Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Timothy Ferris

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP
VANZARI
ISTORIA SERVICIILOR
SECRETE ROMANESTI
COLECTIA HARVARD
BUSINESS REVIEW
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc
-20
Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 456
Autor(i): Vladimir Tismaneanu
Editura: Humanitas
Colectia: Humanitas Istorie
Disponibilitate: In stoc

„In Stalinism pentru eternitate, facand istoria politica a comunismului romanesc, Vladimir Tismaneanu consacra un tip de analiza intens etica si pasionala, in care competenta istorica se impleteste strans cu experienta personala si cu revendicarea dreptului sentimentelor morale de a avea o voce in istorie. Prin stilul pasionat al analizelor sale, ...
Pret: 53,00 lei
Pret: 42,40 lei
buc.
CARTI » Istorie » Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc

Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc

„In Stalinism pentru eternitate, facand istoria politica a comunismului romanesc, Vladimir Tismaneanu consacra un tip de analiza intens etica si pasionala, in care competenta istorica se impleteste strans cu experienta personala si cu revendicarea dreptului sentimentelor morale de a avea o voce in istorie. Prin stilul pasionat al analizelor sale, el incearca sa ofere o voce publica sentimentelor pe care istoria secolului trecut le inecase in dispret: bunele sentimente morale.“ (Horia-Roman Patapievici)

Rodul a douazeci si cinci de ani de reflectie pe marginea comunismului romanesc, volumul lui Vladimir Tismaneanu este sortit clasicizarii: cea mai profunda si bine informata istorie a sectei iluminate bolsevice din Romania de la origini pana azi, cartea de fata e o veritabila capodopera.“ (Mircea Mihaies)

„Comunismul a fost o experienta esentiala a secolului XX, o experienta pe cat de cosmaresca, pe atat de importanta. Comunismul ne-a marcat pe toti, ne-a mutilat pe toti. Inca nu dispunem de o istorie integrala a partidului comunist polonez. Nu s-a scris inca – in pofida multor publicatii pretioase – o istorie profesionista a guvernelor comuniste din tara noastra. Vladimir Tismaneanu, reputat istoric si analist romano-american, a scris o istorie a comunismului din Romania care se citeste dintr-o singura suflare. In fond, aceasta istorie este varianta romaneasca a destinului nostru comun, am putea chiar spune – e Polonia reflectata in oglinda stramba a lui Dracula.“ (Adam Michnik)

„Stalinism pentru eternitate este prima sinteza remarcabila de istorie a comunismului autohton, care imbina adecvat trei mari categorii de izvoare istorice: documentele de arhiva, sursele deschise (documentele de partid), marturiile orale. Se adauga explorarea unei impresionante literaturi de specialitate, care plaseaza comunismul romanesc in contextul sau est-european si ii surprinde evolutia in conexiune cu desfasurarile de la Moscova si din intreg spatiul sovietic. Nu in ultimul rand, este o istorie a comunismului din Romania cu o puternica dimensiune comparatista.“ (Cristian Vasile)

„Aceasta carte e rezultatul a circa 25 spre 30 de ani de pasiune, aproape obsesie, in sensul bun, de scormonire a trecutului. Atunci cand am inceput sa ma ocup de comunismul romanesc, se ocupa si el de mine, drept care am plecat din Romania si am lasat o tara si o familie aici. Stalinism pentru eternitate este incununarea unui proiect stiintific si in egala masura incununarea unui proiect moral. Am convingerea ca a cunoaste ce s-a petrecut in secolul XX – comunismul in general, comunismul in particular, fascismul, totalitarismul –, a cunoaste aceste tragedii este o obligatie morala, pentru o umanitate care doreste sa iasa din cosmar.“ (Vladimir Tismaneanu)

"O imbinare de rigoare stiintifica, manie si durere, Stalinism pentru eternitate explica de ce ii este atat de greu Romaniei sa devina o tara normala.“ (David-Pryce Jones)

„E Biblia istoriei comunismului romanesc. Ar putea fi, totodata, un foarte bun punct de plecare pentru o dezbatere despre trecutul comunist al Romaniei. Un trecut inca neasumat, din pacate.“ (Cristian Patrasconiu)

„Numele lui Vladimir Tismaneanu este sinonim cu analizele patrunzatoare despre politica in Europa de Est si Centrala in secolele XX si XXI, iar aceasta carte nu este o exceptie. Desi, in limba engleza, lucrarile unor Ghita Ionescu, Robert King si, in special, Michael Shafir au contribuit in chip major la istoria P.C.R., Tismaneanu, prin concentrarea asupra acestei formatiuni, ne ofera primul studiu care exploreaza corelatiile istorice si structurale dintre comunismul romanesc si evolutiile din perioada postcomunista. O subtila examinare a naturii si dinamicii comunismului romanesc, ca si a fluctuatiilor politice specifice tranzitiei dinspre socialismul de stat catre o democratie incipienta, cartea sa ofera o baza inestimabila pentru orice studiu comparativ al iesirii din comunism in Europa Centrala.“ (Dennis Deletant)

„Autorul reuseste aici mai mult decat o simpla investigatie analitica a odiseei politice a Partidului Comunist Roman. El examineaza si identifica etosul neobisnuit al acestuia: dimensiunile sociale, psihologice si experimentale si exprimarea in plan politic a statutului sau de partid paria.“ (Ken Jowitt)

Ce parere ai despre cartea "Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc" ?

Cine a cumparat Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc, a mai cumparat si:
Ei ma considera facator de minuni. Viata lui Arsenie Boca
Tatiana Niculescu
Umbra victoriei
Victor Suvorov
Secretul Suprem 2
David Icke
Bucurestiul mutilat
Andrei Pandele
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE