Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cum sa scapi de burta in 10 zile

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Yoga si sanatatea
Yoga si sanatatea
Editura: Mix
Data aparitiei: 2011
Numar de pagini: 296
Autor(i): Elisabeth Haich, Selvarajan Yesudian
Editura: Mix
Colectia:

Yoga si sanatatea - Selvarajan Yesudian, Elisabet Haich

...faimoasa scoala de yoga din Elvetia condusa de Selvarajan Yesudian si Elizabeth Haich este una dintre cele mai cunoscute din lume.

Yoga si sanatatea, prima lor carte scrisa împreuna, este de mult timp una dintre cele mai bine vândute carti despre Yoga din întreaga ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Yoga si sanatatea

Yoga si sanatatea

Yoga si sanatatea - Selvarajan Yesudian, Elisabet Haich

...faimoasa scoala de yoga din Elvetia condusa de Selvarajan Yesudian si Elizabeth Haich este una dintre cele mai cunoscute din lume.

Yoga si sanatatea, prima lor carte scrisa împreuna, este de mult timp una dintre cele mai bine vândute carti despre Yoga din întreaga lume.

Clara, usor de citit si cu instructiuni simplu de urmat, având ilustratii acolo unde sunt importante, Yoga si sanatatea a fost tradusa în peste douazeci de limbi si cumparata de peste patru milioane de oameni.

Yoga este acum una dintre cele mai îndragite forme de sport. Poate sa te ajute sa obtii un corp suplu si o minte relaxata cu mult dincolo de ceea ce ai trait pâna acum.

Cu ajutorul acestei carti scrise de doi dintre cei mai mari profesori din lume poti sa înveti sa-ti dezvolti si sa-ti controlezi muschii si respiratia si sa ajungi sa te bucuri de un stil de viata sanatos complet nou.

…avem aici selectie de Asane (posturi) aleasa realist. Fotografiile si descrierea posturilor, a beneficiilor lor si a precautiilor care trebuie observate sunt clare si concise. O carte echilibrata care poate fi foarte utila, în special celor care de-abia au intrat în contact cu Yoga.

Iata ce spune autorul despre carte:

…nu doresc sa raspândesc Orientalismul vreunui cult, oricare ar fi el. Însa fericirea adevarata si durabila poate fi atinsa doar într-un corp sanatos.

Din acest motiv mentionez unele reguli si precepte bine stabilite care pot fi utile atunci când te afli în cautarea reusitei. Acestea au fost alese si strânse laolalta în asa fel încât sa corespunda cerintelor Occidentalilor dornici sa sacrifice o activitate oarba si lipsita de scop pentru a darui câteva minute zilnic dezvoltarii proprii.

Este dificil sa devii sanatos, iar cel care vrea sa reuseasca trebuie sa cucereasca si trupul, si sufletul. Secretele asteapta sa fie revelate când, ca un boboc ce creste într-un trandafir, acest mister al omului este risipit si se manifesta splendoarea adevaratei fiinte umane.

Ca un gradinar, omul nu poate sa-si cladeasca drum catre o realizare reusita decât daca trupul si sufletul ajung sa asculte împreuna de comenzile Suprasinelui nemuritor care se afla în interiorul fiintei.

Pe masura ce creierul se dezvolta ca o floare ce-si desface delicat petalele, si pe masura ce corpul se îndreapta catre perfectiunea fizica, Suprasinele începe sa se manifeste prin sanatate perfecta, perceptie si cunoastere.

Lumea noastra de astazi are nevoie de sanatate mai mult decât de orice lucru pe care-l poti cumpara cu bani. Prevenirea cauzelor bolilor si suferintei este o datorie la fel de sacra ca si cea de a restabili sanatatea dupa care tânjesc milioane de oameni.

Trebuie sa începi, deci, prin a refuza sa tolerezi orice influente negative – fie ele mentale sau fizice – pentru ca boala este o lipsa a fortei pozitive a vietii, un vid în constitutie care duce la caderea sistemului.

stiinta antica Yoga nu este doar perfecta, ci si exacta, pentru ca îndruma învatacelul catre acei pasi întelepti care trebuie facuti pentru a atinge perfectiunea fizica si mentala.

Munca mea a fost asistata si completata enorm de ajutorul pe care mi l-a acordat Elisabeth Haich, care îmi este colega în scoala noastra de Yoga si care m-a ajutat sa interpretez necesitatile exacte ale Occidentului.

Am scris aceasta carte împreuna, bazându-ne pe experientele pe care le-am trait de-a lungul multor ani de munca si pe un numar mare de rezultate încurajatoare.

Aceste pagini au fost scrise pentru cei care nu pot sa viziteze o scoala de Yoga sau un `ashram` si care nu au norocul de a putea gasi un ghid personal. Speram sincer ca aceasta carte îl va ajuta pe cautatorul neobosit sa execute exercitiile si sa calatoreasca pe cararea constienta a Hatha Yoga.

Fragmente din carte:

…cu o copilarie marcata de boala, suferinta, slabiciune, Selvarajan Yesudian descopera intr-un crâng de mango la câteva mile de oras, mult cautatul maestru Hatha Yoghin.
……………………………..
Yoghinul era înconjurat de un grup de tineri care îi ascultau învataturile. În timpul lectiei baiatul ramase ascuns, uitându-se la grup de la distanta. Vazu ca tinerii barbati aveau corpuri frumoase, cu muschi splendizi, si ca faceau exercitii ciudate. Vazu de asemenea ca straluceau de sanatate.

Când grupul se desparti, baiatul se apropie de maestru si îl ruga cu umilinta sa-l accepte ca discipol.

Doua luni mai târziu, doctorul din Madras abia daca-si mai recunostea fiul. Acum baiatul umbla drept ca o sageata. Pieptul i se arcuise. Umerii i se lateau în fiecare zi. La sfârsitul anului pieptul îi crescuse cu zece centimetri. Bratele si picioarele aproape i se dublasera.

De atunci încolo n-a mai fost niciodata bolnav. La scoala, fara sa fi luat parte vreodata la lectiile englezesti de gimnastica, devenise cel mai agil dintre toti – peste noapte!

Când avea douazeci de ani, dupa moartea tatalui sau, calatori într-un oras îndepartat ca sa-si viziteze maestrul, caruia, dupa Dumnezeu si parinti, îi datora sanatatea, puterea, ba chiar viata. Îi spuse maestrului ca simtise o chemare interioara sa faca o calatorie lunga în Europa.

Dupa o despartire încarcata de emotie, maestrul îi spuse:

-Du-te, baiatul meu, si cunoaste Vestul. Compara-i pe oamenii din Vest cu cei din Est – felul de a fi al Occidentului cu cel al Orientului – si vezi unde se întâlnesc cele doua carari.

Învata de la cei din Occident lucrurile în care ne-au întrecut, iar pe ei învata-i lucrurile în care Orientul deja si-a atins tinta. Du-te si lucreaza în felul tau pentru a aduce aceste doua carari împreuna.

Dar în Vest vei întelege ca stiinta Hatha Yoga nu este numai calea catre sanatate, dar si singura metoda de educatie fizica din lume care se bazeaza pe uniunea dintre trup si suflet.

Desi este o stiinta pentru antrenarea corpului, este totusi bazata pe forte mentale si spirituale. Baiatul se uita cu ochi stralucitori spre maestrul sau, îsi atinse mâinile si se pleca în fata lui.

-Maestre, stiam asta acum mult timp când încercam sa-mi antrenez corpul. Când îmi îndreptam atentia spre diferitele parti ale trupului... muschii mei si centrele mele nervoase, observam ca forte spirituale pe care nu le cunoscusem pâna atunci cresteau în mine.

Vointa mea a crescut pâna când am ajuns stapânul corpului meu. M-ai adus înapoi la viata; ai luat un baietas bolnavicios, vlaguit, si l-ai transformat într-un atlet. M-ai scos din ruina fizica si m-ai dus înapoi catre mine însumi! Îti promit...

-Nu promite nimic, baiatul meu!... Vestul este în dezordine si pare sa aiba prea putin timp sa se preocupe de Est. Dar du-te si fa-ti datoria. Semanatorul rareori culege ce-a semanat. Dar daca reusesti sa transmiti Yoga trupului doar câtorva dintre prietenii tai, îti vei fi facut datoria fata de fratii tai din Occident.

Oricum ar fi, învatatura nu îi va atrage decât pe cei a caror minte este libera de orbirea materialismului si a caror lume spirituala este deschisa pentru o ordine mai înalta si mai frumoasa a vietii...

Dar tine minte, aceasta este cea mai sacra datorie a ta. - Când vei primi un mesaj de la mine, peste mari, sa stii ca este timpul sa te întorci acasa... ca tara ta de bastina te cheama... Du-te, baiatul meu, Raiul fie cu tine!...
si asa am ajuns în Europa."

……………………………..

" Hatha Yoghinul care a atins cel mai înalt nivel de abilitate are control complet si absolut asupra corpului sau. Poate sa-si regleze la vointa activitatea inimii, organele digestive si functionarea oricarui alt organ din corpul sau.

Nenumarati calatori din Occident care, dupa multe dificultati, au reusit sa aiba norocul sa gaseasca un Hatha Yoghin adevarat în timpul vizitei lor în India au confirmat faptul ca Yoghinii de 80 sau 90 de ani dau impresia ca ar avea 30 sau 40 de ani, si ca – dupa standardele occidentale – traiesc pâna la vârste incredibil de înaintate pentru ca pot sa-si reîncarce corpurile cu energii vitale noi la vointa.

Prelungirea vietii în sine, însa, nu este telul Yoghinilor. Hatha Yoga nu este un scop de sine statator, ci mai degraba o pregatire pentru o Yoga spirituala mai înalta.

Într-un corp bolnav este greu sa-ti dezvolti constiinta si sa-ti ascuti mintea pâna sa o aduci la un nivel superior. Din aceasta cauza, ar trebui sa ne familiarizam întâi cu fortele care actioneaza în corpurile noastre pentru a le putea folosi si controla cum trebuie mai târziu. Atunci corpul nu mai este un impediment când urcam catre planuri mentale si spirituale mai înalte.

Unele persoane sunt multumite sa aiba puteri magice cu ajutorul carora sa faca lucruri privite în mod obisnuit ca miracole. Astfel de oameni se afla la mijlocul drumului catre scop si nu pot progresa.

telul pe care ne straduim sa-l atingem nu poate fi decât acesta: eliberarea din închisoarea lumii materiale. Nu este cazul, deci, sa încurcam scopul cu mijloacele. Cunoasterea corpului nostru si a puterilor lui secrete este – indiferent cât de importanta – tot un mijloc pentru a atinge un scop.

De aceea un Hatha Yoghin nu îsi va demonstra cunoasterea si abilitatile doar pentru a satisface curiozitati marunte. Oricine face acest lucru nu este un adevarat Hatha Yoghin. Adevaratul Hatha Yoghin îsi foloseste abilitatile doar când poate sa-i ajute pe ceilalti folosindu-le."

CUPRINS:

Prima parte. Teoria Hatha Yoga

1. Povestea adevarata a unui baiat bolnav
2. Ce este Hatha Yoga?
3. Fiecare boala are cauze mentale
4. Cea mai mare greseala a noastra: nu putem respira!
5. Ce este Prana?
6. Respiratia completa
7. înotul: Pentru o reglare perfecta a respiratiei
8. Apetit civilizat
9. Kundalini si cele sapte chakre

A doua parte. Practica Hatha Yoga

10. Puterea constructiva a constiintei
11. Efectul terapeutic al asanelor antice
12. Pranayama si asanele - Secretul unei vieti lungi

13. Exercitii de respiratie pranayama
Respiratia abdominala
Respiratia mijlocie
Respiratia superioara
1. Respiratia yoghina completa
2. Kumbhaka
3. Ujjayi
4. Kapalabhati
5. Sukh Purvak - Pranayama confortabila
6. Bhastrika
7. Respiratia purificatoare
8. Respiratia pentru fortifierea nervilor
9. Respiratia "Ha" în picioare
10. Respiratia "Ha" întinsi la sol
11. sapte exercitii scurte de pranayama

14 Asanele - Posturile corporale
1. Padmasana - Postura lotusului
2. Sidhasana - Postura pentru meditatie
3. Yoga-Mudra
4. Supta-Vajrasana
5. Ardha-Matsyendrasana
6. Vakrasana I si II - Postura rasucita
7. Matsyasana - Postura pestelui
8. Paschimotana
9. Padahastasana
10. Uddiyana - Bandha - Retragerea abdomenului
11. Nauli
12. Trikonasana - Postura triunghiului
13. Bhujangasana - Postura cobrei
14. Ardha-Bhujangasana
15. Salabhasana - Postura lacustei
16. Ardha-Salabhasana
17. Dhanurasana - Postura arcului
18. Mayur as ana - Postura paunului
19. Sarvangasana - Postura lumânarii
20. Viparita-Karani
21. Sirshasana
22. Halasana
23. Bru-Madya-Drishti - Concentrarea dintre sprâncene Nasagra-Drishti - Concentrarea pe vârful nasului; Balansul ochilor; Rostogolirea ochilor
24. Simhasana - Postura leului
25. Savasana - Postura cadavrului

15. Miracolul exercitiilor lente
16. Nimic fara minte
17. Ponturi care sa-i ajute pe elevii Yoga
18. Gânduri care te pot inspira
19. Tabel de exercitii practice

Carti scrise de acelasi autor:
Elisabeth Haich, Selvarajan Yesudian - Yoga si sanatatea (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Yoga si sanatatea" ?

Cine a cumparat Yoga si sanatatea, a mai cumparat si:
Dawkins, o amagire
Alister McGrath, Joanna Collicutt McGrath
Viata lui Mihai Eminescu
George Calinescu
Basarabia. Colonistii germani de la Marea Neagra
Ute Schmidt
Manual de crestere a pasarilor. Ghid complet, pas cu pas, de crestere a pasarilor
Laurence Beeken
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Puterea umbrei. Generalul Aurel Rogojan fata in fata cu Dan Andronic
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE