Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Leonardo da Vinci

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPER CĂRŢI
IN CURS DE APARIŢIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Trilogia Razboiului
-10
Trilogia Razboiului
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2009
Numar de volume: 2
Autor(i): Henryk Sienkiewicz
Editura: Polirom

Fragment:
Wierszull si Kuszel intrasera si ei în foc, împrastiind gloatele, se bateau pe amândoua laturile cazacilor care, sub apasarea lor, începura sa dea înapoi spre înaltime.

Capetele lungului sirag al luptatorilor se încovoiara spre târg, retragându-se din ce în ce mai mult, dar, în timp ce aripile polone înaintau, mijlocul, ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Trilogia Razboiului

Trilogia Razboiului

Fragment:
Wierszull si Kuszel intrasera si ei în foc, împrastiind gloatele, se bateau pe amândoua laturile cazacilor care, sub apasarea lor, începura sa dea înapoi spre înaltime.

Capetele lungului sirag al luptatorilor se încovoiara spre târg, retragându-se din ce în ce mai mult, dar, în timp ce aripile polone înaintau, mijlocul, împins de puterea precumpanitoare a cazacilor, se arcuia catre print. Alte trei pâlcuri zaporojene pornira sa-l frânga, dar în clipa aceea printul repezi dragonii lui Baranowski, care întarira fortele luptatorilor.

Alaturi de print ramasesera numai husarii care semanau de departe cu o padure întunecata ce creste în mijlocul câmpului, puhoi amenintator de barbati acoperiti de fier, de cai si de sulite. Adierea înserarii flutura flamurile deasupra lor, iar ei stateau linistiti, neputând sa porneasca la lupta fara porunca; asteptau rabdatori, pentru ca, alesi si încercati în atâtea batalii, stiau ca îsi vor avea si ei partea.

Printre ei printul, în armura-i argintata si cu buzduganul de aur în mâna, îsi încorda privirile asupra încaierarii; într-o latura se afla Skrzetuski. Ca porucinic, îsi suflecase mânecile si, tinând spada în mâna goala pâna la cot, în locul buzduganului de capetenie, astepta linistit porunca.

Despre carte:

Prin foc si sabie aduce in atentie una din cele mai zbuciumate perioade din istoria Europei medievale, rascoala cazacilor si a taranilor ucrainieni din regatul Poloniei.

Autorul a putut sa cuprinda in aceasta carte toate calitatile omenesti - de la forta fizica a soldatului la geniul comandantului - si toate simtirile - de la foame si frica pana la ambitie si dragoste de tara.

In plus, avem unele din cele mai credibile si puternice personaje din literatura universala: patru prieteni, adevarati "muschetari", o prea-frumoasa Helena, un principe care lupta impotriva tuturor si oastea polona, disciplinata, calita in lupte si capabila de eforturi extraordinare, cazacii ucrainieni in stare sa moara pentru libertate ....

Prin foc si sabie este unul din cele mai frumoase romane istorice despre razboi si dragoste.

Recomandare:

Într-o buna zi am înteles ca Sienkiewicz cunostea de mult raspunsul la întrebarea de ce scriem? : pentru îmbarbatarea inimilor.” (William Faulkner)

Ce parere ai despre cartea "Trilogia Razboiului" ?

Cine a cumparat Trilogia Razboiului, a mai cumparat si:
Agnes Grey
Anne Bronte
Secretele Simbolului Pierdut
John Michael Greer
Magia puterii feminine
Larisa Reinar
Autobiografia lui Bertrand Russell
Bertrand Russell
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Pagina de Psihologie
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE