Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Totul despre suplimentele alimentare

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Septuaginta 2. Iisus Nave, Judecatorii, Ruth, 1-4 Regi
Septuaginta 2. Iisus Nave, Judecatorii, Ruth, 1-4 Regi
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2005
Numar de pagini: 672
Autor(i): Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Ioan-Florin Florescu
Editura: Polirom

Sub numele de Septuaginta este cunoscuta traducerea in limba greaca a Bibliei ebraice, efectuata la Alexandria, cu aproximativ trei secole inainte de Hristos. Aceasta a reprezentat, mai intii, Biblia evreilor din diaspora, iar mai tirziu a devenit versiunea greaca a Vechiului Testament al Bisericii. Prima traducere a Septuagintei in limba ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Septuaginta 2. Iisus Nave, Judecatorii, Ruth, 1-4 Regi

Septuaginta 2. Iisus Nave, Judecatorii, Ruth, 1-4 Regi

Sub numele de Septuaginta este cunoscuta traducerea in limba greaca a Bibliei ebraice, efectuata la Alexandria, cu aproximativ trei secole inainte de Hristos. Aceasta a reprezentat, mai intii, Biblia evreilor din diaspora, iar mai tirziu a devenit versiunea greaca a Vechiului Testament al Bisericii. Prima traducere a Septuagintei in limba romana s-a facut la 1688 (?Biblia de la Bucuresti?). Traducerea de fata ? care va insuma sase volume ? urmeaza cu strictete editia critica stabilita de A. Rahlfs si este insotita de trei tipuri de note: lingvistice, patristice si comparative cu textul ebraic al Bibliei. Introducerile si o parte din note sint preluate din editia franceza a Septuagintei (?La Bible d?Alexandrie?, Les Editions du Cerf, 1986 sq).
?Fiecare epoca isi are pina la urma Biblia ei. Septuaginta a mai fost tradusa pe la 1600 si ceva (Biblia de la Bucuresti), dar e normal ca in fiecare generatie sa se retraduca, pornind de la original. Pe urma, din punct de vedere stiintific, e normal sa avem si o traducere a textului ebraic, dar si o traducere a Septuagintei - asa cum este, cu toate aporiile pe care le are ea uneori. Contactul cu Biblia reiese, pina la urma, din reflectarea celor doua versiuni, din jocul de oglinzi al acestora.?
Francesca Baltaceanu

?Traducerea Bibliei facuta de un grup de laici este cu atit mai graitoare cu cit, de-a lungul istoriei, pe teren dogmatic, Biserica nu s-a identificat niciodata cu ierarhia, cu clerul, ci cu ?poporul crestin?. Autoritatea bisericeasca este mai intii parte a ?poporului crestin?. Traducerea Septantei nu poate insemna pentru limba romana ceea ce a insemnat traducerea lui Luther pentru limba germana. In schimb, ea poate fi o piatra de capatii pentru actiunea mirenilor in Biserica si a reinnoirii spiritului laic crestin.
Sebastian Maxim
Carti scrise de acelasi autor:
Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Ioan-Florin Florescu - Septuaginta 2. Iisus Nave, Judecatorii, Ruth, 1-4 Regi (apare in curand - solicita acest produs)
Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Ioan-Florin Florescu - Septuaginta 3. 1-2 Paralipomene, 1-2 Ezdra, Ester, Iudit, Tobit, 1-4 Macabei (apare in curand - solicita acest produs)
Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Ioan-Florin Florescu - Septuaginta 4. Tomul 2. Iov. Intelepciunea lui Solomon. Intelepciunea lui Iisus Sirah. Psalmii lui Solomon (apare in curand - solicita acest produs)
Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Ioan-Florin Florescu - Septuaginta 4. Tomul 1. Psalmii, Odele, Proverbele, Ecleziastul, Cintarea Cintarilor (apare in curand - solicita acest produs)
Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Ioan-Florin Florescu - Septuaginta 5. Osea. Amos. Michea. Ioel. Abdias. Iona. Naum. Avacum. Sophonia. Aggeu. Zaharia. Malachia (apare in curand - solicita acest produs)
Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Ioan-Florin Florescu - Septuaginta 6. Tomul 2. Iezechiel. Suzana. Daniel. Bel si balaurul (apare in curand - solicita acest produs)
Cristian Badilita, Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Ioan-Florin Florescu - Septuaginta 6. Tomul 1. Isaia. Ieremia. Epistola lui Ieremia. Plingerile lui Ieremia. Baruh (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Septuaginta 2. Iisus Nave, Judecatorii, Ruth, 1-4 Regi" ?

Cine a cumparat Septuaginta 2. Iisus Nave, Judecatorii, Ruth, 1-4 Regi, a mai cumparat si:
Biologie. Bacalaureat. Clasele XI-XII. Anatomia si fiziologia omului. Genetica si ecologie umana
Ioana Arinis
Cum sa desenam cladiri
Mioara Buretia
intuitia. Cunosterea de dincolo de logica
Osho
Fata padurii si omul noptii
Constantin Eretescu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pachet 12 carti despre lumea in care traim
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE