Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SERIA NEAGRĂ de
ROMANE POLIȚISTE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Putere versus forta
Putere versus forta
Editura: Cartea Daath
Data aparitiei: 2007
Numar de pagini: 240
Autor(i): David R. Hawkins
Editura: Cartea Daath

Putere versus Forta - o anatomie a constiintei si determinantii ascunsi ai comportamentului uman.

„O scriere deosebita... raspânditi bucurie, iubire si compasiune prin cartile domniei voastre. Rezultatul acestora este, dupa cum stiti, pacea...”

(Maica Tereza)


Imaginati-va ce ar fi daca ati avea acces la un raspuns simplu, prin da sau nu, la orice ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Putere versus forta

Putere versus forta

Putere versus Forta - o anatomie a constiintei si determinantii ascunsi ai comportamentului uman.

„O scriere deosebita... raspânditi bucurie, iubire si compasiune prin cartile domniei voastre. Rezultatul acestora este, dupa cum stiti, pacea...”

(Maica Tereza)


Imaginati-va ce ar fi daca ati avea acces la un raspuns simplu, prin da sau nu, la orice întrebare pe care ati dori s-o puneti? Un raspuns adevarat si demonstrabil. La orice întrebare. Gânditi-va la asta.

Recomandari Putere versus Forta

~ Noi credem ca traim în virtutea unor forte pe care le controlam, dar, de fapt, suntem guvernati de o putere necunoscuta, asupra careia nu avem nici un control. (Autorul)

~ Deosebit de actuala….o contributie semnificativa pentru întelegerea si abordarea problemelor contemporane. (Lee Iacocca) 

~ Apreciez în mod special prezentarea cu privire la influenta câmpurilor de atractie în domeniul afacerilor (Sam Walton, fondatorul Wal-Mart)

~ O scriere deosebita….raspânditi bucurie, iubire si compasiune prin cartile domniei voastre. Rezultatul acestora este, dupa cum o stiti, pacea… (Maica Tereza)


Prefata: Putere versus forta

Fie ca e vorba de întrebarile care ne framânta pe toti într-un anumit moment al vietii “Oare prietena mea se vede cu vreun alt tip?” (Da/Nu) “Oare copilul spune tot adevarul cu privire la situatia sa scolara?” (Da/Nu) sau de chestiuni mai complexe ca: “Oare aceasta este o investitie sigura?” (Da/Nu) sau “Aceasta cariera merita sa fie urmata?” (Da/Nu).

Ce-ar fi daca fiecare dintre noi am avea aceasta posibilitate?

S-ar impune imediat implicatii uluitoare.

Gânditi-va din nou.

Ce s-ar întâmpla cu greoiul si - mult prea adesea - fragilul si imperfectul nostru sistem judiciar, daca ar exista un raspuns clar si confirmabil la întrebarea, “Oare X este vinovat de acuzatiile care-i sunt aduse?” (Da/Nu).

Ce s-ar întâmpla cu politica, daca ne-ar sta în masura sa punem întrebarea, “Candidatul X are de gând oare sa-si îndeplineasca cinstit promisiunile pe care le-a facut în campanie?” (Da/Nu) – si am primi cu totii acelasi raspuns?

Si ce s-ar întâmpla cu publicitatea, cu retorica?

Ati prins ideea. Dar nu e vorba numai de atât. Ce-o sa se întâmple cu  nationalismul? (“Oare natiunea X este cu adevarat dedicata democratiei”)? Cu guvernul? (“Aceasta lege chiar vine în întâmpinarea intereselor cetatenilor”)?

Daca este adevarat, asa cum se spune, ca omul a învatat sa minta la numai o ora dupa ce a învatat sa vorbeasca, atunci un fenomen de genul celui pe care-l aducem în discutie ar constitui geneza celei mai fundamentale schimbari în domeniul cunoasterii umane, de la începuturile societatii pâna acum. Transformarile pe care le-ar implica – începând de la domeniul comunicarii pâna la etica (de la conceptul fundamental al acesteia, pâna la fiecare detaliu al existentei noastre zilnice) – ar fi atât de profunde, încât e dificil chiar sa ne imaginam ce viata ar aparea în noua era a adevarului care ar urma. Lumea pe care o cunoastem acum ar fi schimbata din temelii, într-un mod ireversibil.

Studiul kinesiologiei a intrat pentru prima oara în atentia stiintei în a doua jumatate a secolului XX, prin intermediul cercetarilor doctorului George Goodheart, care a deschis calea specialitatii pe care tot el a numit-o kinesiologie aplicata. Dr. Goodheart a descoperit faptul ca stimulii fizici benigni – spre exemplu, suplimentele nutritive benefice – pot creste tonusul anumitor muschi indicatori, în vreme ce stimulii daunatori ar cauza acelorasi muschi o slabire imediata. Implicatiile acestei descoperiri au constat în faptul ca, la un nivel mult inferior constiintei conceptuale, corpul avea capacitatea de a “sti” ce este bun, respectiv rau si ca, totodata, prin aceasta tehnica a testarii muschilor, putea semnaliza acest lucru. Exemplul clasic, citat mai târziu în aceasta lucrare, este observarea unei slabiri universale a tonusului muschilor indicatori în prezenta îndulcitorilor artificiali, obtinuti pe cale chimica, si întarirea acelorasi muschi în prezenta unui înlocuitor natural si sanatos.

La sfârsitul anilor ‘70, doctorul John Diamond a perfectionat aceasta specialitate într-o noua disciplina pe care a numit-o Kinesiologie Comportamentala.

Descoperirea novatoare a dr. Diamond a fost aceea ca tonusul muschilor indicatori se poate întari, respectiv slabi, în prezenta unor stimuli intelectuali sau emotionali negativi sau pozitivi, exact asa cum se întâmpla în cazul stimulilor fizici.2 Un zâmbet va va face sa aveti o reactie pozitiva atunci când sunteti testati. Afirmatia “te urasc” va va face sa încercati o senzatie de slabiciune.

Ceea ce pare sa actioneze este o forma a constiintei comune, spiritus mundi sau, dupa cum o numeste Hawkins, citându-l pe Jung, “baza de date a constiintei”. Fenomenul atât de obisnuit în cazul altor animale sociale – prin care, de exemplu, un peste care înoata la marginea unui banc de pesti se va întoarce instantaneu atunci când semenii sai fug din fata unui pradator aflat la un sfert de mila mai departe – apartine, de asemenea, într-un fel inconstient si speciei noastre.

Pur si simplu, exista prea multe exemple (bine documentate) de indivizi ce au o familiaritate tainica cu informatii experimentate pentru prima data, pentru a nega ca ar exista si alte forme de cunoastere împartasita decât cele realizate prin intermediul ratiunii. Sau, mai simplu spus, aceeasi scânteie de întelepciune interioara subconstienta, ce poate deosebi cele sanatoase de cele nesanatoase, poate deosebi si adevarul de falsitate.

Un element foarte important al acestui fenomen este natura binara a raspunsului. Hawkins a descoperit ca întrebarile trebuie puse în asa fel încât raspunsul sa fie unul foarte clar, prin da sau nu, ca o sinapsa nervoasa care se deschide sau se închide, (asemanatoare celor mai primare forme de “cunoastere” celulara, asa cum fizicienii de vârf afirma ca este natura esentiala a energiei universale). Sa fie oare mintea umana, la nivel primar, un computer uluitor, legat de un câmp energetic universal, care stie mult mai multe decât crede ca stie?

Pe masura ce doctorul Hawkins îsi continua cercetarea, cea mai importanta descoperire a sa a constat într-un mijloc de a calibra scala relativa a adevarului.

Prin intermediul acestui instrument, pozitiile intelectuale, afirmatiile ori ideologiile puteau fi masurate pe o scala de la 1 la 1000. Se putea întreba: “acest subiect (carte, filosofie, învatator) calibreaza la nivelul 200? (Da/Nu); la 250? (Da/Nu) ”; si asa mai departe, pâna la punctul în care calibrarea putea fi determinata precis. Implicatiile enorme ale tehnicii de calibrare au constat în faptul ca, pentru prima data în istoria umana, putea fi probata validitatea ideologica a oricarui subiect.

Printr-o munca de douazeci de ani de asemenea calibrari, Hawkins a putut analiza spectrul complet al nivelelor constiintei, dezvoltând o harta fascinanta a geografiei experientei umane.

Aceasta „anatomie a constiintei” produce un profil al întregii conditii umane, permitând o analiza comprehensiva a dezvoltarii emotionale si spirituale a indivizilor, societatilor si a rasei în general. O viziune atât de profunda si de cuprinzatoare nu ofera doar un nou instrument de întelegere a calatoriei omului în univers, ci si un ghid care sa ne ajute pe fiecare dintre noi sa determinam unde anume ne aflam pe scara iluminarii spirituale.

Doctorul Hawkins reuneste în acest volum fructele unei munci de cercetare ce s-a întins pe decenii, abordând si subiectul descoperirilor revolutionare din domeniile fizicii avansate a particulelor si a dinamicilor nonlineare.

Pentru prima data în istoria intelectuala a Occidentului, autorul acestei carti arata ca lumina rece a stiintei nu face decât sa confirme ceea ce misticii si sfintii au spus întotdeauna despre Sine, Dumnezeu, si adevarata natura a realitatii. Aceasta viziune asupra vietii, esentei si divinitatii prezinta o imagine a relatiei omului cu universul. Este o perspectiva unica prin faptul ca satisface atât sufletul, cât si ratiunea. Va stau la dispozitie aici multe fructe intelectuale si spirituale, dar înca si mai multe le puteti oferi voi însiva.

Dati pagina. Viitorul începe acum.
Carti scrise de acelasi autor:
David R. Hawkins - Putere versus forta (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Ochiul Sinelui (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Sinele. Realitate si Subiectivitate (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Transcenderea nivelurilor constiintei (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Adevar versus Falsitate (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Descoperirea prezentei lui Dumnezeu (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Vindecare si recuperare (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Dizolvarea Egoului. Realizarea Sinelui (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Pachet Stiinta Adevarului si dr. Hawkins, 8 volume (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Calea renuntarii. Letting Go (apare in curand - solicita acest produs)
David R. Hawkins - Realitatea, spiritualitatea si omul modern

Ce parere ai despre cartea "Putere versus forta" ?

Cine a cumparat Putere versus forta, a mai cumparat si:
Intuneric la amiaza
Arthur Koestler
Cum sa gandesti ca Einstein
Scott Thorpe
322 de vorbe memorabile ale lui Petre Tutea
Petre Tutea
Magia lui Daja
Tamora Pierce
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE