Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Eroarea lui Broca
-20
Eroarea lui Broca
Editura: Trei
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 232
Autor(i): Hugues Duffau
Editura: Trei

"""Explorarea unui creier in stare de veghe!

Laureat al Premiului Herbert Olivecrona, echivalent al Nobelului în medicina, celebrul neurochirurg francez Hugues Duffau este primul medic din Europa, care a operat pe creier cu pacientul constient în timpul interveniei.

Mult timp s-a crezut ca tumorile pe creier în aria Broca sunt neoperabile. Riscul ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Eroarea lui Broca

Eroarea lui Broca

"""Explorarea unui creier in stare de veghe!

Laureat al Premiului Herbert Olivecrona, echivalent al Nobelului în medicina, celebrul neurochirurg francez Hugues Duffau este primul medic din Europa, care a operat pe creier cu pacientul constient în timpul interveniei.

Mult timp s-a crezut ca tumorile pe creier în aria Broca sunt neoperabile. Riscul unei interventii chirurgicale era ca pacientul sa se trezeasca afazic sau cu diverse dezechilibre cerebrale.

Descoperirea-cheie a lui Duffau este una care a devenit între timp universal acceptata în medicina, anume neuroplasticitatea: nu exista zone strict delimitate în creier, care sa corespunda exclusiv unei functii neurologice.

De pilda, daca zona vorbirii (de care este responsabilta aria Broca) e afectata de tumoare, este posibil ca de la sine putere creierul sa redirectioneze abilitatea vorbirii spre o alta parte a sa, care preia aceasta functie.

Hugues Duffau a început sa opereze pacienti cu tumori în aria Broca, în stare de veghe, vorbind cu ei în timpul procedurii, pentru a-si da seama unde sa opreasca bisturiul, fara a se produce leziuni permanente.

Abordarea acestor cazuri este una interdisciplinara, pentru ca munca neurochirurgului trebuie sa mearga mâna-n mâna atât cu cea a psihoterapeutului, care ajuta pacientul sa accepte o astfel de interventie, cât si cu efortul pacientului care trebuie sa comunice cu doctorul, sa aiba încredere în el si sa accepte sa lupte pentru propria viata.

“Cu idei ingenioase, total neasteptate, Hugues Duffau ne prezinta o interventie chirurgicala pe creier ca pe o opera de arta, o coregrafie, un concert de Keith Jarrett (personaj determinant în parcursul lui), în care tehnica riguroasa nu exclude intuitia.” – Sciences Humaines

“O marturie esentiala, usor de citit în epoca retelelor sociale. Evocarea arhitecturii tehnice si functionale a creierului poate sa ajute pe oricine sa înteleaga ca fiecare fiinta este unica. Conectivitatea, trasatura cerebrala specifica fiecarei persoane, ne îndeamna sa exploram aceasta bogatie.” – Up’ Magazine

“Profesorul Hugues Duffau a revolutionat neurochirurgia, operând tumori cerebrale pe pacienti în stare de veghe. El a demonstrat ca aria lui Broca, asociata zeci de ani cu limbajul, nu exista.” – L’ Express

Hugues Duffau, nascut la 8 august 1966 în Montauban, Franta, este un renumit neurochirurg, professor universitar si adept al chirurgiei pe creier deschis, ce presupune colaborarea cu pacientul constient în timpul interventiei, în scopul îndepartarii cu succes a tumorilor cerebrale. Duffau si-a facut studiile medicale în Franta si, gratie unui stagiu la Seattle, l-a întâlnit pe profesorul George Ojeman, care l-a îndrumat în dezvoltarea tehnicii novatoare a cartografierii creierului în timpul interventiilor chirurgicale pe pacienti în stare de veghe.

Hugues Duffau este în present directorul unui laborator de cercetare Inserm si seful sectiei de
neurochirurgie de la CHU (Centrul Spitalicesc Universitar) din Montpellier."""
Carti scrise de acelasi autor:
Hugues Duffau - Eroarea lui Broca (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Eroarea lui Broca" ?

Cine a cumparat Eroarea lui Broca, a mai cumparat si:
Arta de a fi fericit
Arthur Schopenhauer
Geografie. Manual pentru clasa a XII-a
Octavian Mandrut
Paganini si capriciile magice
Cristina Andone
De la dosarele Legiunii la dosarele Secu
Ion Cristoiu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE