Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Vara de neuitat. Plaja
Vara de neuitat. Plaja
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 208
Autor(i): Cesare Pavese
Editura: Polirom

Cesare Pavese, unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai secolului trecut, este autorul romanului Femei singure, o capodopera a realismului italian.

Roman al descoperirii orasului si societatii, Vara de neuitat are in centru povestea inocentei pierdute a unei orfane, Ginia, o adolescenta de aproape 17 ani care locuieste cu fratele ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Vara de neuitat. Plaja

Vara de neuitat. Plaja

Cesare Pavese, unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai secolului trecut, este autorul romanului Femei singure, o capodopera a realismului italian.

Roman al descoperirii orasului si societatii, Vara de neuitat are in centru povestea inocentei pierdute a unei orfane, Ginia, o adolescenta de aproape 17 ani care locuieste cu fratele ei, Severino, si lucreaza intr-un atelier de croitorie.

Fascinata de Amelia, o tinara de 20 de ani, prostituata care pretinde ca isi cistiga traiul pozind nud pentru pictori, Ginia traieste indoieli, atractia fructului oprit, sentimente contrastante in fata vertijului vietii de adult. Frumusetea cartii sta tocmai in firescul si simplitatea cu care Pavese surprinde nuantele si tresaririle entuziasmului juvenil, ale pasiunii dezamagite. In Plaja, naratorul raspunde invitatiei unui prieten din copilarie sa-si petreaca vacanta la vila lui si a sotiei. Inconjurati de o lume solara, de nisip si mare, devine tot mai limpede ca o enigma invaluie cuplul tinar, fara copii.

Desi considerat de autor un exercitiu de stil, microromanul Plaja cuprinde, in fapt, teme pavesiene cunoscute: refugiul in tinutul natal, framintarile si mastile tineretii, neputinta.

?Comportamentul ideal se naste din deplina indiferenta. Poate ca de aceea iubim intotdeauna cu incrincenare pe acela care ne intoarce spatele.? (Cesare Pavese)

?Microromanele lui Cesare Pavese sint, mai presus de orice, opere de o extraordinara profunzime, unde apar noi si noi niveluri de lectura, noi intelesuri. Fiecare dintre ele se concentreaza in jurul unei teme ascunse, ceva inca inefabil, in fapt, lucrul pe care urmareste sa-l arate.? (Italo Calvino)

?In romanele lui Pavese exista ceva ce pindeste, ceva ce-ti apasa constiinta si se intinde in strafundurile ei.? (The New York Times Book Review)
Carti scrise de acelasi autor:
Cesare Pavese - Noapte de sarbatoare si alte povestiri (apare in curand - solicita acest produs)
Cesare Pavese - Femei singure (apare in curand - solicita acest produs)
Cesare Pavese - Luna si focurile
Cesare Pavese - Vara de neuitat. Plaja (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Vara de neuitat. Plaja" ?

Cine a cumparat Vara de neuitat. Plaja, a mai cumparat si:
Jurnal de razboi 1916-1918
Regina Maria a Romaniei
Turbion 2. Axa
Robert Charles Wilson
O istorie simbolica a Evului mediu occidental
Michel Pastoureau
O iubire neasteptata
Heidi Mclaughlin
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE