter
Glosarul termenilor folositi de Michael Porter

Autor: Joan Magretta
Carti scrise de acelasi autor:
Joan Magretta - Sa-l intelegem pe Michael Porter. Ghid esential despre concurenta si strategie (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Sa-l intelegem pe Michael Porter. Ghid esential despre concurenta si strategie" ?

Cine a cumparat Sa-l intelegem pe Michael Porter. Ghid esential despre concurenta si strategie, a mai cumparat si:
Crestinismul romanului oglindit in graiul sau
Gh. F. Ciausanu
Lumea moderna si vechea intelepciune
Arnaud Desjardins
A douasprezecea viziune. Ora deciziei
James Redfield
Istorie. Selevet. Manual pentru clasa a clasa a X-a
M. Selevet, E. Stanescu, M. Bercea
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE