Scopul vietii noastre este fericirea, desi multi oameni cred ca este foarte greu de atins.
Dalai Lama si Howard C. Cutler ne descriu in aceasta carte un drum presarat cu sfaturi bine-venite si intelepte pe care il putem urma si la capatul caruia vom ajunge la o viata mai implinita.
Dalai Lama dezvăluie în acest volum practicile spirituale necesare atingerii iluminării!
Adevărata fericire ţine de lumea interioară, nu de circumstanţele exterioare! Sanctitatea sa Dalai Lama demonstrează că spiritualitatea trecutului rămâne veşnic vie şi că practicile budiste sunt cea mai bună soluţie a provocărilor cu care ne confruntăm.
Dalai Lama îi ofera cititorului raspunsuri la întrebari despre rolul religiei în lumea moderna, starea de iluminare perfecta, suferinta, calea spiritualitatii, karma, reîncarnare, nirvana, constiinta, puterea meditatiei si a vizualizarii, arta tibetana a antrenarii mintii si stiinta mintii.
Realizate pe parcursul a douazeci de ani, interviurile care alcatuiesc volumul "Dalai Lama: ... citeste mai departe
Somnul, visele si moartea - O explorare a constiintei
Un dialog istoric între Dalai Lama si mai multi reputati oameni de stiinta din lumea occidentala despre cele trei momente-cheie ale constiintei – somnul, visele si moartea.
O carte captivanta, cu observatii inspirate ale cunoscutului filozof Charles Taylor despre notiunea de identitate personala. ... citeste mai departe
Despre bunătatea inimii sau o perspectivă budistă asupra învățăturilor lui Iisus
Prin intermediul acestor dialoguri, Dalai Lama ne ajută să redescoperim semnificațiile și forța extraordinară a tradiției creștine.
În acest volum de referință atât pentru creștini, cât și pentru budiști, Dalai Lama ne prezintă viziunea sa profundă asupra învățăturilor lui Iisus, făcând ... citeste mai departe
Calea budismului tibetan este un ghid clar si precis despre modalitatile în care putem pune capat suferintei si descoperi fericirea, întocmit de cel mai vestit maestru spiritual budist al zilelor noastre, Dalai Lama.
ÃŽn aceasta lucrare impregnata de spirit, Dalai Lama descrie cum poate contribui religia la ... citeste mai departe
Una dintre cele mai captivante și mai interesante relatării ale unei ședinte de brainstorming în interes public de la dialogurile socratice încoace.
Multe dintre suferinţele îndurate de-a lungul timpului de umanitate au fost generate de emoţii distructive — de acele reacţii afective care ne rănesc pe noi înşine, dar şi pe ... citeste mai departe
Scrisa cu biografa sa, Sofia Stril-Rever, cartea lui Dalai Lama este un manifest al compasiunii si un testament diplomatic si spiritual pe care liderul tibetan îl lasa generatiilor viitorului.
Cei nascuti la începutul mileniului al treilea ajung acum la maturitate într-o lume asupra careia planeaza amenintari grave: colapsul resurselor naturale, ... citeste mai departe
Orice om nazuieste sa aiba parte în viata de iubire, de întelegere si de compasiune.
Mai mult, îsi doreste sa înteleaga natura umana – cine este el, cine sunt ceilalti? Sfintia Sa Dalai Lama, liderul spiritual al poporului tibetan, ofera fiecaruia dintre noi un sfat de care, cu siguranta, avem ... citeste mai departe
Îndemnurile laureatului Premiului Nobel pentru Pace la compasiune si toleranta sunt, cu siguranta, unele dintre cele mai întelepte mesaje contemporane.
Pornind de la Cele Patru Adevaruri Nobile, piatra de temelie a budismului, Dalai Lama ne arata care sunt pasii necesari pentru a trai cu adevarat în momentul prezent si ... citeste mai departe
„Cred ca scopul ultim al tuturor fiintelor umane este dobândirea fericirii si a unui sens al împlinirii. Oamenii de stiinta studiaza în special materia, dar nu pot ignora mintea omeneasca sau constiinta.
Practicantii spirituali sunt preocupati în primul rând de dezvoltarea mintii, dar nu-si pot ignora cu desavârsire nevoile fizice. ... citeste mai departe
"Universul într-un singur atom - Convergenta stiintei si spiritualitatii''
De la aparitia stiintei moderne, omenirea a trait de pe urma eforturilor conjugate ale stiintei si spiritualitatii, socotite drept doua surse importante ale cunoasterii si bunastarii.
Uneori, relatia a fost strânsa – un fel de prietenie –, în vreme ce în alte momente ... citeste mai departe
Trecutul, prezentul și viitorul se află într-o relație de interdependență, așadar, numai înțelegând istoria și intuind viitorul ne putem așeza, cu înțelepciune, în prezent.
De la meditație și mantre până la yoga și golirea minții, esența practicii budiste este concentrată în ideea de a fi în momentul prezent.
Intr-o societate care evolueaza catre o cat mai mare deschidere si toleranta, spiritualitatea si stiinta conlucreaza pentru a ne oferi o viziune completa asupra adevarului, in care stiinta ofera instrumente acolo unde spiritualitatea adauga sens
Cartea pe care o tineti in mana este o marturie a unui dialog fructuos intre cele ... citeste mai departe
Calea Conducatorului - Afacerile, budismul si fericirea intr-o lume interconectata!
Nascuta ?n urma unui deceniu de discutii ?ntre Sfintia Sa Dalai Lama si consultantul de management Laurens van den Muyzenberg, Calea conducatorului reprezinta o ?nt?lnire unica ?ntre doua lumi care, la prima vedere, par greu de asociat: mediul global de afaceri ... citeste mai departe
O minte profunda. Cultivarea intelepciunii in viata de zi cu zi.
Poate ca principala diferenta dintre budism si alte religii sta in intelegerea identitatii noastre esentiale. De fapt, existenta sufletului sau a sinelui ? idee centrala in hinduism, iudaism, crestinism si islam ? este negata in budism.
Dalai Lama despre el insusi. O introducere in filosofia si invataturile sale
Dalai Lama este considerat cel mai important maestru si ?nvatator spiritual al budismului, personific?nd cele mai ?nalte aspiratii ale acestei bogate traditii vechi de peste 2500 de ani.
Cu profunzime si simplitate, el a purtat ?nvataturile pline de nuante ale ... citeste mai departe
Timp de cateva zile, pornind de la lucrarea unuia dintre cei mai mari maestri tibetani, Longchenpa, Sfintia Sa Dalai Lama a oferit invataturi generale insa foarte profunde despre buddhism, si un comentariu presarat cu paralele la alte invataturi, cu citate din lucrari de referinta in buddhism, si cu exemple si ... citeste mai departe
In volumul de fata, minunat tradus si editat de Geshe Thupten Jinpa, Sanctitatea Sa ofera o privire de ansamblu asupra practicilor buddhismului tibetan, de la cele Patru Nobile Adevaruri la Yoga Tantra Suprema, cu un accent special, ca intotdeauna, pe practicile iubirii, bunavointei si responsabilitatii universale.