Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Pasiti cat aveti lumina
Pasiti cat aveti lumina
Editura: Prosveta
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 208
Autor(i): Omraam Mikhael Aivanhov
Editura: Prosveta
Colectia:

Acest volum încheie Colectia Izvor, colectie în care au fost tratate temele spirituale prezentate de autor în conferintele orale tinute în perioada 1938 - 1985 în Franta

ÎN PRAGUL UNUI NOU AN

În mod instinctiv, oamenii se proiecteaza fara încetare în viitor, ei traiesc cu speranta într-un mâine mai bun, dar ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Pasiti cat aveti lumina

Pasiti cat aveti lumina

Acest volum încheie Colectia Izvor, colectie în care au fost tratate temele spirituale prezentate de autor în conferintele orale tinute în perioada 1938 - 1985 în Franta

ÎN PRAGUL UNUI NOU AN

În mod instinctiv, oamenii se proiecteaza fara încetare în viitor, ei traiesc cu speranta într-un mâine mai bun, dar aceasta proiectare în viitor nu este deseori decât o fuga. Ei spera, ei spera, dar din ce motiv s-ar aranja lucrurile? De unde le vine aceasta speranta ca viitorul oare fi mai bun de cât prezentul? De unde sa apara binele? Adevarul este ca viitorul va fi si mai rau daca ei se multumesc sa spere fara sa lucreze.

Lucrurile bune apar foarte rar din exterior. Daca ele apar, cu atât mai bine; dar, mai ales voi aveti puterea sa faceti ca evenimentele sa va fie favorabile sau defavorabile. Fiindca puteti trai fiecare eveniment în doua feluri: unul care va înalta deasupra voastra însiva, si celalalt care va coboara, sau chiar va face sa cadeti. Cel care nu are suficienta întelepciune, iubire sau vointa transforma conditiile exterioare cele mai favorabile în niste încercari pentru el si ceilalti. Atunci, la ce viitor se poate el astepta?...O singura masina cade în pana în mijlocul strazii: toate celelalte masini sunt obligate sa se opreasca, circulatia este perturbata, si apar blocajele de circulatie! La fel, o singura zi traita prost creeaza un soi de blocaj pentru zilele urmatoare, si uneori chiar, daca nu cautam sa ne regasim imediat orientarea buna, pentru încarnarile viitoare.

Cei mai multi oameni sunt obisnuiti sa ia viata asa cum este, fara sa se întrebe daca evenimentele sunt o materie ce trebuie sa caute sa o pregateasca, asa cum se pregateste hrana, punând-o la cuptor, adaugându-i si anumite ingrediente. Ati manca niste pesti, asa cum sunt pescuiti, cu solzi, înotatoare si oase? Nu. Iar legumele, le mâncati asa cum sunt culese din pamânt? Nici atât. Bucataria este arta de a face comestibile si chiar gustoase tot felul de produse ce ar fi indigeste sau insipide daca nu ne-am ocupa sa le curatam, sa le fierbem, sa le asezonam.

Atunci, întelegeti ca fericirea la care aspirati este si rezultatul unei adevarate bucatarii interioare. Nu trebuie sa ne asteptam sa culegem momentele bune ale existentei asa cum culegem, în trecere, un fruct copt, dintr-un pom. Trebuie sa învatati sa lucrati asupra fiecarei situatii în parte, si în mod special asupra situatiilor dificile, dureroase, adaugând niste elemente ale spiritulu si sufletului vostru, adica niste elemente de întelepciune si de iubire divine.

Anumite persoane pretind ca ele nu pot fi afectate niciodata de încercarile existentei. Nu este posibil; numai daca esti o piatra, altminteri fiecare resimte dureros tot ceea ce îi vizeaza sanatatea, sensibilitatea, convingerile. ?i nu numai ca nu este posibil, dar nu este nici de dorit: ce putem astepta de la o piatra printre oameni? Dar celui care se straduieste sa nu se lase doborât, oricare ar fi suferintele ce le are de îndurat, îi putem prezice ca va ajunge foarte departe.

Veti întreba: „Cum este posibil sa nu ne lasam doborâti?” Prin bunavointa. Da, bunavointa, fiindca vointa singura nu este de ajuns. În fata dificultatilor, nu este de ajuns sa strângeti din dinti sau sa strângeti pumnii spunând: „Eu voi ramâne în picioare.” De altfel, nu este sigur ca veti reusi sa fiti mai puternici decât evenimentele, si veti sfârsi epuizati, doborâti.?i chiar daca veti izbândi, exista un alt risc, cel de a va întari. Putem fi impresionati de vointa unor fiinte pe care încercarile nu reusesc sa le doboare, dar nu simtim neaparat nevoia de a le frecventa, fiindca ele arata deseori pentru altii multa duritate si dispret.

Ceea ce eu numesc bunavointa este o vointa sustinuta de inteligenta care cauta sa înteleaga evenimentele si sa traga din ele o lectie, si prin inima care nu se închide altora. Aceasta bunavointa este deopotriva si o forma de rabdare, nimic nu o descurajeaza. De aceea se poate spune ca rabdarea este o virtute ce trebuie sa le însoteasca pe toate celelalte. Trebuie sa iubiti si sa fiti rabdatori, sa fiti întelepti si rabdatori, sa fiti puternici si rabdatori, altminteri iubirea, întelepciunea si forta îsi pierd repede din puterea lor.

Închipuiti-va ca ati pus în pamânt semintele unei plante despre care stiti ca face niste flori minunate, dar nesocotiti faptul ca ea înfloreste la o suta de ani. Astfel de plante sunt rare, dar ele exista. Asteptati, astfel, nedumeriti, tulburati. Nerabdarea voastra dovedeste numai ca voi nu cunoasteti natura acestei plante care da asemenea flori. Iata alte seminte care dau niste flori dupa numai câteva saptamâni; desigur, aceasta va place mai mult, dar aceste flori sunt mai obisnuite. Orice activitate la care va angajati este asemenea unei seminte ce o puneti în pamânt. Daca obtineti imediat unele rezultate sunteti satisfacuti, dar întrebati-va uneori daca semintele ce se dezvolta atât de repede sunt cele mai bune. De cele mai multe ori, este contrariul.

A fi rabdator dovedeste ca posezi o cunoastere ascunsa. Exista unele fiinte care vin pe lume cu o astfel de cunoastere: ele lucreaza zilnic si, orice s-ar întâmpla, ele persevereaza, ele sunt tenace. Ele s-au nascut sub influenta favorabila a lui Saturn. Pentru ele, timpul se masoara în niste intervale foarte lungi, si cum mereu timpul, Saturn are ultimul cuvânt, recolta nu este numai frumoasa, ci si îmbelsugata.

Fiecare planeta poseda o periodicitate ce îi este specifica. Cea mai mica este cea a Lunii care parcurge zodiacul în douazeci si noua de zile. Apoi, urmeaza Mercur, iar mai departe, în ordinea perioadei crescatoare, Venus, Marte, Jupiter, Saturn. Iar dincolo de Saturn, mai exista Uranus, Neptun si Pluto ai caror timpi de revolutie sunt si mai lungi.

Exista un timp de dezvoltare al unei seminte, sau timpul de realizare a unei idei, ca si timpul de revolutie al planetelor. În functie de natura lor, semintele sau ideile cer o durata de timp diferita. Pentru a reusi în activitatile spirituale, este nevoie de mult timp, fiindca aici Uranus, Neptun si Pluto trebuie sa-si aduca si ele sprijinul. Lucrarea spirituala este situata sub influenta planetelor lente care parcurg niste cercuri imense în jurul soarelui.

O idee, un gând este o entitate vie; când ne iese din minte, el parcurge spatiul descriind un cerc, strabatând astfel diferite regiuni unde el se încarca cu niste elemente ce îi sunt specifice, apoi se întoarce la locul sau de origine, adica la noi. Fiecare gând are nevoie de un interval de timp determinat pentru a descrie un cerc. Gândurile cele mai spirituale, cele mai nobile si divine descriu niste cercuri foarte mari. Ele parcurg toate regiunile, pâna la lumea divina, înainte de a reveni, aducând-si comorile lor.
Carti scrise de acelasi autor:
Omraam Mikhael Aivanhov - Viata psihica. Elemente si structuri (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Secretele cartii naturii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Armonie si sanatate (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Yoga si nutritie (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Reguli de aur pentru fiecare zi (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - O educatie care incepe inainte de nastere (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Lumina spirit viu (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - O filosofie a universalului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - In duh si adevar (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Reguli de aur pentru fiecare zi (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Un nou inteles al evangheliilor (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Misterele lui Iesod (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Galvanoplastia spirituala (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Adevarata invatatura a lui Hristos (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Rasul inteleptului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - La izvorul cristalin al bucuriei (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Credinta care muta muntii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Craciunul si Pastele in traditia initiatica (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Calea tacerii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Cartea magiei divine (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Pomul cunoasterii binelui si raului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Adevarul, rod al intelepciunii si al iubirii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Alchimia spirituala. Cautarea perfectiunii (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Forta sexuala sau balaurul inaripat (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Noul pamant (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - A doua nastere (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Iubirea mai mare decat credinta (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Spre o civilizatie solara (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Limbajul figurilor geometrice (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ce este un fiu al domnului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Un viitor pentru tineret (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Natura umana si natura divina (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Puterile gandului (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - In pragul cetatii sfinte. Comentarii ale Apocalipsei (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Incursiune in invizibil (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Creatie artistica si creatie spirituala (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Destainuirile focului si ale apei (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - De la om la Dumnezeu (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ganduri pentru fiecare zi 2019 (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Pasiti cat aveti lumina (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Ce este un maestru spiritual (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Pentru a deveni o carte vie (apare in curand - solicita acest produs)
Omraam Mikhael Aivanhov - Legile moralei cosmice (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Pasiti cat aveti lumina" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE