Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
De vorba cu Valeriu Popa despre sanatate si viata

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Spirite animale
-7
Spirite animale
Editura: Publica
Data aparitiei: 2010
Numar de pagini: 352
Autor(i): George Akerlof
Editura: Publica
Colectia: Colectia de Economie
Disponibilitate: In stoc

Despre felul în care psihologia umana influenteaza economia si ce înseamna asta pentru capitalismul global

Criza financiara globala ne-a demonstrat dureros de clar ca forte psihologice puternice pericliteaza azi bunastarea natiunilor. De la credinta oarba în cresterea permanenta a preturilor locuintelor la prabusirea încrederii în pietele de capital, „spiritele animale” determina ...

Pret: 62,00 lei
Pret: 57,66 lei
buc.
CARTI » Business, economie, finante » Spirite animale

Spirite animale

Despre felul în care psihologia umana influenteaza economia si ce înseamna asta pentru capitalismul global

Criza financiara globala ne-a demonstrat dureros de clar ca forte psihologice puternice pericliteaza azi bunastarea natiunilor. De la credinta oarba în cresterea permanenta a preturilor locuintelor la prabusirea încrederii în pietele de capital, „spiritele animale” determina evenimentele financiare din întreaga lume.

Akerlof si Shiller reafirma necesitatea rolului activ al guvernului în elaborarea politicilor economice, recuperând ideea de „spirite animale”, sintagma folosita de J.M. Keynes pentru a descrie perspectivele sumbre si disperarea care au condus la Marea Criza si la schimbarea psihologica ce a însotit redresarea.

Ca si Keynes, Akerlof si Shiller considera ca, pentru a stapâni aceste forte primordiale, este necesar un sprijin guvernamental ferm – solutia, din punctul lor de vedere, nu este ca pietele sa fie lasate sa functioneze pur si simplu.

Spirite Animale cartografiaza impasul financiar al lumii de azi. Cititi aceasta harta si învatati cum pot canaliza liderii „spiritele animale” – fortele puternice ale psihologiei umane care s-au dezlantuit, conducând la aceasta criza majora.

"Aceasta carte este un „îndreptar” extrem de necesar. Spirite Animale reprezinta o contributie importanta, poate chiar decisiva, într-o perioada de criza a teoriei macroeconomice."

(Robert M. Solow, laureat al Premiului Nobel pentru Economie)

"Akerlof si Shiller pledeaza pentru „ce se vede acum”, si nu pentru „ce s-a crezut pâna acum”. Nu expediaza aparenta irationalitate a comportamentului uman, ci spun ca e nevoie sa fie înteleasa si sa se tina cont de ea atunci când sunt formulate politicile economice. [...] Mesajul cartii lor este ca ar trebui sa recunoastem importanta acestor forte irationale, în loc sa ni le ascundem."

(Matthew Yglesias, The National)

"Spirite Animale este un apel puternic, serios si convingator pentru o reevaluare fundamentala a principiilor economice. Ea prezinta un mod nou si viu de întelegere a fenomenelor economice importante pe care teoria economica standard nu a reusit sa le explice în mod convingator.

Spirite Animale ar trebui sa puna în miscare o revolutie intelectuala care va schimba modul cum ne imaginam crizele economice, somajul, saracia, crizele financiare, fluctuatiile de pe piata imobiliara si multe altele."

(Dennis J. Snower, presedintele Kiel Institute for the World Economy)

"George Akerlof si Robert Shiller arata în Spirite Animale ca haosul care a cuprins economia mondiala nu a venit din senin.

Aceasta carte marcheaza mult-asteptata întâlnire dintre psihologie si economie. […] Cartea lor este, probabil, prima explorare macroeconomica a acestui subiect, accesibila si specialistilor, si celor fara pregatire strict economica."

(Mint)

"Akerlof si Shiller sunt primii care încearca sa elaboreze o teorie economica la zi. O intentie – si o carte – care va fi un reper."

(Louis Uchitelle, New York Times Book Review)

Ce parere ai despre cartea "Spirite animale" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cristalul eteric. Al treilea tunel
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE