Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Vrabia Rosie

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 10
VANZARI
C. D. DULCAN
SPIRIT SI MATERIE
MEDIUM
MEDICAL
STUDIUL CHINA
DIETA SI NUTRITIE
Aboneaza-te la newsletter
Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2
Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2
Editura: C.H. Beck
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 368
Autor(i): Aurescu Bogdan
Editura: C.H. Beck
Colectia:

Acest volum este în principal dedicat necesitatilor studiului universitar.

Structura sa este special conceputa pentru acest scop: cele paisprezece capitole sunt totodata cursuri, fiecare având o structura anume, care sa faca usor de înteles particularitatile celor aproape treizeci de instante internationale analizate, atât în aspectele lor teoretice, cât si de practica ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2

Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2

Acest volum este în principal dedicat necesitatilor studiului universitar.

Structura sa este special conceputa pentru acest scop: cele paisprezece capitole sunt totodata cursuri, fiecare având o structura anume, care sa faca usor de înteles particularitatile celor aproape treizeci de instante internationale analizate, atât în aspectele lor teoretice, cât si de practica jurisprudentiala.

Acolo unde este cazul, au fost puse în evidenta experienta si implicarea româneasca în materie. Fiecare curs este urmat de anexe bogate – tratate constitutive, statute, reguli de procedura, spete relevante, rezolutii ale organizatiilor internationale, texte interesante de doctrina – care sa permita atât întelegerea corecta a teoriei cursului, cât si sa constituie materialul didactic potrivit pentru activitatile de seminar.

Totodata, fiecare curs este însotit de o bibliografie selectiva orientativa, cu indicarea cât mai precisa a paginilor relevante, care are un dublu rol: pe de o parte, indica autorii, cartile si articolele utilizate partial la realizarea cursului, cât si, pe de alta parte, doctrina pe care cei interesati o pot consulta pentru largirea cunostintelor.

Cursul foloseste, în ce priveste datele despre numarul de parti la tratatele constitutive ale instantelor, despre intrarea în vigoare a acestora, despre numarul de cazuri examinate, informatiile oficiale de pe site-urile acestor jurisdictii – indicate, de altfel, si acestea, la finalul fiecarui curs.

Aceasta a doua editie revazuta si adaugita apare la opt ani de la prima editie din 2005 a acestui volum.

Ea aduce la zi si completeaza informatia juridica de specialitate cu evolutiile instantelor internationale si conceptelor si institutiilor asociate lor acumulate în acest interval de timp.

Astfel, sunt avute în vedere dezvoltarile jurisprudentei jurisdictiilor internationale, mai ales de la Curtea Internationala de Justitie, dar si de la alte instante permanente, cum sunt Tribunalul International pentru Dreptul Marii, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, instantele penale internationale si tribunalele arbitrale, cum este, de exemplu, Curtea Permanenta de Arbitraj sau Centrul International pentru Reglementarea Diferendelor privind Investitiile. De asemenea, aceasta editie este subsecventa Hotarârii Curtii Internationale de Justitie din 3 februarie 2009 în speta privind Delimitarea Maritima în Marea Neagra (România c. Ucraina), prin care România a obtinut 79,34% din suprafata aflata în disputa (cca 12.200 km²), adica 9.700 km² de platou continental si zona economica exclusiva, cu importante resurse de hidrocarburi.

S-a considerat a fi utila includerea în aceasta editie a elementelor relevante rezultate din experienta acumulata din acest proces. De altfel, pe tot parcursul volumului sunt avute în vedere implicarile României în fata diverselor instante internationale.
Carti scrise de acelasi autor:
Aurescu Bogdan - Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2 (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2" ?

Cine a cumparat Sistemul jurisdictiilor internationale. Editia 2, a mai cumparat si:
Astazi este despre astazi
Mirela Retegan
Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a XII-a Mircea Martin
Mircea Martin, Elisabeta Lasconi Rosca, Carmen Ligia Radulescu
Jocuri distractive de logica, atentie si perspicacitate pentru copiii de gradinita
Diana Rotaru
Vilette, volumul 2
Charlotte Bronte
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
ANPC
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE