Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI, editia 2-a
-15
Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI, editia 2-a
Editura: RAO
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 300
Autor(i): George Maior
Editura: RAO

Incertitudinea este un cuvânt-cheie, care tinde, din pacate, sa caracterizeze mult mai des decât ne-am dori discursul analitic si prospectiv despre realitatile si provocarile secolului XXI, secol în care ne adâncim rapid. ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI, editia 2-a

Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI, editia 2-a

Incertitudinea este un cuvânt-cheie, care tinde, din pacate, sa caracterizeze mult mai des decât ne-am dori discursul analitic si prospectiv despre realitatile si provocarile secolului XXI, secol în care ne adâncim rapid.E destul de surprinzator, la prima vedere, ca pâna si estimarile publice oficiale ale unei comunitati puternice de informatii, precum cea americana, folosesc înca din titlu termenul „incertitudine” – „era incertitudinii” – atunci când se refera la analiza prezentului si a viitorului din perspectiva sfidarilor la adresa securitatii si ordinii generale la nivel global sau regional în secolul XXI.

Cartea "Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI", scrisa de George Cristian Maior, reprezinta o colectie de eseuri privind viitorul puterii si securitatii in lumea internationala.

Analizele autorului se focalizeaza pe impactul atacurilor teroriste de la 11 septembrie, modul in care statele se confrunta in prezent cu noii actorii non-statali, transformarile prin care trec Uniunea Europeana si NATO, relatiile dintre Europa si America, dar si pe noua geopolitica a resurselor energetice, ideea de legitimitate in relatiile inter-statale sau pe evolutia diplomatiei, serviciilor de informatii si armatei in secolul XXI.

Novatoare si curajoasa in concluzii, incitanta prin subiectele abordate, captivanta prin finetea analizelor, "Incertitudine" acopera un domeniu foarte putin studiat in Romania, cel al dezbaterilor actuale in relatiile internationale. in acest sens, cartea reprezinta atat o abordare teoretica inedita, cat si un adevarat compendiu academic pentru cercetatorii in stiinte politice si relatii internationale din Romania.

Titlul cartii, "Incertitudine" reflecta marea provocare cu care se confrunta atat analistii, cat si decidentii in domeniul securitatii, cea a dificultatii de a estima cum va arata lumea in secolul XXI.

Aceasta provocare poate fi insa depasita, considera autorul, prin dezvoltarea unei reale gandiri strategice pentru a putea face fata surprizelor viitorului.
Carti scrise de acelasi autor:
George Maior - Noul aliat (apare in curand - solicita acest produs)
George Maior - Spionii. Cine sunt, ce fac (apare in curand - solicita acest produs)
George Maior - Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI, editia 2-a (apare in curand - solicita acest produs)
George Maior - Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI (apare in curand - solicita acest produs)
George Maior - Ars analytica (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI, editia 2-a" ?

Cine a cumparat Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI, editia 2-a, a mai cumparat si:
Procedura somatiei de plata
Buta Gheorghe, Ion Deleanu
Francisc de Assisi
Hermann Hesse
La drum cu matusa-mea
Graham Greene
Matematica. Exercitii si probleme, clasa a VI-a, semestrul 2, 2013-2014
Marius Giurgiu, Ion Ghica, Gheorghe Drugan, Cornel Moroti
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE