Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Carti-Dincolo_de_iarna-21777.htm

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP VANZARI
ARTA REGALA
ISTORIE MASONICA
ALAN COHEN
CURS DE MIRACOLE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret
-10
Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret
Editura: Trei
Anul de aparitie: 2013
Numar de pagini: 384
Autor(i): Reza Aslan
Editura: Trei
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Cu doua mii de ani în urma, un predicator evreu itinerant si facator de minuni strabatea Galileea, adunând adepti pentru a pune bazele a ceea ce el numea "Împaratia lui Dumnezeu".

Miscarea revolutionara pe care a lansat-o era atât de amenintatoare la adresa orânduielii existente, încât acest om a fost ...
Pret: 37,00 lei
Pret: 33,30 lei
buc.
CARTI » Istorie, Religie » Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret

Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret

Cu doua mii de ani în urma, un predicator evreu itinerant si facator de minuni strabatea Galileea, adunând adepti pentru a pune bazele a ceea ce el numea "Împaratia lui Dumnezeu".

Miscarea revolutionara pe care a lansat-o era atât de amenintatoare la adresa orânduielii existente, încât acest om a fost prins, torturat si executat ca un criminal de stat. În deceniile ulterioare mortii sale rusinoase, adeptii lui îl vor numi Dumnezeu.

Analizând secole de mituri, Reza Aslan arunca o lumina noua asupra celor mai influente si enigmatice personaje istorice, examinându-l pe Isus prin lentila erei tumultuoase în care a trait: Palestina secolului întâi, o perioada plina de fervoare apocaliptica. Zeci de profeti evrei, predicatori si mesianici aspiranti hoinareau prin tara Sfânta, purtând mesaje de la Dumnezeu.

Era epoca zelului - un nationalism fervent care facea din rezistenta împotriva ocupatiei romane o datorie sacra, obligatorie pentru toti evreii. si putine figuri exemplificau mai bine acest principiu decât charismaticul galileean care sfida atât autoritatile imperiale, cât si aliatii acestora din ierarhia religioasa evreiasca.

Confruntându-l pe Isus din Evanghelii cu sursele istorice, Aslan descrie un om plin de convingere si pasiune, macinat totusi de contradictii; un om al pacii, care îsi îndemna adeptii sa se înarmeze cu sabii; un exorcist si un tamaduitor care le poruncea discipolilor lui sa-i pastreze secreta identitatea; si, în sfârsit, "Regele iudeilor" înclinat spre razbunare, a carui promisiune de eliberare de sub ocupatia Romei a ramas neîmplinita în scurta sa viata.

Aslan exploreaza motivele pentru care biserica crestina timpurie a preferat sa raspândeasca imaginea lui Isus ca un învatator spiritual pasnic, mai degraba decât cea a unui revolutionar cu constiinta politica.

Zelotul arunca o perspectiva proaspata asupra uneia dintre cele mai fascinante povesti spuse vreodata, afirmând natura radicala si transformatoare a vietii si misiunii lui Isus din Nazaret. Rezultatul este o biografie provocatoare, elegant scrisa care are pulsul unui roman alert: portretul stralucit si unic al unui om, al unei perioade si al nasterii unei religii.

Recomandari:

"Fascinant... Aslan sintetizeaza Biblia si eruditia pentru a crea o lucrare originala."(The New Yorker)

"Un studiu de referinta lucid si inteligent."

(Los Angeles Times)

Ce parere ai despre cartea "Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret" ?

Cine a cumparat Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret, a mai cumparat si:
Romanii. 1774-1866
Keith Hitchins
Evadare din lagarul 14. Incredibila odisee a unui om din Coreea de Nord pana in lumea libera
Blaine Harden
Povestea unei tradari
Mihai Retegan
Pachet Istoria Pierduta a Dacilor, 3 volume
Iordanes, Carlos Troya, Nicolo Zeno
Relatii clienti
Cartea rasului si a cercetarii
Abonare
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE