Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cel mai periculos om din Europa

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
MAESTRII
SUCCESULUI
MISTERUL
DIN BUCEGI
JEFFREY ARCHER
FAMILIA CLIFTON
Aboneaza-te la newsletter
Termeni si Conditii
ANPC
Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la generatia Facebook
Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la generatia Facebook
Editura: Eikon
Anul de aparitie: 2014
Numar de pagini: 321
Autor(i): Vasile Sebastian Dancu
Editura: Eikon

Jocul democratic de azi este respins pentru ca a fost blocat de catre partidele politice, monopolizat de instrumente media si de actori economici care vor ramânerea în logica sociala si economica a devenirii sistemului social si politic clasic.

Cetatenii sunt apatici, pesimisti, blocati în neîncredere si înstrainare, iar din aceasta stare ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la generatia Facebook

Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la generatia Facebook

Jocul democratic de azi este respins pentru ca a fost blocat de catre partidele politice, monopolizat de instrumente media si de actori economici care vor ramânerea în logica sociala si economica a devenirii sistemului social si politic clasic.

Cetatenii sunt apatici, pesimisti, blocati în neîncredere si înstrainare, iar din aceasta stare nu-i putea scoate decât o logica a seductiei cu care functioneaza retelele de socializare si mass-media. Retelele de socializare permit fabricarea unor noi identitati si nasterea unor grupuri neconstrângatoare, deoarece poti sa-ti alegi prietenii, îi poti decupla oricând, te poti baza pe sentimentele lor afisate prin emoticoane sau alte simboluri de stare. Cetateanul are nevoie de un refugiu într-o „curajoasa lume noua”, cum ar spune Huxley.

Nu este o criza politica, deoarece o criza politica se sfârseste mai usor, odata cu alegeri noi, cu oameni sau idei noi. Este o criza de sistem, creata de nevoia de a refonda sistemul politic dupa alte exigente: transparenta prin mediatizare continua, fragmentare si respect al eterogenitatii si diversitatii.

Politica ar trebui sa învete o gestionare a sistemului social fara dominare si fara a crea alienare sau izolare pentru cei care se simt nereprezentati.

Flashmob-ul si streetbooming-ul creeaza în junglele oraselor noi moduri de a fi împreuna.

* * *

Sumar: Triburile politice ? Politica mutanta, antreprenoriatul politic si partidul franciza ? Neotribalismul politic ? Criza politica ? Ritualuri politice ? Moartea propagandei ? Autismul politic ? Generatia Facebook si politica subterana ? Razboiul economiei cu politica ? Miopia politica ? Sfârsitul utopiei politice ? Maladiile stângii ? Sectarismul politic ? Politica inutila ? Politica fara mesaj ? Dulcea alunecare spre sclavie ? Dictatura emotiilor ? Despre femei în politica ? Complexul lui Oedip ? Baia de multime ? Spalatoria politica ? Iesirea din tacere ? Colonizare mentala, dominatie si clientelism ? Desertul politic ? Sindromul Pinocchio ? Politica fara inima ? Politically incorrect ? Spatiul emotional al politicii ? Moartea propagandei ? Politica ucide speranta ? Patologia excesului ? Politica indiferentei ? Fara utopie si fara speranta ? Energia visului în politica ? Ideologii lovite cu toporul ? Societatea invadata de politica ? Era corciturilor ideologice ? Imposibila întoarcere la ideologie ? Politica paralizata de frica ? Politica psihedelica ? Sublimele neputinte ale presedintelui ? Facebookistan

* * *

Vasile Sebastian Dâncu (n. 25 noiembrie 1961, Nasaud). Doctor al Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca si presedinte al Institutului Român pentru Evaluare si Strategie – IRES. Profesor la Facultatea de Sociologie si Asistenta sociala a Universitatii Bucuresti si la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”. Sustine cursuri de Sociologie politica; Marketing si comunicare politica; Semiotica publicitatii; Comunicare si relatii publice; Influenta strategica si comunicare; Sondaje si opinie publica. Membru ESOMAR (European Society for Opinion an Marketing Research), ISA (International Sociological Association). Coordoneaza sectia de Sociologia Comunicarii, Cunoasterii si Tehnologia Informatiei din cadrul Societatii Sociologilor din România. Din 2014, este membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj.
Carti scrise de acelasi autor:
Vasile Sebastian Dancu - Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la generatia Facebook (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la generatia Facebook" ?

Cine a cumparat Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la generatia Facebook, a mai cumparat si:
Psihologie clinica. De la initiere la cercetare
Bernard Robinson
Intermitentele mortii
Jose Saramago
Lectia de desen. Schita
Hans Schwartz
Dezvoltarea capacitatilor parapsihologice
William W. Hewitt
Telefon
Abonare
Dialoguri de duminica
Inteligenta materiei
Banii Romaniei
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE