Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Probe de empatie
-10
Probe de empatie
Editura: Publica
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 656
Autor(i): Leslie Jamison
Editura: Publica
Colectia: Narator, Power of Storytelling
Disponibilitate: In stoc

Probe de empatie este o colectie îndrazneata si stralucita de subiecte dintre cele mai diverse, de la pierderi personale la maladii-fantoma, pentru care autoarea a primit Premiul pentru nonfictiune Graywolf Press.

Pornind de la experienta sa de actor medical, când era platita sa mimeze simptome pentru care studentii la Medicina trebuiau ...
Pret: 37,00 lei
Pret: 33,30 lei
buc.

Probe de empatie

Probe de empatie este o colectie îndrazneata si stralucita de subiecte dintre cele mai diverse, de la pierderi personale la maladii-fantoma, pentru care autoarea a primit Premiul pentru nonfictiune Graywolf Press.

Pornind de la experienta sa de actor medical, când era platita sa mimeze simptome pentru care studentii la Medicina trebuiau sa gaseasca un diagnostic, eseurile lui Leslie Jamison, viscerale si edificatoare, pun niste întrebari esentiale legate de modul elementar în care întelegem suferinta celorlalti.

Cum ar trebui sa ne manifestam grija unii pentru altii?

Cum putem simti suferinta celuilalt, mai ales când aceasta poate fi una asumata, distorsionata sau etalata cu ostentatie?

Este empatia un instrument prin care îi putem testa sau chiar evalua pe ceilalti?

Confruntând suferinta – reala sau închipuita, a ei si a celorlalti –, Jamison dezvaluie nevoia impetuoasa, atât în plan personal, cât si în cel cultural, de a simti.

Autoarea pleaca de la propriile experiente cu boala si cu vatamarile trupesti pentru a ne angrena într-o explorare care se întinde dincolo de granitele vietii ei si care acopera un teritoriu vast – de la turismul în zone de-o saracie lucie la maladii-fantoma, de la violenta din strada la reality show-uri, de la boala la încarcerare –, aflându-se permanent în cautarea unei perspective conturate cu smerenie si eleganta.

Leslie Jamison exploreaza în detaliu modul în care empatia ne face mai profunzi. Aceasta carte fascinanta ne va transforma în oameni mai buni.

Mary Karr

Daca vi se pare ca poate fi dureros sa citesti o carte despre durere, va asigur ca Jamison scrie cu atâta originalitate si umor si ne ofera o perspectiva ascutita precum un bisturiu, încât devine mai degraba o desfatare... A articula suferinta cu atâta claritate si cu atât de putine judecati de valoare înseamna sa transformi durerea în arta.

Entertainment Weekly

O colectie de eseuri plina de cuget, care chestioneaza semnificatiile fizice si metaforice ale suferintei... Jamison arata compasiune fara a fi partinitoare.

The New Yorker

Niste eseuri poetice, dureros de scrutatoare, despre violenta, sex, boala, încredere în sine si exprimarea sentimentelor.

Associated Press

Ce parere ai despre cartea "Probe de empatie" ?

Cine a cumparat Probe de empatie, a mai cumparat si:
Cum să începi
Michael Bungay Stanier
Leacuri pentru frica de necunoscut
Speranta Farca
Terapia narativa pentru copii si familie
David Epston, Jennifer Freeman
Adolescenti scapati de sub control
Scott P. Sells
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE