Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Carti-Dincolo_de_iarna-21777.htm

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP VANZARI
ARTA REGALA
ISTORIE MASONICA
ALAN COHEN
CURS DE MIRACOLE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Teoria generala a dreptului. Editia 2
-10
Teoria generala a dreptului. Editia 2
Editura: C.H. Beck
Anul de aparitie: 2016
Numar de pagini: 224
Autor(i): Simona Cristea
Editura: C.H. Beck
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Despre lucrare:Teoria generala a dreptului

Problemele de Teoria generala a dreptului sunt universale, indiferent de sistemul de drept. Este adevarat ca dreptul ramâne, în principal, national, dar în cadrul TGD se regaseste acel limbaj comun atât de necesar comunicarii în stiinta dreptului, independent de diferentele fiecaruia, de sistemul de drept din ...
Pret: 40,00 lei
Pret: 36,00 lei
buc.
CARTI » Drept » Teoria generala a dreptului. Editia 2

Teoria generala a dreptului. Editia 2

Despre lucrare:Teoria generala a dreptului

Problemele de Teoria generala a dreptului sunt universale, indiferent de sistemul de drept. Este adevarat ca dreptul ramâne, în principal, national, dar în cadrul TGD se regaseste acel limbaj comun atât de necesar comunicarii în stiinta dreptului, independent de diferentele fiecaruia, de sistemul de drept din care facem parte fiecare. Diferenta intriga, dar nu înseamna ca nu exista probleme comune, ce se clarifica prin intermediul Teoriei generale a dreptului, pentru ca ea realizeaza sinteza.

Element de sinteza

Teoria generala a dreptului este o disciplina de sinteza, care ofera o viziune de ansamblu asupra dreptului si care are scopul de a generaliza si de a abstractiza. În cadrul acestei discipline se formeaza constantele dreptului sau pilonii dreptului (dreptul ca stiinta), aici se formuleaza notiunile, conceptele, principiile si categoriile fundamentale ale dreptului.

Disciplinele de ramura au rolul de a aprofunda studiul relatiilor sociale de care se ocupa fiecare. Relatia dintre Teoria generala a dreptului si disciplinele de ramura consta în faptul ca Teoria generala a dreptului ofera genul proxim, iar disciplinele de ramura ofera diferenta specifica.

Viziunea autorului

Dreptul ne guverneaza viata de când aparem pe lume si pâna ne stingem, fie ca acceptam, fie ca nu, fie ca recunoastem, fie ca îl ignoram sau ne regasim în el, ne conducem dupa el si ne supunem lui. Poate ca, într-adevar traim sub imperiul dreptului, asa cum afirma doctrina americana si cu atât mai mult este necesar sa cunoastem fundamentele acestuia, sa-i întelegem formele de manifestare în viata noastra, indiferent de destinul fiecaruia în aceasta societate din ce în ce mai alerta si mai exigenta.

Ce parere ai despre cartea "Teoria generala a dreptului. Editia 2" ?

Relatii clienti
Cartea rasului si a cercetarii
Abonare
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE