Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Chiar inainte de fericire

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
COLECTIA SAPIENS
AVENTURA SI CUNOASTERE
ARTA STAPANIRII
HARTILOR MENTALE
Aboneaza-te la newsletter
Zece ani rai
-15
Zece ani rai
Editura: RAO
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 287
Autor(i): Mugur Ciuvica
Editura: RAO
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Zece ani rai - Mugur Ciuvica

"Zece ani rai" este o carte despre politicieni, procurori, judecatori, sefi ai serviciilor secrete si oameni de afaceri...

“Este o carte care descrie mecanismul prin care Traian Basescu si-a subordonat, pas cu pas, întregul sistem judiciar. Este o carte despre basism. Am scris aceasta carte deopotriva ...
Pret: 35,00 lei
Pret: 29,75 lei
buc.

Zece ani rai

Zece ani rai - Mugur Ciuvica

"Zece ani rai" este o carte despre politicieni, procurori, judecatori, sefi ai serviciilor secrete si oameni de afaceri...

“Este o carte care descrie mecanismul prin care Traian Basescu si-a subordonat, pas cu pas, întregul sistem judiciar. Este o carte despre basism. Am scris aceasta carte deopotriva dezgustat si revoltat ca, în România anului 2014, 12 oameni nevinovati au fost condamnati pentru ca asa a vrut Traian Basescu. Unul dintre acesti 12 oameni, Dan Voiculescu, îmi este prieten. Si îmi pare rau sa-i spun ca nu s-a înselat, în 2004, când a spus ca „un Traian Basescu în fruntea tarii ar arunca definitiv România în haos, lucru la care acesta se pricepe cel mai bine”

(Mugur Ciuvica).Fragmente din carte:

…în 9 ianuarie 2012, presedintele Traian Basescu îl ataca dur pe fondatorul SMURD, Raed Arafat, în urma criticilor pe care acesta le formulase cu privire la proiectul guvernului de restructurare a serviciilor medicale de urgenta.

Presedintele Basescu intervine telefonic într-o emisiune TV în care era invitat Raed Arafat si îl acuza ca „este mincinos si incorect“ si ca vrea „sa creeze o psihoza publica“. Basescu îi cere în direct lui Arafat sa demisioneze din functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Pe fondul situatiei sociale extrem de tensionate, iesirea lui Traian Basescu la adresa uneia dintre cele mai respectate personalitati din România declanseaza proteste de amploare în strada.

In primele 12 zile de proteste, Basescu se ascunde, dupa care face, la Palatul Cotroceni, o declaratie scurta si nebuneasca în care vorbeste despre „o veselie a demolarii“, despre faptul ca opozitia este „deranjata de reusita recunoscuta international“ a administratiei pe care o conduce, despre faptul ca manifestatiile din strada sunt, desigur, puse în scena de trustul de presa al lui Dan Voiculescu, al carui obiectiv este de „a crea dezordine“.

In 25 ianuarie 2012, Dan Voiculescu raspunde atacurilor lui Basescu afirmând ca acesta „si-a pierdut, deopotriva, ratiunea si onoarea. Nu se mai poate controla. Este epuizat politic si intelectual. Sufera de sindromul dictatorului în agonie.

Traian Basescu a devenit un pericol pentru democratie, libertate si normalitate. A devenit un pericol chiar si pentru el însusi. în consecinta, trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si dobândi echilibrul personal“.

Proiectul unei noi suspendari

In 13 mai 2010, Dan Voiculescu îi cere lui Traian Basescu sa plece din functie spunându-i ca, desi stie ca va încerca sa arunce responsabilitatea actiunilor sale pe partidele de opozitie, pe moguli, pe mass-media, pe sindicate, nimeni nu-l va mai crede: „Manevrele celui care a fost cândva maestrul diversiunii în politica româneasca au devenit demersuri ridicole, disperate, care nu mai conving pe nimeni“.

In 14 iulie 2010, într-o scrisoare deschisa pe care i-o trimite presedintelui Traian Basescu, Dan Voiculescu îl atentioneaza ca se îndreapta catre o noua suspendare din functie: „Refuzul de a dialoga cu societatea, lipsa totala de interes pentru problemele de zi cu zi ale românilor, încalcarea constanta a prerogativelor presedintelui prin impunerea de masuri antisociale - toate aceste lucruri nu fac, domnule Basescu, decât sa mareasca numarul celor care considera ca suspendarea dumneavoastra reprezinta singura solutie pentru salvarea României“.

In 23 iulie 2010, în calitate de vicepresedinte al Senatului, Dan Voiculescu propune Biroului Permanent sa dezbata oportunitatea declansarii procedurii de suspendare a presedintelui României, Traian Basescu.

In propunerea sa, Dan Voiculescu spune: „Din pacate, abdicând de la prevederile art. 80 din Constitutie care-i confera rolul de mediator între puterile statului, precum si între stat si societate, presedintele României, domnul Traian Basescu, si-a asumat defacto pozitia de principal conducator al puterii executive si a initiat si promovat masuri antisociale si ilegale precum cea privind reducerea cu 15 la suta a pensiilor, declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala a României în sedinta din data de 24 iunie 2010.

Prin acel demers, presedintele României s-a plasat premeditat în conflict cu societatea româneasca, a transformat presedintia într-un supraguvern si i-a privat pe cetatenii români de o institutie mediator, capabila sa negocieze un acord între guvern si societate. Pe scurt, presedintele Traian Basescu a încalcat Constitutia.“...Zece ani rai - Mugur Ciuvica

Carti scrise de acelasi autor:
Mugur Ciuvica - Zece ani rai

Ce parere ai despre cartea "Zece ani rai" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE