Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Farmacologie pentru medici. Vol. I
Farmacologie pentru medici. Vol. I
Editura: Medicala
Data aparitiei: 2022
Numar de pagini: 428
Autor(i): Anca Dana Buzoianu
Editura: Medicala
Disponibilitate: In stoc

Pornind de la premisa că niciuna din datele de strictă specialitate din farmacologie nu are valoare atât timp cât nu se corelează cu medicina în ansamblul ei, în vederea aplicării cunoştinţelor astfel dobândite în practică, obiectivul primordial al volumului de faţă este o mai adecvată prezentare a disciplinei pentru medicii ...
Pret: 95,00 lei
buc.
CARTI » Medicina si Farmacie » Farmacologie pentru medici. Vol. I

Farmacologie pentru medici. Vol. I

Pornind de la premisa că niciuna din datele de strictă specialitate din farmacologie nu are valoare atât timp cât nu se corelează cu medicina în ansamblul ei, în vederea aplicării cunoştinţelor astfel dobândite în practică, obiectivul primordial al volumului de faţă este o mai adecvată prezentare a disciplinei pentru medicii din toate specialitățile.

În acest prim volum se începe cu o expunere a elementelor de bază: istoric, noțiuni generale despre medicament, variații ale răspunsului la medicamente, principalele ramuri ale farmacologiei – farmacocinetica, farmacodinamia, farmacotoxicologia, și a unora mai noi, precum farmacogenetica și farmacogenomica. În continuare se prezintă sistemul nervos colinergic și cel adrenergic, cu mediatorii și receptorii specifici, apoi histamina – principalul mediator al reacției alergice, serotonina cu antiserotoninicele și în final sistemul nervos purinergic și aminoacizii esențiali.

Urmează apoi capitole care abordează farmacologia aparatelor cardiovascular, respirator și renal, cu detalierea principalelor clase de medicamente, cu efecte farmacologice, indicații terapeutice, reacții adeverse, contraindicații, doze, interacțiuni medicamentoase, intoxicații specifice, și tratamentul principalelor afecțiuni.

Cuprins:

I. Principii generale de farmacologie: Istoricul farmacologiei; Noțiuni generale despre medicament. Farmacocinetica. Farmacodinamia; Efectele medicamentelor asupra organismului. Farmacotoxicologia.Variații ale răspunsului la medicamente.Aspecte de Farmacogenetică și Farmacogenomică.II. Farmacologia sistemului nervos vegetativ: Sistemul nervos colinergic.Farmacologia sistemului nervos adrenergic. Histamina. Serotonina; Antiserotoninice. Sistemul nervos purinergic; Aminoacizii excitatori. III. Farmacologia aparatului cardiovascular: Principalele clase de medicamente utilizate în tratamentul bolilor cardiovasculare. Medicamente antihipertensive. Medicamente antianginoase. Medicamente antiischemice periferice și centrale.Medicamente antiaritmice. Medicamente utilizate în tratamentul insuficienţei cardiace. IV. Farmacologia aparatului respirator: Medicamente antitusive și expectorante. Medicamente utilizate în bolile obstructive pulmonare: astmul bronșic și bronhopneumopatia obstructivă cronică. Tratamentul rinitei alergice. Tratamentul hipertensiunii pulmonare. V. Farmacologia aparatului renal: Diuretice; Medicaţia antidiuretică.

Ce parere ai despre cartea "Farmacologie pentru medici. Vol. I" ?

Cine a cumparat Farmacologie pentru medici. Vol. I, a mai cumparat si:
Plante antivirale
Virginia Faur
Terapeutica medicala
Gabriel Ungureanu, Adrian Covic
Pledoarie pentru viata sanatoasa cu remedii naturale
Ovidiu Bojor
Crezi ca stii sa traiesti. Alimentatia si longevitatea
Gheorghe Mencinicopschi
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE