Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Stramosii nostri reali. Getii, Dacii, Tracii si Illirii sau natiunea din vatra Vechii Europe
Stramosii nostri reali. Getii, Dacii, Tracii si Illirii sau natiunea din vatra Vechii Europe
Editura: Nicolae Balcescu
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 368
Autor(i): G. D. Iscru
Editura: Nicolae Balcescu
Colectia:

Stramosii nostri reali. Getii, Dacii, Tracii si Illirii sau natiunea din vatra Vechii Europe

„Natiunea mea e lumea … Fara natiunea mea nu e lume …“ (M. Eminescu)

Problema natiunii etnice – principala permanenta a istoriei – revine puternic în actualitate.

La începutul secolului XX, când fortele oculte, cu un apetit amplificat al ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Stramosii nostri reali. Getii, Dacii, Tracii si Illirii sau natiunea din vatra Vechii Europe

Stramosii nostri reali. Getii, Dacii, Tracii si Illirii sau natiunea din vatra Vechii Europe

Stramosii nostri reali. Getii, Dacii, Tracii si Illirii sau natiunea din vatra Vechii Europe

„Natiunea mea e lumea … Fara natiunea mea nu e lume …“ (M. Eminescu)

Problema natiunii etnice – principala permanenta a istoriei – revine puternic în actualitate.

La începutul secolului XX, când fortele oculte, cu un apetit amplificat al dominatiei mondiale, se pregateau sa ia „în primire“ Imperiul tarist, pentru a-l transforma în Imperiu Comunist, avea nevoie de o noua teorie/viziune asupra natiunii, care sa le „justifice“ anihilarea pâna la desfiintare a multelor natiuni si grupuri etnice din cuprinsul marelui imperiu. Ce nu anihilase autocratia tarista, trebuia neaparat sa anihileze, sa desfiinteze, cu un cuvânt mai nou: sa „globalizeze“ comunistii bolsevici în viitorul lor „poligon experimental“.

Pentru aceasta, în ajunul primului razboi mondial, cu câtiva ani înainte de a se lua hotarârea „trecerii“ de la un imperiu la celalalt, a fost „lansata“, sub semnatura tânarului pe atunci Iosif Djugasvili, viitorul – celebru – LV. Stalin, „noua viziune“ asupra natiunii etnice1: ca ar fi aparut târziu, în prima etapa a epocii moderne, mai exact catre sfârsitul secolului XVIII si la începutul celui urmator; ca ar avea, istoriceste, o viata limitata, urmând a se transforma, în viitor, în „altceva“ (nu se gasise „formula“; s-a gasit mai târziu: „poporul sovietic“/ „poporul unic muncitor“); ca natiunea are câteva caracteristici bine stabilite de autor iar daca una lipseste, natiunea nu exista; aceeasi „soarta“ -se putea întelege – urma sa aiba si Statul national – si în acest sens a evoluat teoria comunista asupra Statului national. si, cum în primii ani ai „Puterii sovietice“ teoria comunista, varianta Trotki, includea „revolutia permanenta“ ce urma a cuprinde lumea, înseamna ca „viziunea“ stalinista avea un „viitor de aur“.

Chiar când, în prima parte a deceniului 3 al secolului XX, a fost abandonata teoria trotkista a „revolutiei permanente“ si bolsevicii s-au decis sa se concentreze pe „globalizarea“ natiunilor în imperiul lor, „viziunea“ stalinista s-a consolidat si s-a aplicat, „deocamdata“ în Imperiul comunist (U.R.S.S.), urmând ca „într-un viitor“ sa se extinda.

Dar, aproape incredibil, a influentat, mai exact a „contaminat“ si teoria stiintifica asupra natiunii, teorie care devenise aproape o axioma. Aceasta „contaminare“ a determinat, în etapa interbelica si în continuare, o dezbatere stiintifica, la capatul careia s-a reafirmat, cu demonstratia aferenta, teza corecta2.

Între timp însa, „viziunea“ stalinista se consolidase în U.R.S.S. iar dupa al 2-lea razboi mondial fusese extinsa la nivelul „lagarului socialist“, asa încât „concurenta“ a continuat. si continua, caci nu putini din cei „formati“ sub presiunea „viziunii“ staliniste s-au „obisnuit“ cu ea si înca aii „ezitari“ în a reveni la teza corecta, atunci când nu abandoneaza „subiectul“, devenit pentru ei „incomod”; iar nostalgici înca mai sunt; si fani pot fi racolati prin „tehnici speciale“. în acest context – si stiintific si politic –, în conditiile razboiului total si atipic pe care neoimperialismul contemporan l-a declansat, cu multe decenii înainte, natiunilor lumii, razboi însotit în paralel, de „oferta“ „integrarii“ si „globalizarii“ natiunilor lumii în megafo politice zonale, cu gândul chiar la una planetara, „doctrinari“ ai asa-zisei „Noi Ordini Mondiale“ au simtit i reia si sa „dezvolte“ teoria natiunii, prin care sa, justifice“ respectiva „oferta“.

De notat ca se evita cuvântul „imperiu“, cu atât mai mult expresia „imperiu universal“, din motive usor de înteles, preferându-se cuvântul mai „blând“ si chiar tolerant, acela de „uniune“.

Dar daca odinioara tânarul Djugasvili se purtase mai cu „mânusi“ cu natiunea, postulândb-i disparitia într-un viitor, noii „doctrinari“ s-au decis sa ia „taurul de coarne“, atacând direct fiinta natiunii etnice si ratiunea de a fi a Statului national.

Astfel, în ultimii ani a fost lansata noua teorie: ca natiunea etnica – adica asa cum s-a constituit ea în Antichilaie si cum a luptat sa ramâna în istorie pâna azi, cu dorinta suprema de a se organiza într-un Stat national independent – trebuie sa se transforme, neaparat, într-o asa numita natiune civica, condusa dupa un Cod de legi emanat de la Centrul megaformatiunii politice în care urmeaza a se „integra”; iar Statul national sa se transforme într-un asa numit Stat civic si multicultural sau – tot un asa-zis – Stat de cetatenie, cu aceasta Statul national fiind lichidat3; înca si mai repede, caci el, practic, în curând nu va mai exista, „integrarea“ si „globalizarea“ topindu-l în megaformatiunea politica amintita.

În acest studiu, pornind de la continutul corect, stiintific al conceptului de natiune, ca natiune etnica, autorul evoca geneza si evolutia primei natiuni a Europei, natiunea traco-geto-daca, continuata direct prin natiunea româna, referindu-se la lupta lor permanenta de-a lungul istoriei pentru dreptul lor inalienabil la existenta, la identitate, unitate, integritate si suveranitate, la constituirea, consolidarea si apararea Statului national independent, în conformitate cu legitatea istorica, dar si la efortul fortelor de dominatie de a anihila pâna la lichidare aceasta natiune.

Exemplificarile pot fi extinse la toate natiunile lumii, caci toate au fost si sunt supuse unei asemenea primejdii.

Ce parere ai despre cartea "Stramosii nostri reali. Getii, Dacii, Tracii si Illirii sau natiunea din vatra Vechii Europe" ?

Cine a cumparat Stramosii nostri reali. Getii, Dacii, Tracii si Illirii sau natiunea din vatra Vechii Europe, a mai cumparat si:
Dragonul renegat
Sophie Audouin
Memoriile unui ofiter de informatii
Ion Grosu
Povesti Nemuritoare, Vol. 8
Povesti Nemuritoare
Antioxidantii, reteta pentru viata
Bryce Wylde
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE