Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
De vorba cu Valeriu Popa despre sanatate si viata

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Ungurii. Timp de un mileniu invingatori in infrangeri
-15
Ungurii. Timp de un mileniu invingatori in infrangeri
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 572
Autor(i): Paul Lendvai
Editura: Humanitas
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Ungurii Timp de un mileniu invingatori in infrangeri

Abordând cu exemplara obiectivitate istoria Ungariei, cu luminile si umbrele ei, Lendvai analizeaza si interpreteaza cu maturitate, luciditate si spirit critic toate reperele – controversate si paradoxale – ale acesteia: aparitia ungurilor „barbari“ în Europa secolului al IX-lea, regatul apostolic al Árpádienilor, dezastrul ...

Pret: 49,00 lei
Pret: 41,65 lei
buc.
CARTI » Istorie » Ungurii. Timp de un mileniu invingatori in infrangeri

Ungurii. Timp de un mileniu invingatori in infrangeri

Ungurii Timp de un mileniu invingatori in infrangeri

Abordând cu exemplara obiectivitate istoria Ungariei, cu luminile si umbrele ei, Lendvai analizeaza si interpreteaza cu maturitate, luciditate si spirit critic toate reperele – controversate si paradoxale – ale acesteia: aparitia ungurilor „barbari“ în Europa secolului al IX-lea, regatul apostolic al Árpádienilor, dezastrul mongol din 1241, epoca eroica a Huniazilor, catastrofa de la Mohács, bilantul funest al stapânirii turcesti, Ungaria în umbra monarhiei habsburgice, lupta pentru libertate din veacurile al XVI-leaXIX-lea, dualismul austro-ungar, Trianon, 1956...

Cum se explica rasunetul european al unei culturi ce a stat dintotdeauna sub semnul „singuratatii exceptionale“ a limbii fino-ugrice care a plamadit-o? Ce înseamna, în fond, spiritul maghiar?

„Paul Lendvai nu se margineste sa prezinte faptele istorice si sa le explice, ci reuseste sa ne spuna o poveste... O privire sintetica asupra istoriei ungurilor, o superba antologie de crochiuri biografice si o descriere a spiritului unui popor.“ (Neue Zurcher Zeitung)

„O lucrare de neocolit, la cel mai înalt nivel istoriografic si, în acelasi timp, o lectura captivanta... Aceasta poveste a celor o mie de ani de istorie a ungurilor în Europa este cât se poate de limpede si de onesta.“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

„Numai autorii cu adevarat eruditi si de mare anvergura intelectuala se pot încumeta sa scrie istoria unui popor. Acestor calitati Paul Lendvai le adauga un farmec aparte al scriiturii si o doza de cinism sanatos.“ (Times Literary Supplement)

„Paul Lendvai nu se margineste sa prezinte faptele istorice si sa le explice, ci reuseste sa ne spuna o poveste... O privire sintetica asupra istoriei ungurilor, o superba antologie de crochiuri biografice si o descriere subtila a spiritului unui popor.“ (Neue Zürcher Zeitung)

„O lucrare de referinta, bazata pe o documentare impecabila si construita cu maiestrie, care se citeste ca un roman istoric.“ (Die Presse)

„Cartea lui Lendvai – acest neobosit observator al Europei de Est – este o constructie magistrala în care faptele istorice se împletesc cu judecatile politice si cu anecdotele culturale.“ (Der Spiegel)

„O lectura foarte agreabila... Cartea lui Lendvai este de departe cea mai buna istorie sintetica a Ungariei. Galeria figurilor iesite din comun – în bine sau în rau – pe care o descoperim în istoria acestei mici natiuni este uimitoare.“ (Washington Times)

Ce parere ai despre cartea "Ungurii. Timp de un mileniu invingatori in infrangeri" ?

Cine a cumparat Ungurii. Timp de un mileniu invingatori in infrangeri, a mai cumparat si:
Vanatorii de oameni. Cum l-am rapus pe Pablo Escobar
Steve Murphy, Javier F. Pena
Ca o imensa scena, Transilvania
Mircea Zaciu
Lucretiu Patrascanu. Moartea unui lider comunist
Lavinia Betea
Povestea secreta a speciei umane
Christine Kenneally
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cristalul eteric. Al treilea tunel
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE