Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Sufism si poezie mistica in Persia
Sufism si poezie mistica in Persia
Editura: Herald
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 304
Autor(i): Olaru Viorel
Editura: Herald
Colectia: Historia

Ca si precedenta mea carte, Secolul samanid din istoria iranienilor si inceputurile poeziei clasice persane, si aceasta nu-si doreste sa fie in primul rand o lucrare strict stiintifica, in sensul ca fiecare afirmatie trebuie sa fie riguros documentata prin indicarea surselor, desi in totalitatea ei se bazeaza pe lucrarile unor ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Sufism si poezie mistica in Persia

Sufism si poezie mistica in Persia

Ca si precedenta mea carte, Secolul samanid din istoria iranienilor si inceputurile poeziei clasice persane, si aceasta nu-si doreste sa fie in primul rand o lucrare strict stiintifica, in sensul ca fiecare afirmatie trebuie sa fie riguros documentata prin indicarea surselor, desi in totalitatea ei se bazeaza pe lucrarile unor autori cu mare autoritate in domeniu.

Am dorit mai degraba sa lasam cititorului placerea de a contempla modul in care uneori faptul istoric real este incetosat de interpolari sau actualizari, amintiri de peste veacuri, e confundat voit sau din nestiinta cu alte evenimente similare, dar petrecute in alte timpuri si in alte conditii?

 Cartea de fata nu este altceva decat un mijloc prin care cititorul este indemnat sa-si intoarca privirea catre Rasarit, pentru ca acolo zac nestiute sau uitate izvoare de intelepciune, trairi si invataturi care il fac pe cel ce le descopera sa nu-l mai intereseze doar exoticul si fabulosul oriental, ci sa se apropie cu intelegere de modul de viata al societatilor si comunitatilor care continua sa supravietuiasca in spatiul considerat unanim a fi leaganul omenirii.

De asemenea, e de dorit ca aceasta carte sa-l ajute pe cititor sa perceapa mai bine evenimentele ce se petrec astazi in aceasta parte a lumii si sa realizeze ca este necesara o mai buna intelegere, o mai inteleapta deschidere si toleranta fata de lumea islamica in general si de Iran in particular. E

ste o alta lume si o alta civilizatie, iar in abordarea corecta a acesteia nu trebuie sa se recurga la exigentele unor sisteme de valori straine, in special europene si iudeo-crestine, inainte de a cunoaste fundamentele filosofice si religioase, precum si realitatile istorice care au dus la crearea respectivei culturi.

Ajuns la aceasta cunoastere, cititorul va putea sa hotarasca singur ce este real, ce s-ar putea sa fi fost real si ce este pura imaginatie sau legenda intentionat creata de marii invatati ai vremurilor trecute pentru a edifica acea identitate etnica si culturala care sa imbine armonios istoria vechilor persani cu o religie intemeiata de Profetul Muhammad, intr-un spatiu aflat la intersectia Indiei si altor taramuri orientale cu lumea europeana.

Viorel Olaru

Carti scrise de acelasi autor:
Olaru Viorel - Sufism si poezie mistica in Persia (apare in curand - solicita acest produs)

Comentarii primite de la cititori:

Sufism si poezie mistica in PersiaCare este parerea ta despre carte?
24-2-2014
Liviu Stefan a scris despre cartea Sufism si poezie mistica in Persia:
Poezie si sufism in Persia
Timpul investit în lecturarea ei mi-a oferit mari satisfacții,Au fost pasaje pe care le-am citit de mai multe ori.

"numai prin iubire putem deveni indivizii umani ce am fost cu adevarat meniti sa fim.....". Felicitari, Autorului si Editurii Herald!
Cine a cumparat Sufism si poezie mistica in Persia, a mai cumparat si:
Speranta de viata
Dean Koontz
Evolutia politicii fiscale intre anii 2016-2018
Virginia Greceanu Cocos
Cum sa rezolvi cubul rubik
Egmont
Cain
Jose Saramago
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE