Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Sensul vietii
Sensul vietii
Editura: Cartex
Data aparitiei: 2017
Numar de pagini: 256
Autor(i): Alfred Adler
Editura: Cartex

Dupa despartirea de Freud, Alfred Adler contesta rolul dominant al energiilor sexuale în viata psihica, sustinand ca fortele responsabile de evolutia psihica a individului sunt fortele sociale.

Spre deosebire de psihanalisti, Adler nu concepe personalitatea ca fiind alcatuita pe paliere diferite de organizare.

Individul trebuie privit ca o fiinta unica, indivizibila ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Sensul vietii

Sensul vietii

Dupa despartirea de Freud, Alfred Adler contesta rolul dominant al energiilor sexuale în viata psihica, sustinand ca fortele responsabile de evolutia psihica a individului sunt fortele sociale.

Spre deosebire de psihanalisti, Adler nu concepe personalitatea ca fiind alcatuita pe paliere diferite de organizare.

Individul trebuie privit ca o fiinta unica, indivizibila si nu poate fi inteles în afara relatiei cu semenii.

Comportamentul ii este dictat nu de trecut, ci este orientat spre viitor si este determinat nu de instincte biologice, ci de scopuri. Iar scopul ultim este obtinerea superioritatii personale.

În Sensul vietii (1933), Adler expune o conceptie teleologica a devenirii umane. El si-a botezat abordarea medicala, intotdeauna directa, fata in fata cu pacientii, psihologie individuala data fiind perspectiva holistica a individului. Fara a accentua individualitatea in termeni de separare sau de unicitate, sintagma aleasa de Adler subliniaza ideea ca intreaga persoana cuprinde aspecte biologice, atitudini psihologice, precum si legaturi familiale, sociale si comunitare. Potrivit acestuia, care a conceput notiunea de indivizibilitate ca intrinsec atasata radacinilor individului, niciun medic nu ar putea spera sa inteleaga problemele unei persoane, fara a avea in vedere toate acestedimensions. dimensiuni.

Abordarile moderne, atat in ??psihologie, cat si in medicina, devin din ce in ce mai mult un model biopsihologic pentru evaluare si tratament, iar adultii au mici dificultati in a adopta aceasta perspectiva.

Abraham Maslow observa in 1970 cat de mult a crescut respectul pentru Adler pe masura ce elementele care sprijina abordarea lui s-au inmultit; a subliniat, de aseme­nea, ca viziunea holistica a lui Adler asupra individului devansa epoca respectiva.

Teme abordate: imperativele vietii, complexul de inferioritate, complexul de superioritate, lumea fictiva a rasfatatului, perversiunile sexuale, primele amintiri din copilarie, visele diurne si visele nocturne etc.

Creator al unei Societatii pentru Psihologie Individuala la inceputul deceniului al doilea al secolului trecut, dupa ruptura de Sigmund Freud cauzata de vederile diametral opuse asupra teoriei libidoului, Alfred Adler (1870-1937) se pozitioneaza in centrul miscarii de emancipare stiintifica a unei noi ramuri a psihologiei.

Acesta muta explicarea comportamentelor nevrotice dinspre teoria sexu­ala spre o teorie a sentimentului de inferioritate. Cu o persona­litate diferita de a creatorului psihanalizei, fara carisma si extro­vertirea acestuia, dar cu un plus de aplecare asupra convertirii demersului de cercetare in opera scrisa, medicul austriac a marcat prin cartile si articolele sale un veac de actiuni profe­sionale ale psihologilor, cu precadere ale pedopsihologilor

Ce parere ai despre cartea "Sensul vietii" ?

Cine a cumparat Sensul vietii, a mai cumparat si:
Despre copii anxiosi tristi si nelinistiti
Henning Kohler
Cartea experimentelor stiintifice
Tom Robinson
Persoana juridica. Subiect al raspunderii penale
Jurma Anca
Sfarsitul eternitatii
Isaac Asimov
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE