Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret
-12
Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret
Editura: Trei
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 384
Autor(i): Reza Aslan
Editura: Trei
Colectia:

Cu doua mii de ani în urma, un predicator evreu itinerant si facator de minuni strabatea Galileea, adunând adepti pentru a pune bazele a ceea ce el numea "Împaratia lui Dumnezeu".

Miscarea revolutionara pe care a lansat-o era atât de amenintatoare la adresa orânduielii existente, încât acest om a fost ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret

Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret

Cu doua mii de ani în urma, un predicator evreu itinerant si facator de minuni strabatea Galileea, adunând adepti pentru a pune bazele a ceea ce el numea "Împaratia lui Dumnezeu".

Miscarea revolutionara pe care a lansat-o era atât de amenintatoare la adresa orânduielii existente, încât acest om a fost prins, torturat si executat ca un criminal de stat. În deceniile ulterioare mortii sale rusinoase, adeptii lui îl vor numi Dumnezeu.

Analizând secole de mituri, Reza Aslan arunca o lumina noua asupra celor mai influente si enigmatice personaje istorice, examinându-l pe Isus prin lentila erei tumultuoase în care a trait: Palestina secolului întâi, o perioada plina de fervoare apocaliptica. Zeci de profeti evrei, predicatori si mesianici aspiranti hoinareau prin tara Sfânta, purtând mesaje de la Dumnezeu.

Era epoca zelului - un nationalism fervent care facea din rezistenta împotriva ocupatiei romane o datorie sacra, obligatorie pentru toti evreii. si putine figuri exemplificau mai bine acest principiu decât charismaticul galileean care sfida atât autoritatile imperiale, cât si aliatii acestora din ierarhia religioasa evreiasca.

Confruntându-l pe Isus din Evanghelii cu sursele istorice, Aslan descrie un om plin de convingere si pasiune, macinat totusi de contradictii; un om al pacii, care îsi îndemna adeptii sa se înarmeze cu sabii; un exorcist si un tamaduitor care le poruncea discipolilor lui sa-i pastreze secreta identitatea; si, în sfârsit, "Regele iudeilor" înclinat spre razbunare, a carui promisiune de eliberare de sub ocupatia Romei a ramas neîmplinita în scurta sa viata.

Aslan exploreaza motivele pentru care biserica crestina timpurie a preferat sa raspândeasca imaginea lui Isus ca un învatator spiritual pasnic, mai degraba decât cea a unui revolutionar cu constiinta politica.

Zelotul arunca o perspectiva proaspata asupra uneia dintre cele mai fascinante povesti spuse vreodata, afirmând natura radicala si transformatoare a vietii si misiunii lui Isus din Nazaret. Rezultatul este o biografie provocatoare, elegant scrisa care are pulsul unui roman alert: portretul stralucit si unic al unui om, al unei perioade si al nasterii unei religii.

Recomandari:

"Fascinant... Aslan sintetizeaza Biblia si eruditia pentru a crea o lucrare originala."(The New Yorker)

"Un studiu de referinta lucid si inteligent."

(Los Angeles Times)
Carti scrise de acelasi autor:
Reza Aslan - Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret" ?

Cine a cumparat Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret, a mai cumparat si:
Lasa grijile incepe sa traiesti
Dale Carnegie
Patruzeci de secole de esoterism
Gerald Messadie
Criminalistica
Ruiu Marin
Tehnicile programarii neuro-lingvistice
Sue Knight
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE