Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Originea speciilor
-10
Originea speciilor
Editura: Herald
Data aparitiei: 2023
Numar de pagini: 544
Autor(i): Charles Darwin
Editura: Herald
Disponibilitate: In stoc

Originea speciilor reprezinta o viziune umana si inspirationala a interrelatiilor ecologice, care dezvaluie interdependentele reciproce complexe dintre viata animala si vegetala, clima si mediul fizic si, implicit, din interiorul lumii umane.

Tratatul savant al lui Charles Darwin a fost lansat la 24 noiembrie 1859 si este considerat textul fondator al biologiei ...
Pret: 77,00 lei
Pret: 69,30 lei
buc.
CARTI » Stiinta si Tehnica » Originea speciilor

Originea speciilor

Originea speciilor reprezinta o viziune umana si inspirationala a interrelatiilor ecologice, care dezvaluie interdependentele reciproce complexe dintre viata animala si vegetala, clima si mediul fizic si, implicit, din interiorul lumii umane.

Tratatul savant al lui Charles Darwin a fost lansat la 24 noiembrie 1859 si este considerat textul fondator al biologiei evolutioniste.

Ipoteza stiintifica conform careia populatiile se schimba de-a lungul generatiilor printr-un proces de selectie naturala a fost prezentata pentru prima data in cartea lui Darwin.

Acesta a oferit un corp de dovezi care demonstreaza modul in care modelul de ramificare al evolutiei a produs diversitatea vietii prin stramosi comun. In data de 27 decembrie 1831, tanarul naturalist Charles Darwin parasea portul Plymouth la bordul corabiei Beagle.

In urmatorii cinci ani, Darwin a cercetat plante si animale de pe cuprinsul lumii, adunand o serie de dovezi ce vor culmina intr-una dintre cele mai mari descoperiri din istoria omenirii: teoria evolutiei prin selectie naturala.

In cartea Originea speciilor, aparuta dupa 28 de ani, in 1859, Darwin prezinta descoperirea sa epocala, care avea sa schimbe pentru totdeauna felul in care oamenii se vad pe ei insisi si lumea in care traiesc.

Aici, el demonstreaza intr-un mod convingator realitatea evolutiei, si anume faptul ca nu este posibil ca animalele si plantele existente sa fi aparut in mod separat, ci trebuie sa se fi transformat cu incetul din stramosi comuni.

Cel mai important element din carte este acela ca explica in detaliu mecanismul care duce la o astfel de transformare: selectia naturala – ideea care a dat pentru prima data inteligibilitate stiintifica evolutiei ca fenomen.

Fiind una dintre putinele opere stiintifice paradigmatice accesibile publicului larg, Originea speciilor nu numai ca a lansat stiinta biologiei moderne, ci totodata a influentat practic intreaga gandire literara, filosofica si religioasa.

***

„Charles Darwin a avut o mare idee, poate cea mai puternica idee conceputa vreodata.

Si, asemenea celor mai bunei idei, este uimitor de simpla.”

Richard Dawkins

„Nimeni nu a luptat mai bine si nimeni nu a fost mai norocos decat Charles Darwin.

El a descoperit un mare adevar, calcat in picioare, dispretuit de bigoti si ridiculizat de intreaga lume; el a trait suficient de mult pentru a-l vedea, mai cu seama prin propriile eforturi, statornicit fara discutie in stiinta, absorbit in mod inseparabil in conceptiile comune ale oamenilor, fiind urat si temut doar de cei care vor sa aduca injurii, dar nu indraznesc.

Ce-si poate dori un om mai mult?”

Thomas Henry Huxley

Comentarii primite de la cititori:

Originea speciilorCare este parerea ta despre carte?
30-5-2018
carmen a scris despre cartea Originea speciilor:
O carte care nu face cinste Editurii Humanitas!
Autoarea nu l-a citit pe Parintele Arsenie, dar îndrazneste sa scrie despre el. Parintele scrie ca nu este de acord cu teoria reîncarnarii (vezi Cuvinte vii, pag. 272-273), teorie care sta în centrul antropozofiei lui R. Steiner. D-na Niculescu sustine pe parcursul întregii carti ca Parintele a aderat la aceasta învatatura antropozofica, ceea ce este fals! E regretabil modul în care autoarea face afirmatii nefondate despre acest om minunat, de o rara smerenie si de o autentica credinta ortodoxa, care nu a dorit niciodata sa fie în centrul atentiei, asa cum afirma autoarea, pentru ca stie dumneai mai bine, nu stim de unde...
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE