Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
O istorie a Orientului Mijlociu
-20
O istorie a Orientului Mijlociu
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 640
Autor(i): Peter Mansfield
Editura: Humanitas
Colectia: Humanitas Istorie

Cartea lui Peter Mansfield este unanim considerata una dintre cele mai autorizate sinteze de istorie a Orientului Mijlociu. Autorul, diplomat, apoi jurnalist, a petrecut multi ani în aceasta tumultuoasa zona a lumii în care, de milenii, musulmanii, crestinii si israelitii îsi disputa stapånirea unor teritorii în mare parte aride, dar ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » O istorie a Orientului Mijlociu

O istorie a Orientului Mijlociu

Cartea lui Peter Mansfield este unanim considerata una dintre cele mai autorizate sinteze de istorie a Orientului Mijlociu. Autorul, diplomat, apoi jurnalist, a petrecut multi ani în aceasta tumultuoasa zona a lumii în care, de milenii, musulmanii, crestinii si israelitii îsi disputa stapånirea unor teritorii în mare parte aride, dar esentiale pentru identitatea lor culturala si religioasa. Avånd privilegiul de a cunoaste direct puternicele framåntari ale unei lumi atåt de diferite de Europa, autorul a avut si mijloacele de a elabora pentru publicul occidental un ghid de întelegere a complicatei istorii a regiunii.

Rezultatul este o istorie admirabil alcatuita, surprinzator de limpede, care începe cu vremurile biblice si care devine alerta, luxurianta si bogata în observatii economice, sociale si culturale odata cu expeditia pornita în 1798 de Napoleon în Egipt si în Siria. Vom vedea cum, în doua sute de ani, din vechile provincii ale Imperiului Otoman s-au ridicat statele care nici astazi nu si-au gasit linistea si configuratia definitive, oscilånd între traditia islamica si modernitatea occidentala.

Vom descoperi radacinile fundamentalismului islamic si efectele sale în Israel, în lumea araba si mai ales în Siria, odata cu izbucnirea razboiului civil în 2011.

O postfata semnata de Valentin Naumescu, specialist în relatii internationale, completeaza capitolele cu care Nicolas Pelham a adus la zi volumul, oferind informatii si explicatii despre înfricosatoarea entitate careia în fiecare zi emisiunile de stiri îi spun, pur si simplu, Statul Islamic.

„Volumul de fata aduce celor interesati de trecutul Orientului Mijlociu o perspectiva echilibrata, dar nu lipsita de optica britanica, substantiala, dar nu abundånd în detalii, riguros fundamentata, dar nu fara o doza de intuitie relaxata asupra proceselor politice ale regiunii. Este cu adevarat nevoie de o capacitate de sinteza ridicata, de un acut simt al esentialului si de o concizie a naratiunii de tip jurnalistic pentru a acoperi în aproximativ cinci sute de pagini o poveste atåt de densa si atåt de bogata în evenimente relevante.“

(Valentin NAUMESCU)

„Cea mai buna privire de ansamblu asupra evenimentelor politice, rivalitatilor regionale si aspectelor economice din lumea araba contemporana.“ (The Washington Post Book World)
Carti scrise de acelasi autor:
Peter Mansfield - O istorie a Orientului Mijlociu (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "O istorie a Orientului Mijlociu" ?

Cine a cumparat O istorie a Orientului Mijlociu, a mai cumparat si:
Biblioteca invizibila 3. Carti in flacari
Genevieve Gogman
Matematica distractiva clasele I-IV
Eduard Dancila, Ioan Dancila
Iubita locotenentului francez
John Fowles
Crima de la 217
Haralamb Zinca
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE