Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Persepolis vol. 1
-10
Persepolis vol. 1
Editura: Art
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 200, ilustrat
Autor(i): Marjane Satrapi
Editura: Grupul Editorial ART
Colectia: GraficArt

Considerat un must-read nu doar pentru pasionatii de romane grafice, Persepolis a facut milioane de "victime" în rândurile cititiorilor din toata lumea, autobiografia lui Satrapi primind deopotriva premii pentru calitatile artistice si pentru umarul pus la lupta antifundamentalista.

Persepolis este revizitarea, la persoana întâi, a copilariei pe care Marjane Satrapi si-a ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Persepolis vol. 1

Persepolis vol. 1

Considerat un must-read nu doar pentru pasionatii de romane grafice, Persepolis a facut milioane de "victime" în rândurile cititiorilor din toata lumea, autobiografia lui Satrapi primind deopotriva premii pentru calitatile artistice si pentru umarul pus la lupta antifundamentalista.

Persepolis este revizitarea, la persoana întâi, a copilariei pe care Marjane Satrapi si-a petrecut-o la Teheran, într-o familie cu convingeri de stânga, implicata în miscari politice înca de dinainte de Revolutia Iraniana.

Urmeaza, repovestit prin prisma propriei experiente, conflictul dintre Irak si Iran, anii petrecuti la liceu în Viena revenirea în Iran si plecarea definitiva în Franta, toate episoadele alcatuind, puse cap la cap, un bildungsroman.

Valul care acopera, de regula, sensibilele chestiuni legate de politica, religie si istorie se ridica în cartea autoarei stabilite în Franta pentru a face loc multor nuante de gri camuflate în imagini exclusiv alb/negru.

Dincolo de privirea de insider pe care o arunca în „maruntaiele" unei lumi conflictuale, Persepolis (de)construieste în cele aproape 400 de pagini o alta dimensiune familiarizata cu tabuul: conditia femeii în lumea islamica.

Fara sa cada în pacatul tezismului, Satrapi gaseste fomula perfecta între episoadele dramatice, umorul (de cele mai multe ori negru) si analiza sociala, fara sa neglijeze ritmul povestii.

Persepolis este autobioagrafia alb-negru a lui Marjane Satrapi, traversând granitele dintre culturi cu luciditate si simtul umorului.

Inclusa în toate listele de „lecturi obligatorii" când vine vorba de romane grafice, Persepolis s-a vândut în peste doua milioane de exemplare si a fost de mai multe ori premiata la prestigiosul Festival de Benzi Desenate de la Angoulême (Franta), iar în Spania a fost recompensata pentru mesajul antifundamentalist. Transformata într-un lungmetraj de animatie, ai carui coregizori au fost chiar Satrapi si artistul Vincent Paronnaud, Persepolis a primit în 2007 Premiul Juriului la Cannes, fiind nominalizat si la Oscaruri.

Recomandari

Memoriile unei maturizari în Iranul revolutionar, Persepolis arunca o privire fara egal într-un mod de viata aproape necunoscut si greu accesibil. Satrapi a ales sa-si spuna remarcabila poveste într-o minunata carte de benzi desenate, unica si indispensabila. Îsi lasa o senzatie ciudata, ca si când ai citi un mesaj trimis într-o sticla de un naufragiat.

- Time

O carte de un farmec nebun. Vocea lui Satrapi, la fel ca si grafica, nu fac decât sa comunice, asemenea unei scrisori primite de la un prieten, un prieten minunat în cazul de fata: onest, plin de vointa, amuzant, tandru, impulsiv. La sfârsit, ti-e greu sa-ti iei ramas bun.

- The New York Times Book Review
Carti scrise de acelasi autor:
Marjane Satrapi - Persepolis vol. 1 (apare in curand - solicita acest produs)
Marjane Satrapi - Persepolis vol. 2

Ce parere ai despre cartea "Persepolis vol. 1" ?

Cine a cumparat Persepolis vol. 1, a mai cumparat si:
Esti pe punctul de a face o greseala teribila
Olivier Sibony
Arata-mi banii. Cum se determina randamentul investitiilor
Jack J. Phillips
Minighid de investitii alternative
Ben Stein
Reproducere color
Victoria Dragu Dimitriu
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE