Autor a peste 20 de carti, în care mai nimic nu ramâne pe dinafara spiritului de observatie etologic, de la obiceiurile rudelor maimute pâna la tabieturile cailor si comportamentul felinelor, Desmon Morris ia la bani marunti animalul din noi.
Zoolog activ înca din anii ’50, dar si pictor suprarealist, expus alaturi ... citeste mai departe
Aceasta carte clasica a zoologului Desmond Morris îsi merita locul alaturi de Originea speciilor a lui Darwin, prezentându-l pe Om nu ca pe un înger cazut, ci ca pe o maimuta înaltata, care dovedeste un simt al umorului, o energie si o imaginatie remarcabile, dar care nu este altceva decât ... citeste mai departe
Conceputa dintr-o perspectiva multidisciplinara (antropologia se întâlneste aici cu istoria, anatomia cu tehnicile plastice, filosofia cu estetica, doctrinele religioase cu cele politice), cartea pare menita sa satisfaca toate curiozitatile si toate gusturile.
Astazi este foarte „la moda" sa vorbesti despre corp, dar nu acestui tip de atentie i se ... citeste mai departe
O carte magistrala si inovatoare, un omagiu pasionant adus femeilor, atât extremelor feminismului traditional, cât si discursului moralizator despre rolul, asa-zis în retragere, al "sexului slab"
Traim într- o lume noua, caracterizata mai degraba prin identitatea culturala decât prin apartenenta la o clasa sociala. Datoram aceasta mutatie, pe care Alain Touraine ... citeste mai departe
Sinteza majora a sociologiei artei si literaturii, scrisa cu verva si nerv polemic, Regulile artei prezinta, într-o perspectiva originala si ambitioasa, proiectul unei „stiinte a operelor" al carei obiect ar fi producerea nu numai a operei de arta însesi, ci si a valorii ei.
Depasind dihotomia, aparent ireconciliabila, dintre lectura ... citeste mai departe