Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Evanghelia pe scurt

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Romania si razboaiele mintii. Manipulare, propaganda si dezinformare
Romania si razboaiele mintii. Manipulare, propaganda si dezinformare
Editura: Cetatea de Scaun
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 426
Autor(i): Florian Banu, Luminita Banu
Editura: Cetatea de Scaun
Colectia:

In încercarea de a deslusi caile de atac si contra-atac utilizate în confruntarea desfasurata între 1978-1989 în plan propagandistic între România si alte entitati statale, ne-am îndreptat cercetarile spre arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si catre fondurile gestionate de Arhivele Nationale ale României. Documentele incluse în volum provin ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Romania si razboaiele mintii. Manipulare, propaganda si dezinformare

Romania si razboaiele mintii. Manipulare, propaganda si dezinformare

In încercarea de a deslusi caile de atac si contra-atac utilizate în confruntarea desfasurata între 1978-1989 în plan propagandistic între România si alte entitati statale, ne-am îndreptat cercetarile spre arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si catre fondurile gestionate de Arhivele Nationale ale României. Documentele incluse în volum provin din fondurile Documentar si S.I.E., respectiv din fondurile C.C. al P.C.R. – Cancelarie, Sectia Propaganda si Agitatie, Sectia Relatii Externe si fondul Anneli Ute Gabanyi.

în general, redactarea documentelor a respectat textul original. Am efectuat, acolo unde a fost strict necesar, doar acele modificari impuse de normele ortografice actuale, fara a mai evidentia acest lucru. Pentru „parfumul epocii”, în documente au fost pastrate si o serie de inadvertente gramaticale sau formulari inedite, acestea fiind marcate cu sic!. Diversele rezolutii si adnotari existente pe unele dintre documente au fost redate între paranteze patrate, cu litere italice.

Florian Banu

Ceea ce a intrat în istorie drept „Epoca de Aur”, respectiv cei aproape 25 de ani în care destinele României au fost hotarâte de Nicolae Ceausescu, nu poate fi, evident, tratata de o maniera unitara. Documentele de arhiva, lucrarile publicate de politologi si istorici, istoria orala si memoria colectiva, propriile noastre observatii, ne conduc la necesitatea unei periodizari si a unor nuantari. Astfel, în linii generale, putem considera ca primul deceniu de la preluarea puterii în martie 1965 este caracterizat de continuarea liniei externe imprimate de Gheorghe Gheorghiu-Dej prin care s-a urmarit afirmarea României ca voce distincta în blocul socialist.

în planul politicii interne, Nicolae Ceausescu a reusit, prin politica pasilor marunti, sa iasa destul de repede de sub tutela „baronilor lui Dej”, iar apogeul acestei strategii avea sa fie retragerea lui Ion Gheorghe Maurer din fruntea guvernului în anul 1974. Tot atunci, Ceausescu avea sa înfiinteze pentru el functia de presedinte al Republicii Socialiste România. Totusi, beneficiind înca de relatiile cordiale cu Occidentul, atât cu Franta si Germania, dar mai ales cu Statele Unite, liderul comunistilor români si-a mai pastrat pentru câtiva ani imaginea de disident în blocul sovietic, desi nivelul de trai al românilor a început sa scada, treptat, dar sigur, pe fondul deciziei de achitare integrala a datoriilor externe.

Anul 1978 este unul de cotitura, început sub auspicii favorabile. Avem aici în vedere în primul rând vizitele lui Ceausescu în Statele Unite (11 - 17 aprilie) si Marea Britanie (13 – 16 iunie), moment de vârf ale afirmarii sale ca un lider acceptat de catre marile democratii. Continuarea nu a fost însa pe masura asteptarilor dictatorului român confruntat cu „defectarea” generalului Ion Mihai Pacepa, petrecuta în noaptea de 28/19 iulie 1978....

Ce parere ai despre cartea "Romania si razboaiele mintii. Manipulare, propaganda si dezinformare" ?

Cine a cumparat Romania si razboaiele mintii. Manipulare, propaganda si dezinformare, a mai cumparat si:
Atlasul Greciei Antice
Autor
Patruzeci de secole de esoterism
Gerald Messadie
Atlas de fiziologie umana
Proiect editorial Adriana Rigutti
Formula lui Dumnezeu
Dos Santos
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE