De-a lungul veacurilor, poporul rom?n a folosit, la ?nceput empiric, plantele spontane si cultivate ?n tratarea diferitelor boli ale organismului uman.
Pe baza acestor leacuri folosite ?n diverse regiuni ale Rom?niei, oamenii de stiinta au realizat studii complexe, biochimice, biologice, clinice, si astfel fitoterapia moderna a reusit sa puna la dispozitia ... citeste mai departe
Gheorghe Mohan este absolvent al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Biologie ? promotia 1965; doctor ?n stiinte biologice, cercetator principal I la Gradina Botanica ?D. Br?ndza? a Universitatii din Bucuresti si profesor universitar la Universitatea de Vest ?Vasile Goldis? din Arad, disciplina de Botanica Sistematica.
Prin intermediul acestei carti, prezentam sfaturi practice care sa vina in sprijinul cultivatorilor de plante decorative, pentru ca stradaniile lor sa fie incununate de succes.
Datorita modului sau de tratare, aceasta enciclopedie a plantelor decorative se adreseaza studentilor, cadrelor didactice, botanistilor, floricultorilor si tuturor celor care iubesc plantele, natura si ... citeste mai departe
In primul volum al acestei enciclopedii, se vor prezenta 483 de specii de arbori si arbusti exotici si indigeni, care se cultiva in parcuri, gradini botanice si individuale.
Fiecare specie este insotita de incadrarea sistematica, denumirea stiintifica si populara, originea, descrierea speciei, inmultirea, ecologia si folosirea sa.
Biologie. Mohan. Manual pentru clasa a XII-a. Aprobat cu OMEdCT Nr. 1262/50 din 06.06.2007 Filiera teoretica, profil real, specializarile matematica-informatica si stiinte ale naturii.
Filiera tehnologica, calificarile profesionale: tehnician ecolog si protectia calitatii mediului, tehnician agromontan, tehnician hidro-meteorolog, tehnician veterinar, tehnician analize produse alimentare, tehnician in silvicultura si exploatari forestiere, tehnician veterinar ... citeste mai departe
Stiinte. Manual pentru clasa a XI-a.Aprobat cu OMEdC Nr. 4742 din 21.07.2006 Filiera teoretica, profil umanist, specializarea filologie; filiera vocationala, profil teologic, toate specializarile, cu exceptia specializarilor teologie ortodoxa si patrimoniu cultural; filiera vocationala, profil pedagogic, specializarile bibliotecar-documentarist, instructor-animator, pedagog scolar ... citeste mai departe
Manualul de Biologie de clasa V-a, de Ardelean si Mohan urmareste formarea si dezvoltarea deprinderilor de observare si experimentare ale elevilor.
Prezentarea cunostintelor se bazeaza pe relatia comunicare-aprofundare-sinteza-evaluare.
Lucrarile practice propuse pot fi realizate individual sau in grup si, impreuna cu numeroasele curiozitati din lumea plantelor, sporesc atractivitatea manualului.
Transformarile profunde suferite de biologia contemporana intr-o foarte scurta perioada de timp isi gasesc cu greu echivalent in alte domenii ale stiintei, biologia devenind, astfel, una dintre cele mai dinamice stiinte.
In ultimele decenii, alaturi de disciplinele cu vechi traditii (botanica, zoologia, embriologia, fiziologia), au aparut si s-au dezvoltat unele ... citeste mai departe