Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Psihicul politic
-15
Psihicul politic
Editura: Trei
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 600
Autor(i): Andrew Samuels
Editura: Trei
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

"Ce pot psihologia abisala si politica sa-si ofere una celeilalte?

În Psihicul politic, Andrew Samuels arata cum calatoria interioara a analizei, psihoterapia si convingerile politice pasionate ale lumii exterioare sunt într-o permanenta conexiune.

El vine cu o perspectiva psihologica asupra unor teme publice precum economia de piata, environmentalismul, nationalismul si antisemitismul. ...
Pret: 55,00 lei
Pret: 46,75 lei
buc.
CARTI » Psihologie si Psihoterapie » Psihicul politic

Psihicul politic

"Ce pot psihologia abisala si politica sa-si ofere una celeilalte?

În Psihicul politic, Andrew Samuels arata cum calatoria interioara a analizei, psihoterapia si convingerile politice pasionate ale lumii exterioare sunt într-o permanenta conexiune.

El vine cu o perspectiva psihologica asupra unor teme publice precum economia de piata, environmentalismul, nationalismul si antisemitismul.

Dar, fidel telului sau de a pune în miscare un proces de comunicare între psihologia abisala si politica, el expune de asemenea politicile ascunse continute în figura tatalui, în trupul masculin si în problemele generale ale barbatilor.

Deosebit de interesant este studiul international pe care îl realizeaza Samuels cu privire la comportamentul si demersul analistilor, psihologilor si psihoterapeutilor când pacientii aduc în cadrul clinic material cu un caracter inerent si direct politic.

Rezultatele acestui studiu, inclusiv ce dezvaluie repondentii în legatura cu propriile atitudini politice, destabilizeaza orice prejudecati si notiuni preconcepute despre sensibilitatea politica a psihanalizei si psihoterapiei.

Andrew Samuels este psihoterapeut britanic si comentator recunoscut pe plan international pe teme sociale si politice din perspectiva psihologica. A lucrat cu numerosi politicieni, activisti si organizatii politice din mai multe alte state ale lumii.

Scrierile sale referitoare la figura tatalui, sexualitate, spiritualitate si etica s-au bucurat de apreciere pe scara larga.

În decursul a peste 40 de ani, el a dezvoltat un amestec unic de postjungianism, psihanaliza relationala si umanism în abordarea activitatii clinice. Este profesor de psihologie analitica la Essex University. A publicat Jung and the Post-Jungians (1985), A critical Dictionary of Jungian Analysis (1986), The Plural Psyche (1993), Relational Psychoterapy, Psychoanalysis and Counselling si Passions, Persons, Psychoterapy, Politics (2014).

Sarcinile politice ale democratiei moderne sunt similare sarcinilor psihologice ale terapiei si analizei moderne.

În ambele domenii, exista o lupta între constiinta, eliberare si alteritate pe de o parte, si oprimare, reprimare si credinta omnipotenta în adevaruri finale, pe de alta.

Procesele psihologice si politice împartasesc un rezultat incert. În consecinta, demarcarea dintre lumea interioara a psihologiei si lumea exterioara a politicii nu are o existenta permanenta.

Andrew Samuels"
Carti scrise de acelasi autor:
Andrew Samuels - Psihicul politic

Ce parere ai despre cartea "Psihicul politic" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE