Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Un promotor al noii spiritualitati
Un promotor al noii spiritualitati
Editura: Eikon
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 444
Autor(i): Dumitru Constantin Dulcan
Editura: Eikon
Colectia: Inteligenta materiei
Disponibilitate: In stoc

În tot ceea ce suntem si în ceea ce gândim este mereu vie o istorie trecuta.

Privind retrospectiv, am convingerea ca toti venim pe lume cu un rost de îndeplinit, cu un sens precis în functionalitatea Universului. Este motivul pentru care suntem dotati cu o anumita zestre nativa si ne nastem ...
Pret: 49,00 lei
buc.
CARTI » Spiritualitate si Ezoterism, Stiinta si Tehnica » Un promotor al noii spiritualitati

Un promotor al noii spiritualitati

În tot ceea ce suntem si în ceea ce gândim este mereu vie o istorie trecuta.

Privind retrospectiv, am convingerea ca toti venim pe lume cu un rost de îndeplinit, cu un sens precis în functionalitatea Universului. Este motivul pentru care suntem dotati cu o anumita zestre nativa si ne nastem în locul si în conditiile adecvate drumului pe care îl avem de strabatut în efemera noastra existenta.

În cautarea propriului Sine, am înteles ca avem cu totii o sorginte spirituala, ca facem parte integranta din Marele Univers si tot ceea ce ni se întâmpla, se întâmpla si în nemarginirea sa. Prin urmare, singura cale de a scrie o istorie fericita la nivel de umanitate este aceea de a trai în acord cu Legea fundamentala pe care se sprijina Universul – aceea a binelui, a zidirii si nu a distrugerii, a respectului pentru natura, pentru demnitatea umana si dreptul natural la viata al tuturor fiintelor.

Aceasta este esenta Noii Spiritualitati.

Dumitru Constantin-Dulcan

* * *

Pentru Dumitru Constantin-Dulcan, a sosit timpul recunoasterii depline a valorii sale. Emerit om de stiinta, Profesorul a cladit cu truda o frumoasa cariera de medic – neurolog si psihiatru –, si-a slujit tara ca medic militar si a scris carti în vremuri grele pentru România. A fost un timp al sacrificiului, dar roadele sale sunt azi pretuite si respectate.

Dupa 1989, Dumitru Constantin-Dulcan a fost distins cu nenumarate titluri stiintifice si onorifice. Înaintat la grad de general în anul 1993, a primit numeroase premii, printre care, poate cel mai important, Premiul „Vasile Conta” al Academiei Române pentru celebra lucrare Inteligenta materiei publicata în anul 1992.

Odata cu înlaturarea regimului comunist din tara noastra, a reusit sa calatoreasca în întreaga lume, sa vada minunile pe care, pâna atunci, doar le visase si le imaginase din cartile citite. Un episod semnificativ în biografia sa l-a constituit reeditarea best-seller-ului Inteligenta materiei, urmata de publicarea altor volume care impun un important scriitor si un om de stiinta al României. În anii ’80, Profesorul era cautat de cititori, însa aproape interzis de catre regim (din cauza temelor de pionierat, pe atunci, legate de spiritualitatea lumii). Acum este citit, îndragit si invitat peste tot în tara.

Încântati ca suntem editorii de la Cluj ai Domniei sale, credem ca este de datoria noastra sa editam si un volum dedicat personalitatii profesorului Dulcan. Reunim, asadar, în volumul de fata, atât texte semnate de profesori, specialisti, scriitori, jurnalisti, prieteni si admiratori, cât si secvente reprezentative din opera sa vizând temele esentiale: iubirea, rostul omului în univers, modelul informational al lumii vii, esenta vietii, omul în raport cu religia, Eminescu si cultura româneasca, experientele mortii clinice, criza spirituala a omului modern, copiii geniali de mâine, problematica mortii. Acestora le adaugam un cuvânt-pledoarie pentru noua spiritualitate, precum si un text inedit despre un subiect mult dezbatut în clipa de fata: cum sa ramâi mereu tânar, ambele semnate de Profesor.

Volumul dedicat lui Dumitru Constantin-Dulcan este un gest modest pentru o viata exemplara si o opera memorabila, care completeaza fericit cartile sale de autor, toate cladite pe ideea ca problemele lumii de azi îsi pot gasi rezolvarea pe o cale spirituala.

Multumirile noastre se îndreapta catre cei care au raspuns invitatiei de a colabora la realizarea volumului de fata, catre familia Profesorului, care ne-a ajutat mult la configurarea acestui proiect editorial, în special la partea de biografie si iconografie, si catre colegii din redactie care au stat în umbra cartii, contribuind efectiv la realizarea acesteia.

Dragi cititori, va invit sa facem din aceasta aparitie o sarbatoare spirituala!

Vasile George Dâncu

Ce parere ai despre cartea "Un promotor al noii spiritualitati" ?

Cine a cumparat Un promotor al noii spiritualitati, a mai cumparat si:
Fara. Despre iubire, suferinta si pierdere
Aurora Liiceanu
Gasca este afara
Osho
Leopardul de zapada
Peter Matthiesen
Vindecarea prin iubire si iertare
Mihaita Toma
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE