Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Uluitoarea putere a emotiilor
Uluitoarea putere a emotiilor
Editura: Prestige
Data aparitiei: 2007
Numar de pagini: 290
Autor(i): Esther Hicks, Jerry Hicks
Editura: Prestige Livingstone
Colectia:

Aceasta este una din cãrtile deschizãtoare de drumuri care vã va ajuta sã întelegeti emotiile cu care v-ati confruntat întreaga viatã.

În loc sã aveti reactiile nestãpânite, reflexe, pe care le au majoritatea oamenilor drept rãspuns la viata lor aflatã în continuã schimbare, aceastã lucrare vã va ajuta sã încadrati aceste ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Uluitoarea putere a emotiilor

Uluitoarea putere a emotiilor

Aceasta este una din cãrtile deschizãtoare de drumuri care vã va ajuta sã întelegeti emotiile cu care v-ati confruntat întreaga viatã.

În loc sã aveti reactiile nestãpânite, reflexe, pe care le au majoritatea oamenilor drept rãspuns la viata lor aflatã în continuã schimbare, aceastã lucrare vã va ajuta sã încadrati aceste rãspunsuri într-o perspectivã mai amplã.

Veti reusi sã întelegeti ce sunt emotiile, ce semnificã fiecare dintre ele, si cum puteti folosi în mod eficient aceastã nouã întelegere pe care ati dobândit-o asupra lor.

"Intentionez, prin aceasta prefata, sa va calauzesc dinspre orice impresie de genul Este prea complicat sau Este prea simplu spre constiinta faptului ca Aceasta este o informatie practica, de avangarda, pe care o puteti folosi neîntârziat pentru a crea mai mult din ceea ce va doriti sau pentru a le fi mai folositor celorlalti.

   Si acum, ce-ar fi daca cineva v-ar spune ca aveti un scop în viata aceasta si ca scopul vostru este acela de a va permite sa manifestati mai multa bucurie? Ce-ar fi daca cineva v-ar spune ca adevaratul etalon al succesului în viata este propria voastra bucurie?
   Daca vi s-ar spune ca esenta fireasca a vietii voastre este libertatea si ca nu numai ca v-ati nascut liberi, dar pentru ca aveti libertatea de a va alege propriile gânduri, sunteti întotdeauna liberi?
   Daca vi s-ar arata ca de fiecare data când ajungeti la un gând care va face sa va simtiti mai bine, în exact acel moment va atingeti scopul? Participati la îmbunatatirea, la evolutia Starii de Bine a Tot-Ceea-Ce-Este.
   Daca vi s-ar aduce la cunostinta ca aparent convingerile voastre nu sunt decât coagularea unei serii de idei individuale pe care le-ati gândit la un moment dat si pe care ati continuat sa le gânditi? Ce-ar fi daca vi s-ar spune ca din clipa în care v-ati nascut (si chiar dinainte), gândurile voastre si - în consecinta - formarea convingerilor voastre au fost în mare masura influentate de catre cei care au venit pe lume înaintea voastra?
   si ce-ar fi daca vi s-ar mai spune si ca experientele din viata voastra sunt, în fond, rezultatul gândurilor voastre dominante si ca esenta gândurilor asupra carora va focalizati atentia un timp suficient de îndelungat devine manifesta în realitatea voastra? Cu alte cuvinte, "De ce ti-e frica nu scapi";
"Ce crezi, aceea ti se întâmpla"; "Gândeste si îmbogateste-te"; "Cine se-aseamana se-aduna"; "Ceea ce semeni aceea culegi..."
   Acum însa, luati în consideratie urmatoarele: daca ati constientizat într-un fel sau altul conceptele anterioare, nu ati vrea sa le verificati personal valabilitatea? Nu exista anumite aspecte pe care ati dori sa vi le clarificati? Nu v-ati simti, poate, inspirat sa adoptati o modalitate oarecare de actiune practica?
   Unii dintre voi, în timp ce citeati cuvintele acestea, ati simtit ca ajungeti într-un loc din voi însiva unde, cândva, va amintiserati toate aceste lucruri. Daca acesta a fost si cazul vostru, puteti fi unul dintre cei care sunt pregatiti sa înceapa imediat sa foloseasca aceasta carte pentru a-si împrospata memoria, nu numai în privinta a cine-sunteti-în-realitate, ci si în privinta valorii si scopului experientei voastre de viata în acest moment din timp si spatiu.
   Ceea ce numiti propria constiinta este convingerea voastra înradacinata (întretinuta în voi de cei dinaintea voastra) despre ceea ce este bine în opozitie cu ceea ce este rau sa fiti, sa faceti sau sa aveti. Pentru ca acest sistem de convingeri v-a fost impus din exterior, el poate fi de asemenea modificat de decizia oricui va influenteaza gândurile în prezent.
   Cu alte cuvinte, diferitele si maleabilele noastre constiinte au fost modelate de temeri, laude, critici si recompense promise sau pedepse cu a caror administrare eram amenintati (fie pe moment, fie mai târziu) de generatiile dinaintea noastra. si astfel, pentru a încerca sa îmblânzeasca acele constiinte ale celor care, în frica lor, încearca sa-i controleze pe altii, fiecarei noi generatii i se cere (pâna si de celebrul personaj din desenele animate Jiminy Cricket): "lasa-ti constiinta sa te ghideze".
   Deoarece milioane de anterioare culturi, societati, religii, conducatori, lideri si învatatori (ba chiar si parinti) au încercat sa lase mostenire cea mai mare parte a sistemelor lor de convingeri fiecarei noi generatii, ne aflam în situatia de a împarti o lume în care coexista o mare varietate de pareri contradictorii - precum si conflicte violente - relativ la a cui constiinta sa o lasam sa ne ghideze. Cu alte cuvinte, dupa ce gânduri, convingeri sau constiinta sa va ghidati si care dintre ele sunt bune sau rele pentru voi?
   Asadar, n-ar fi asta o întrebare potrivita pe care sa v-o puneti: Ale cui gânduri, convingeri sau constiinta înradacinata ar trebui sa fie ghidul meu în privinta a ceea ce este bine pentru mine? Ei bine, aceasta carte - cu subtitlul ei, Lasati sentimentele sa va conduca - vi s-a dat tocmai ca raspuns la aceasta întrebare. Daca scopul meu este sa descopar modalitap de ameliorare a felului în care ma simt... daca gândurile mele sunt în acord cu convingerile mele, sunt în acord cu sentimentele mele si, prin aceasta, sunt în acord cu propria mea experienta... si daca pot, prin Legea Atractiei (esenta a ceea ce este asemanator se atrage), sa-mi modific experienta schimbându-mi gândurile... atunci cum pot sa-mi dau seama care dintre gândurile/convingerile mele vor atrage, în ultima instanta, ceea ce va sfârsi prin a ma multumi?" (Jerry Hicks)

Ce parere ai despre cartea "Uluitoarea putere a emotiilor" ?

Cine a cumparat Uluitoarea putere a emotiilor, a mai cumparat si:
Erosul inaltator
John Maxwell Taylor
Cirese pentru Maresal
Ion Iachim
Gheara conciliatorului
Gene Wolfe
O didactica a limbii si literaturii romane. Provocari actuale pentru profesor si elev
Florentina Samihaian
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE