?Acest mare roman scris de Bujor Nedelcovici, situat ?ntr-o tara de nicaieri, probabil Rom?nia, conduce cititorul pe urmele unei femei, Maria, ?n cautarea adevarului, prin ruinele unui trecut ravasit.? (Dimineata unui miracol, Le Monde)
Am avut de-a lungul vietii senzatia ca ?ntre mine si realitate se afla un ecran, ca nu ... citeste mai departe
"Draga Bujor, te felicit pentru curajul tau! Cuvintele ii apartin lui Nicolae Manolescu prezent la lansarea celei de-a doua editii a cartii lui Bujor Nedelcovici Un tigru de hartie.
Intr-adevar, sa te uiti in dosarul propriu de securitate trebuie sa ai un mare curaj. Vezi o multime de porcarii, constati ... citeste mai departe
Opere complete 6 se deschide cu volumul de nuvele Oratoriu pentru imprudenta, nuvele scrise parca pentru a-si demonstra ca poate excela si in "genul scurt", si care, dupa cum marturiseste scriitorul insusi: "...tineau loc de somnifere.
Cu ajutorul lor evadam, calatoream, treceam frontierele fara pasaport si fara vize". Aici si ... citeste mai departe
?Ce a reprezentat Jurnalul? De la permanenta cautare a identitatii si a nevoii de a intelege ceva despre mine si ceilalti, pana la incapatanarea de a ramane in ?segmentul real? si care incearca sa fie microcosmosul, oglindit in chipul lui Dumnezeu.
?Sensibilitatea intru adevar si dreptate a lui Iustin Arghir este nu mai putin, prin propensiunea ei activa exceptionala, ceva cu totul rar in literatura romana, in care spiritul tranzactional si acomodant este mai caracteristic ethosului national.
In alcatuirea personajului sau, Bujor Nedelcovici a combinat, de altminteri, cu abilitate un dat ... citeste mai departe
?Romanul Imblanzitorul de lupi este o confirmare ca Nedelcovici este unul dintre romancierii importanti ai epocii noastre.
Pe marginea fabulei si a fortei de scriitura, el iese din clasificarile categoriale ale autorilor din Est si a scriitorilor disidenti.? (Daniel Walther, Derniers Nouvelles D'Alsace)
?Imblanzitorul de lupi devine o alegorie a unei eliberari ... citeste mai departe
?Opere Complete? este un concept deschis, evident ? scriitorul nu trebuie sa declare solemn ca nu va mai scrie nimic pana la sfarsitul vietii! ? interactiv, oferind si autorului sansa de a deveni cititor al propriilor sale productii, si de a interveni.
Bujor Nedelcovici este primul romancier roman care ?testeza? un ... citeste mai departe
Doua carti interzise de Ceausescu: Zile de nisip si Al doilea mesager.
Prima serie de Opere complete ale unui autor roman in viata.
Bujor Nedelcovici este primul scriitor care va avea adunate sub sigla ALLFA toate lucrarile sale. In primul dintre cele sapte volume Bujor Nedelcovici - Opere complete, sunt ... citeste mai departe