Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
12 reguli de viata Jordan Peterson

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
VANZARI
STAPANII INDUSTRIEI
CARE DISTRUGE PLANETA
FAMILIA BORGIA
SANGE SI SPLENDOARE
Aboneaza-te la newsletter
Sub povara marilor decizii. Romania si geopolitica marilor puteri
Sub povara marilor decizii. Romania si geopolitica marilor puteri
Editura: Cetatea de Scaun
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 570
Autor(i): Constantin Corneanu
Editura: Cetatea de Scaun
Colectia:

Tradare, incompetenta si frica de raspundere, sau cum a pierdut Romania "batalia pentru Moldova" ce a dus la instaurarea regimului comunist!

Conjuratia politicienilor de la Bucuresti, defetismul unor înalti comandanti militari de pe front, tradarea, incapacitatea de comanda si initiativa în lupta a unor conducatori militari, frica de raspundere, erorile de ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Sub povara marilor decizii. Romania si geopolitica marilor puteri

Sub povara marilor decizii. Romania si geopolitica marilor puteri

Tradare, incompetenta si frica de raspundere, sau cum a pierdut Romania "batalia pentru Moldova" ce a dus la instaurarea regimului comunist!

Conjuratia politicienilor de la Bucuresti, defetismul unor înalti comandanti militari de pe front, tradarea, incapacitatea de comanda si initiativa în lupta a unor conducatori militari, frica de raspundere, erorile de ordin strategic ale aliatului german si nu în ultimul rând inamicul aveau sa contribuie la pierderea Bataliei Moldovei (19-23 august 1944) si, implicit, a „Bataliei pentru Armistitiu”.

În urma actului de la 23 August 1944, România a oferit un avantaj inimaginabil, în marele joc al geopoliticii mondiale, pentru liderii de la Moscova, si va deveni tara care a favorizat, în mod substantial, înaintarea Armatei Rosii spre Sud-Estul si Centrul Europei, creându-se, astfel, conditiile pentru instaurarea „regimurilor de democratie populara”.

(Constantin CORNEANU)

Volumul istoricului Constantin CORNEANU releva modul în care politicienii si liderii militari de la Bucuresti, tributari unor principii învechite în ceea ce priveste întelegerea noilor miscari din arena relatiilor internationale, au gestionat politica interna si externa a României în perioada 1939-1945.

România avea sa intre, la 22 iunie 1941, într-un conflict al continentelor, al civilizatiilor, al raselor si al rezervelor economice mondiale, cu speranta ca viitoarea pace va reprezenta o solutie de esenta istorica, de perspectiva si de organizare durabila, care sa poata aduce, în acelasi timp, o solutie de echilibru al raselor si al continentelor, un sistem economic de organizare, de dominare si de distribuire a materiilor prime, un sistem de organizare politica si regionala, care sa creeze functiuni si organisme noi, pentru ca popoarele sa-si poata salva existenta.

Volumul SUB POVARA MARILOR DECIZII analizeaza acest efort politico-militar al decidentilor de la Bucuresti.

Autorul se focalizeaza asupra relatiilor internationale, bataliilor semnificative din cel de Al Doilea Razboi Mondial, a modului în care dupa Batalia Stalingradului, de la cumpana anilor 1942-1943, orice întelegere a rolului si locului României, în rezolvarea „problemei ruse”, devenise imposibila înconditiile în care destinul nostru istoric ne împinsese în vârtejul disensiunilor dintre Marile Puteri.

In editia pe care o propunem, autorul a adus noi informatii documentare si noi argumente stiintifice care întregesc imaginea de ansamblu asupra epocii cercetate, relevând foarte bine epoca, personalitatile, atitudinile si mutatiile politico-miliare care au influentat destinul României în acea perioada istorica. Volumul evidentiaza faptul ca având o pozitie geopolitica si strategica deosebita, România a reprezentat mai mult pentru Europa si pentru o serie de centre de putere decât au considerat liderii politico-militari ai tarii din perioada 1919-1945. Personal cred, ca este una dintre cele mai valoroase contributii românesti pe tema celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Prof. univ. dr. Adrian CIOROIANU

În aceasta a doua editie a cartii sale, Constantin Corneanu a inclus noi surse documentare, prin care au fost întarite argumentele din precedenta editie, oferind specialistilor, dar si publicului larg iubitor de istorie, sansa de a cunoaste locul si rolul Românie în geopolitica perioadei analizate. Dar si de a reflecta asupra unei etape complicate din trecutul apropiat al poporului român si a trage învatamintele trebuitoare pentru ziua de astazi si mai ales pentru cea de mâine.

Prof. univ. dr. IOAN SCURTU
Carti scrise de acelasi autor:
Constantin Corneanu - Sub povara marilor decizii. Romania si geopolitica marilor puteri (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Sub povara marilor decizii. Romania si geopolitica marilor puteri" ?

Cine a cumparat Sub povara marilor decizii. Romania si geopolitica marilor puteri, a mai cumparat si:
Istoria Universala Volumul 1-3
Larousse
Pietonul mic si voinic. Carte de colorat
Costel Postolache, Ruxandra Romanciuc, Razvan Bucur
Dragoste si trezire. Psihologia sacra a cuplului
John Welwood
Amenajarea gradinii. Ghidul complet al amenajarii si plantarii unei gradini frumoase
Amenajarea gradinii
Abonare
Relatii clienti
Termeni si Conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE