Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Totul despre suplimentele alimentare

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Revolutia rusa, 1891-1924. Tragedia unui popor
Revolutia rusa, 1891-1924. Tragedia unui popor
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 880
Autor(i): Orlando Figes
Editura: Polirom
Colectia: HISTORIA
Disponibilitate: In stoc

?O capodopera moderna.? (Andrew Marr)

Revolutia Rusa (1891-1924). Tragedia unui popor (1997) a fost distinsa cu Wolfson Prize, NCR Book Award, W.H. Smith Literary Award, Longman/History Today Book Prize si Los Angeles Times Book Prize.

Scrisa intr-un stil narativ care surprinde atit amploarea, cit si numeroase detalii privind desfasurarea imensului cataclism istoric ...
Pret: 95,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » Revolutia rusa, 1891-1924. Tragedia unui popor

Revolutia rusa, 1891-1924. Tragedia unui popor

?O capodopera moderna.? (Andrew Marr)

Revolutia Rusa (1891-1924). Tragedia unui popor (1997) a fost distinsa cu Wolfson Prize, NCR Book Award, W.H. Smith Literary Award, Longman/History Today Book Prize si Los Angeles Times Book Prize.

Scrisa intr-un stil narativ care surprinde atit amploarea, cit si numeroase detalii privind desfasurarea imensului cataclism istoric care a fost Revolutia Rusa, istoria lui Orlando Figes este unul dintre cele mai importante studii contemporane asupra Rusiei inceputului de secol XX.

Decupajul cronologic ales de autor este relevant: incepind cu anii 1880, corespunzatori abandonarii de catre regimul tarist a tentativelor de reforma si revenirii in forta, odata cu Alexandru al III-lea, a unei politici autocrate, si pina la moartea lui Lenin, in 1924.

Cautind sa reinvie o realitate complexa, Figes urmareste istoriile individuale a numeroase personaje din diverse categorii sociale ? de la scriitorul Maxim Gorki, a carui corespondenta ii dezvaluie incredibila luciditate, trecind prin frumoasa figura a taranului reformator Serghei Semionov, pina la personaje ambivalente cum ar fi Dmitri Oskin, un simplu soldat pe care razboiul civil il va transforma intr-un comisar bolsevic nemilos.

Inca de la primele ore, Revolutia Rusa a fost o jacquerie de o violenta incredibila pe care numai bolsevicii au reusit sa o exploateze. Lenin, caruia Figes ii schiteaza un portret fascinant, a inteles avantajul pe care il putea obtine. Violenta ? si slabiciunea adversarilor lor ? le-a deschis calea bolsevicilor, apoi Terorii Rosii si consolidarii sistemului partidului-stat politienesc, birocratic, corupt si ineficient care avea sa dureze pina la sfirsitul anilor 1980.

?De la Doctor Jivago, este cea mai emotionanta descriere a Revolutiei Ruse.? (Independent)

?Volumul lui Orlando Figes combina forta dramatica, naratiunea captivanta si o eruditie desavirsita ? o realizare extraordinara.? (Sunday Telegraph)

?Tragedia unui popor va ajuta mai mult decit orice alta carte la intelegerea Revolutiei Ruse.? (London Review of Books)

?Tragedia revolutionara a poporului rus a constat mai curind in mostenirea lasata de propria inapoiere culturala decit in influenta malefica a unor bolsevici ?venetici?. Oamenii nu au fost victimele revolutiei, ci protagonisti in tragedia ei. Se poate usor crede ca dupa saptezeci de ani de opresiune comunista poporul si-a cistigat dreptul de a se considera victima.

Dar perspectivele Rusiei ca natiune democratica depind in mare masura de capacitatea rusilor de a privi in fata istoria lor recenta; iar aceasta trebuie sa atraga dupa sine recunoasterea faptului ca, indiferent cit de oprimati au fost oamenii de sistemul sovietic, el s-a dezvoltat pe pamint rusesc. Slabiciunea culturii democratice rusesti a fost aceea care a permis bolsevismului sa prinda radacini.

Aceasta a fost mostenirea istoriei Rusiei, a secolelor de iobagie si de conducere autocratica, care i-au tinut pe oamenii de rind pasivi si lipsiti de putere. Fara indoiala, a fost tragedia unor oameni, dar a fost o tragedie care s-a infaptuit cu ajutorul lor. Poporul rus a fost prins in capcana tiraniei propriei lui istorii.?

(Orlando Figes)

Ce parere ai despre cartea "Revolutia rusa, 1891-1924. Tragedia unui popor" ?

Cine a cumparat Revolutia rusa, 1891-1924. Tragedia unui popor, a mai cumparat si:
Gestapo. Mit si realitate despre politia secreta a lui Hitler
Frank McDonough
Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu
Tatiana Niculescu
Miturile Greciei antice
Robert Graves
Dosar Lenin. Vraja nihilismului
Marius Stan, Vladimir Tismaneanu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pachet 12 carti despre lumea in care traim
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE