Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Leonardo da Vinci
-15
Leonardo da Vinci
Editura: Publica
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 624, ilustrat
Autor(i): Walter Isaacson
Editura: Publica
Disponibilitate: In stoc

Pe baza a 7200 de pagini din uluitoarele carnete ale lui Leonardo si a noilor descoperiri despre viata si opera sa, Walter Isaacson tese o naratiune exceptionala, asezonata cu imagini captivante preluate din carnetele originale (reproduceri color).

El ne arata cum geniul lui Leonardo este de fapt unul în care ...
Pret: 149,00 lei
Pret: 126,65 lei
buc.
CARTI » Beletristica, Istorie » Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Pe baza a 7200 de pagini din uluitoarele carnete ale lui Leonardo si a noilor descoperiri despre viata si opera sa, Walter Isaacson tese o naratiune exceptionala, asezonata cu imagini captivante preluate din carnetele originale (reproduceri color).

El ne arata cum geniul lui Leonardo este de fapt unul în care ne putem regasi fiindca s-a bazat pe deprinderi pe care le putem îmbunatati în noi însine: curiozitatea si observatia atenta.

Inventatorul, pictorul, inginerul, sculptorul si arhitectul Leonardo da Vinci este întruchiparea mintii universale, una care a cautat sa înteleaga întreaga creatie, inclusiv felul în care ne gasim rostul în ea.

Curiozitatea si experimentarea fara astâmpar ale lui Leonardo ar trebui sa ne aduca aminte cât de important este sa transmitem copiilor nostri nu doar cunoasterea primita, ci si dorinta de a o pune sub semnul întrebarii – de a fi imaginativi si, asemenea neadaptatilor si rebelilor talentati din orice epoca, de a gândi diferit.

Creativitatea sa, asemanatoare cu cea a altor mari inovatori, provenea din pozitionarea la intersectia stiintelor umaniste cu tehnologia.

Leonardo a jupuit carnea de pe fetele cadavrelor, a desenat muschi care misca buzele si apoi a pictat cel mai memorabil zâmbet din istorie în Mona Lisa.

A explorat matematica opticii, a demonstrat felul în care razele de lumina lovesc corneea si a creat iluzii prin schimbarea perspectivelor în Cina cea de Taina.

Isaacson descrie, de asemenea, dragostea de o viata a lui Leonardo pentru punerea în scena a unor productii teatrale, sustinute de picturile si inventiile sale.


Abilitatea lui de a combina arta si stiinta, simbolizata de desenul care s-ar putea sa-l reprezinte pe el însusi într-un cerc si un patrat, ramâne reteta trainica a inovatiei.

Viata sa ar trebui sa ne reaminteasca cât de important este sa imprimam, atât în mintea noastra, cât si în cea a copiilor nostri, nu doar cunoasterea primita, ci si dorinta de a o pune în discutie – de a fi imaginativi si, asemenea neadaptatilor si rebelilor talentati din toate epocile, de a gândi diferit.

„A citi aceasta biografie magnifica a lui Leonardo da Vinci înseamna a face o calatorie prin viata si opera uneia dintre cele mai extraordinare fiinte umane din toate timpurile, în compania celui mai sarmant, informat si intuitiv ghid imaginabil. Walter Isaacson este simultan un adevarat savant si un scriitor fascinant.

Si ce bogatie de învataminte în aceste pagini.” (David McCullough)

Cred ca Leonardo a fost unul dintre cei mai fascinati oameni care au trait vreodata. Desi astazi este cel mai bine cunoscut ca pictor, Leonardo a avut o gama de interese absurd de variata, de la anatomia umana pâna la teatru. Isaacson a reusit cel mai bine sa împleteasca aceste fire ale vietii lui Leonardo si sa explice lucrurile care îl fac exceptional. Isaacson îsi continua seria de biografii reusite, dupa ce a mai scris despre Albert Einstein si Steve Jobs

(Bill Gates)

Ce parere ai despre cartea "Leonardo da Vinci" ?

Cine a cumparat Leonardo da Vinci, a mai cumparat si:
Nebunii ochi ai mei. Rime
Guido Cavalcanti
Shalimar clovnul
Salman Rushdie
O crima anuntata
Agatha Christie
Lamentabilul amurg al zeilor
Gheorghe Piperea
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE