Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SERIA NEAGRĂ de
ROMANE POLIȚISTE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Transcenderea nivelurilor constiintei
Transcenderea nivelurilor constiintei
Editura: Cartea Daath
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 352
Autor(i): David R. Hawkins
Editura: Cartea Daath

Stiinta Adevarului: Transcenderea nivelurilor constiintei sau Scara spre iluminare.

Un bestseller spiritual ce exploreaza expresiile si limitarile inerente ale eului, oferind totodata explicatii detaliate cu privire la modul în care acestea pot fi depasite.

Un manual practic pentru întelegerea comportamentelor umane din punct de vedere psihologic si social, aceasta carte usureaza ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Transcenderea nivelurilor constiintei

Transcenderea nivelurilor constiintei

Stiinta Adevarului: Transcenderea nivelurilor constiintei sau Scara spre iluminare.

Un bestseller spiritual ce exploreaza expresiile si limitarile inerente ale eului, oferind totodata explicatii detaliate cu privire la modul în care acestea pot fi depasite.

Un manual practic pentru întelegerea comportamentelor umane din punct de vedere psihologic si social, aceasta carte usureaza cercetarea celor porniti în studierea constiintei.

Precum si în cazul celorlalte carti ale doctorului Hawkins, nivelul de constiinta al cititorului sporeste prin simpla expunere la materialul  prezentat în aceasta carte.

Acest fapt deschide calea spre eliberarea de suferinta proprie, dar si a altora, ducând la împlinirea scopului lucrarii: facililitarea procesului iluminarii cititorului.

Scopul lucrarilor anterioare a constat în explorarea si explicarea unei noi tehnici de cercetare bazate pe constiinta, respectiv aplicarea ei în toate domeniile vietii, incluzând experientele si întelegerile de natura spirituala.

A urmat în mod natural dezvoltarea unei stiinte pragmatice si clinice a adevarului, ce putea fi folosita ca o busola în vederea ghidarii nesfârsitelor cautari umane ale adevarului.

Dupa cum am descris si în studiile anterioare, data fiind structura ei intima, mintea umana e incapabila sa discearna adevarul de falsitate, acesta fiind un fapt de care omenirea este constienta în mod dureros. Pretul acestei ignorante si limitari s-a dovedit enorm: nu doar indivizi izolati, ci si întregi civilizatii au traversat numeroase perioade de agonie, suferinta si moarte.

Nivelele constintei vor fi examinate în special pentru folosul studentului spiritual, al devotatului, precum si al persoanelor integre interesate de autoîmbunatatire. Prin analizarea diferitelor obstacole si nivele ce trebuie depasite, unele principii ce sprijina evolutia spirituala se dovedesc a fi autorevelatoare.

Prin urmare, lucrarea de fata este mai degraba un manual practic decât o analiza comprehensiva, asa cum a fost în cartile anterioare (de exemplu, Sectiunea întâia din Adevar vs Falsitate).

Dar, desi au fost prezentate si în lucrarile anterioare, principiile fundamentale vor fi reluate din nou. Prin urmare, materialul pe care-l tineti în mâini se adreseaza si cautatorilor frustrati, care, desi au citit totul si au fost peste tot, asistând la tot felul de se-minarii, constata ca efortul lor e zadarnic ("Mintea e asemenea unui burete; a absorbit toate informatiile, dar eu sunt tot în acelasi loc").

Deoarece nivelele inferioare ale constiintei sunt cele mai dureroare si mai dificil de îndurat, mi se pare cel mai potrivit sa începem analiza noastra de la baza scarii constiintei, chiar cu ele. Trebuie spus însa ca, desi sunt cele mai dureroase, acest lucru nu înseamna ca sunt si cele mai dificile de depasit. Ba chiar dimpotriva: însasi suferinta indusa de aceste nivele inferioare se constituie într-un motiv puternic de a le depasi, pentru a gasi alinare.

În procesul depasirii nivelelor constiintei, importanta vointei umane este subliniata mereu si mereu, deoarece constituie cea mai relevanta functie a lucrarii spirituale. Putem spune chiar ca vointei i s-a dat prea putina atentie în comparatie cu uriasa ei importanta, caci vointa reprezinta de fapt o invitatie adresata interventiei Divine.

David R. Hawkins M.D., Ph.D. este recunoscut în toata lumea ca un învatator important al Caii Iluminarii. Experienta sa cuprinde mai bine de 50 de ani de practica psihiatrica. Este totodata un cercetator recunoscut în domeniul naturii constiintei si prezinta conferinte pe aceasta tema în toata lumea.

Fragment:  Evolutia Constiintei

Pentru a întelege nivelele calibrate ale constiintei, e util sa recapitulam modul în care a aparut aceasta pe planeta, precum si evolutia ei de-a lungul istoriei, începând cu regnul animal pâna la omenire. Punctul initial de interes rezida în evolutia eului, cu limitarile sale înnascute. Termenul eu are o alta semnificatie în lucrarea spirituala decât în psihologie, psihanaliza sau în teoriile lui Jung si Freud. Diferentele vor fi clarificate ulterior.

Eul nu poate fi depasit daca e perceput ca un dusman. El reprezinta o mostenire biologica si fara el nimeni nu ar mai fi în viata pentru a se plânge de limitele sale. Prin întelegerea originii si importantei sale pentru supravietuire, eul poate fi vazut deopotriva ca fiind benefic, dar înclinat sa devina nestapânit si sa cauzeze probleme emotionale, psihologice si spirituale în cazul în care nu e depasit.

De la Nemanifestat la Manifestat, energia constiintei însasi interactioneaza cu materia si reprezinta acea expresie a Divinitatii prin care apare viata. în formele cele mai timpurii, expresiile animale ale vietii erau foarte primitive si nu aveau o sursa interioara cunoscuta de energie. Prin urmare, supravietuirea depindea de atragerea acestei energii din exterior. Aceasta nu constituia o problema în regnul vegetal, unde clorofila transforma automat energia solara în procesele chimice necesare. Viata animala a trebuit sa câstige ceea ce îi era necesar din mediul înconjurator, iar principiile stabilite atunci au fundamentat esenta eului, care si acum este centrata în principal asupra intereselor personale, achizitiei, cuceririi si rivalitatii cu alte organisme în vederea supravietuirii. Cu toate acestea, e important de notat ca el detine si alte insusiri, precum curiozitatea si cautarea, deci prin urmare capacitatea de învatare.

Pe masura ce evolutia a progresat, mecanismele de supravietuire au devenit mai elaborate, ca si calitatea inteligentei, prin intermediul careia informatia e dobândita, stocata, procesata, comparata, integrata, corelata si stratificata. Aceasta observatie sta la baza teoriei “modelului inteligent” ce nu necesita nicio presupunere cu privire la Divinitate sau Creator. Ea confirma ca una din calitatile înnascute ale energiei vietii e aceea ca prin experienta, aceasta acumuleaza informatii si e capabila sa le proceseze într-o integrare progresiva si într-o stratificare complexa.

Apoi viata a evoluat progresiv în forme tot mai înalte, iar daca aceasta evolutie este redata în forma unei harti ce acopera perioade mari de timp, expresia ei în regnul animal devine evidenta.

Nivelul calibrat de constiinta al omului a evoluat încet. Astfel, în momentul nasterii lui Buddha, constiinta colectiva a întregii umanitati calibra la nivelul 90. Ea a crescut la aproape 100 în momentul nasterii lui Cristos si încet, în ultimele doua milenii, a evoluat pâna la valoarea 190 unde a stagnat multe secole pâna la sfârsitul anilor 1980. Atunci, aproximativ în momentul Convergentei Armonice de la sfârsitul acestei perioade, a sarit brusc de la nivelul 190 la 204-205, unde a ramas pâna în noiembrie 2003, când din nou a sarit brusc pâna la actualul nivel de 207. în prezent, aproximativ 78% din populatia lumii calibreaza sub nivelul 200 al constiintei, în ciuda faptului ca doar în America e vorba de 49%. Semnificatia faptului ca nivelul de constiinta al aproximativ 80% din  totalul populatiei lumii este înca sub valoarea 200 este ca lumea e dominata de instincte, motivatii si comportamente animale primitive, asa cum se poate vedea în orice buletin de stiri.

Una dintre semnificatiile majore ale Scalei Calibrate a Constiintei (vezi mai jos) este ca nivelul 200 diferentieaza adevarul de falsitate. Prin urmare, nivelele situate peste valoarea 200, ce progreseaza algoritmic, indica puterea, iar cele de dedesubt se coreleaza cu forta, indiferent de expresiile pe care le ia aceasta: fizice emotionale ori sociale. Diferenta poate fi exprimata plastic prin dictonul conform careia condeiul (ideologia) este mai puternic decât sabia (forta).

Foarte important este si faptul ca fiziologia creierului se schimba si ea dramatic la nivelul 200 al constiintei, care reprezinta, prin urmare, pragul de la care calitatea vietii se modifica - si aceasta nu numai în ceea ce îi priveste pe oameni, ci si în cadrul regnului animal, marcând tranzitia de la speciile pradatoare la cele benigne. Acest lucru este exprimat prin aparitia grijii pentru bunastarea, supravietuirea si fericirea celorlalti, si nu doar a propriei persoane.
Carti scrise de acelasi autor:
David R. Hawkins - Putere versus forta (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Ochiul Sinelui (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Sinele. Realitate si Subiectivitate (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Transcenderea nivelurilor constiintei (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Adevar versus Falsitate (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Descoperirea prezentei lui Dumnezeu (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Vindecare si recuperare (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Dizolvarea Egoului. Realizarea Sinelui (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Pachet Stiinta Adevarului si dr. Hawkins, 8 volume (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Calea renuntarii. Letting Go (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Realitatea, spiritualitatea si omul modern

Comentarii primite de la cititori:

Transcenderea nivelurilor constiinteiCare este parerea ta despre carte?
1-6-2012
GABRIELA BV a scris despre cartea Transcenderea nivelurilor constiintei:
superinteresant
AM CITIT DOAR FRAGMENTUL DE MAI SUS ,DAR MI E PARE F.UNA TEORIA CU ADEVARULSI PRAGUL 200.
FELICITARI
Cine a cumparat Transcenderea nivelurilor constiintei, a mai cumparat si:
Recviem
Jack Ross
In cautarea excelentei
Tom Peters
Francmasoneria simboluri, secrete, semnificatie
W. Kirk MacNulty
Drept social european
Vlasceanu Ana-Maria
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE