Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Cum sa scapi de burta in 10 zile

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Soareci si oameni
Soareci si oameni
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 160
Autor(i): John Steinbeck
Editura: Polirom
Colectia: Premiul Nobel
Disponibilitate: In stoc

Premiul Nobel: O parabola a singuratatii si sperantei, Soareci si oameni surprinde destinele emotionante a doi oameni care nu au altceva pe lume decat prietenia lor si un vis pe cat de maret, pe atat de greu de realizat.

Lunganul si naivul Lennie, impreuna cu protectorul si rationalul George viseaza sa ...

Pret: 25,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Soareci si oameni

Soareci si oameni

Premiul Nobel: O parabola a singuratatii si sperantei, Soareci si oameni surprinde destinele emotionante a doi oameni care nu au altceva pe lume decat prietenia lor si un vis pe cat de maret, pe atat de greu de realizat.

Lunganul si naivul Lennie, impreuna cu protectorul si rationalul George viseaza sa aiba intr-o zi propria ferma, dar pentru asta au nevoie de bani.

Asa ca incearca sa-si caute de lucru si sa faca niste economii.

Sperantele lor incep sa se naruie in momentul in care Lennie, mereu atras de tot ceea ce este firav, devine victima propriilor impulsuri si a fortei sale fizice, uneori incontrolabile.

Soareci si oameni, John Steinbeck, fragment

Coborâsera drumeagul unul dupa altul si, ajunsi la loc deschis, unul tot mai ramânea în urma celuilalt. Purtau amândoi pantaloni de doc si haine de doc cu nasturi de alama. Pe cap aveau palarii negre, pleostite, si pe umar ducea fiecare câte-un sul de paturi strâns înfasurate.

Cel dintii era marunt si iute, oaches la fata, cu niste ochi far' de astâmpar si trasaturi ascutite, ferme. Totul în faptura lui era bine definii: mâini mici si puternice, brate svelte, nasul subtire si osos.

Cel ce pasea în urma era exact contrariul sau: o namila de barbat, cu o fata informa, cu ochi mari, stersi, si cu umeri lati si adusi. Umbla greoi, târsâind nitel picioarele, cum îsi târaste labele un urs. Bratele nu-i pendulau în mers, ci atârnau grele.

Ajunsi în luminis, cel dintâi se opri scurt, încât al doilea fu cât pe-aci sa dea peste el. Îsi scoase palaria si, dupa ce sterse panglicadinauntru cu degetul aratator, si-l scutura ca sa pice jos nadusala. Tovarasul lui îsi lepada paturile, se trânti jos si începu sa bea da suprafata ochiului verde de apa; sorbea cu gâlgâituri lungi, sforaind în apa ca un cal. Cel marunt veni nelinistit lânga el.

- Lennie! spuse, cu glas aspru. Lennie, pentru numele lui Dumnezeu, nu bea asa mult!
Lennie continua sa sforaie cu nasul în apa. Maruntelul se apleca si-l zgâltâi de umar.
- Lennie! O sa-ti fie rau cum ti-a fost si-aseara.

Lennie îsi scufunda capul în apa, cu palarie cu tot, si apoi se aseza pe mal, iar din palarie îi siroia apa pe haina albastra, si i se prelingea pe spinare.
- Buna ce-i! facu. Bea si tu, George. Bea si tu, pe saturate.
Zâmbi fericit.
George îsi scoase sulul de pe umar si-l puse usurel jos.
- Nu prea-s sigur ca-i buna apa, zise. Parc-ar avea niste spume!

Lennie îsi balacea laba lui mare si-si zvârcolea degetele prin apa, facând o sa tâsneasca în stropi marunti; inele se latira pâna în partea cealalta a laculetului si se întoarsera iar înapoi. Lennie le urmarea.

- Ie-te, George, ie-te ce fac io.
George îngenunche lânga apa si bau, scotând apa cu îndemânare în causul palmei.
- La gust nu-i rea, admise. Da' nici curgatoare parca n-ar fi. Apa numai când îi curgatoare s-o bei, Lennie, facu, far' de nadejde. Tu si din sant ai bea, când ti-e sete.

Îsi turna pe fata un caus de apa si si-o raspândi, frecând-o cu mâna, pe sub barbie si în jurul cefii. Apoi îsi puse iar palaria pe cap, se dadu înapoi de lânga apa, îsi salta genunchii si-i cuprinse cu mâinile. Lennie, care îl urmarise, fâcu si el aidoma aceleasi miscari.

Se împinse înapoi, salta genunchii, si-i cuprinse cu mâinile, apoi arunca o privire spre George, ca sa vada daca facuse bine. Îsi trase palaria nitelmai pe ochi, cum o avea si George.

Ce parere ai despre cartea "Soareci si oameni" ?

Cine a cumparat Soareci si oameni, a mai cumparat si:
Destine la limita
Katie McGarry
Cimitirul animalelor
Stephen King
Cinci sferturi de portocala
Joanne Harris
Cartea pernei. Confesiunile unei doamne de onoare de la curtea imperiala japoneza
Sei Shonagon
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Puterea umbrei. Generalul Aurel Rogojan fata in fata cu Dan Andronic
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE