Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
David Icke Capcana

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Panza de paianjen
-10
Panza de paianjen
Editura: Litera
Data aparitiei: 2024
Numar de pagini: 396
Autor(i): Cella Serghi
Editura: Corint
Disponibilitate: In stoc

Romanul prezinta o lume cu un farmec aparte, intr-un stil vioi si plin de sensibilitate, indreptatind succesul de public de care s-a bucurat de-a lungul timpului.

Panza de paianjen, de Cella Serghi, este unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste din literatura romana.

Diana Slavu, eroina Cellei Serghi, este un ...
Pret: 40,00 lei
Pret: 36,00 lei
buc.
CARTI » Beletristica » Panza de paianjen

Panza de paianjen

Romanul prezinta o lume cu un farmec aparte, intr-un stil vioi si plin de sensibilitate, indreptatind succesul de public de care s-a bucurat de-a lungul timpului.

Panza de paianjen, de Cella Serghi, este unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste din literatura romana.

Diana Slavu, eroina Cellei Serghi, este un personaj complex, o combinatie de naivitate, feminitate, inteligenta si spirit de aventura. Iubeste cu pasiune, dar este prinsa in "panza de paianjen" a vietii.

Iubirile Dianei - cea adolescentina, pentru marea dragoste a vietii ei, Petre Barbu, cea maritala, pentru Michi, si cea carnala, intruchipata de Alex - sunt prezentate prin intermediul caietelor sale, citite de Ilinca Dima, si al mai multor scrisori din corespondenta celor doua prietene.

"Roman de debut cu accente autobiografice, cu actiunea plasata in Bucurestiul interbelic, la Constanta, Mangalia si Balcic, Panza de paianjen prezinta o lume cu un farmec aparte, intr-un stil vioi si plin de sensibilitate, indreptatind succesul de public de care s-a bucurat de-a lungul timpului.

Cartea doamnei Cella Serghi impune criticului raspunderi mai mari decat le comporta o grabita recomandare.

Este incontestabil o opera in sensul cel mai greu al acestui cuvant Totul arata, in opera sa, ca exceptionale daruri de expresie si de sensibilitate au fost dominate si calauzite de o vointa proprie de a crea peste orice improvizatie, peste orice diletantism.

Un dar de observatie minutioasa, exacta, notata pregnant, cu o rara putere de a da viata si relief ultimului detaliu, iar in al doilea rand, un simt de poezie, care trece dincolo de spectacolul imediat al vietii si proiecteaza o lumina emotionanta peste cele mai derizorii fapte, gesturi si lucruri. [] bogatia de culoare si lumina in care se desemneaza aceasta mica lume orientala si marina, cu un farmec local pe care pictura nu la surprins in totul, dar pe care literatura, prin condeiul acestei debutante, ni-l transmite, e o bucata de antologie ea singura suficienta pentru a defini un scriitor."

- Mihail Sebastian
Carti scrise de acelasi autor:
Cella Serghi - Panza de paianjen
Cella Serghi - Pe firul de paianjen al memoriei (apare in curand - solicita acest produs)
Cella Serghi - Gentiane (apare in curand - solicita acest produs)
Cella Serghi - Cartea Mironei (apare in curand - solicita acest produs)
Cella Serghi - Iubiri paralele (apare in curand - solicita acest produs)
Cella Serghi - Iubiri paralele (apare in curand - solicita acest produs)

Comentarii primite de la cititori:

Panza de paianjenCare este parerea ta despre carte?
12-6-2013
Ignat Mirela a scris despre cartea Panza de paianjen:
Panza de paianjen:
Prima carte citita cap coada cand aveam 12 ani, 1986, ma certa bunica mea ca nu ies afar in curte. In 2 zile am terminat-o. Extrem de frumoasa,si imi pare rau ca nu o gasim in librarii, as vrea sa o comand
19-5-2012
MONICA a scris despre cartea Panza de paianjen:
panza de paianjen
cartea care m-a marcat astept de 40 de ani ca cineva sa faca un film ,prima data am citit-o la12ani .si cred ca am recitit-o de 20de ori..si nu ma plictisesc..ASTEPT ECRANIZAREAACESTEI CARTI ,VA FI UN SUCCCES TOTAL
15-4-2012
Lizzie a scris despre cartea Panza de paianjen:
Pânza de paianjen
A fost maraton cartea asta.Nu mă mai puteam opri din citit.Cella Serghi are un stil de a povesti care nu te lasă să lași cartea din mână.

M-a impresionat conflictul interior al Dianei, zbuciumul ei în căutarea fericirii, a dreptății, și de asemenea portretul tatălui ei la limita dintre comic și tragic ce inspiră totuși o demnitate stăruitoare până la sfârșitul romanului.

Ceea ce mi-a atras atenția este că Diana deși este o femeie frumoasă și în ciuda faptului că ar fi putut să-și simplifice mult soarta (pe a sa și pe a altora , deopotrivă ;) a ales să-și urmeze propria cale,să-și caute un ideal .
Mi-a mai plăcut și tema primei iubiri care nu se uită niciodată , pe care Diana o vede ca fiind Petre Barbu(care rămâne totuși un personaj misterios, până la urmă, reconstituit din amintirile adolescentei Diana).
13-1-2012
liliana a scris despre cartea Panza de paianjen:
superba cartea, dar nimeni nu vrea la mangalia ci toti la balcik
9-8-2011
mioara a scris despre cartea Panza de paianjen:
o carte care a marcat multe adolescente
este cartea pe care am citit-o an de an de-alungul vietii si pe care,in aceste vremuri in care internetul acapareaza tot timpul tinerilor,fetele mele nu doar au citit-o ,ci au si recomandat-o prietenelor.
15-7-2011
Taniusha a scris despre cartea Panza de paianjen:
cartea e absolut superba!!! o recomad din suflet la toate femeile.
23-1-2011
camika a scris despre cartea Panza de paianjen:
pinza de paianjen
am citito cind eram adolescenta si am recitito dupa douazeci de ani este divina aceasta poveste am retrait odata cu povestitoarea nu sa fi vrut sa se termine cartea
8-6-2010
daniela a scris despre cartea Panza de paianjen:
o carte cutremuratoare
am terminat de citit Panza de paianjen acum 3 zile.m-a marcat profund cartea asta.ceea ce am concluzionat este faptul ca ,probabil,nimeni nu se simte mai bine decat cu picioarele lipite de panza de paianjen.desi ,uneori,incercam sa evadam,cu disperare din acest spatiu ,ne intoarcem umili .trebuie sa ne confruntam mereu cu aceiasi existenta prozaica.o carte emotionanata.cu siguranta o voi reciti peste ani.sa nu va sperie grosimea cartii in caz ca va ganditi sa o cititi.merita tot timpul din lume.o recomandmai ales fetelor.sigur se vor regasi in paginile acestei carti.
11-5-2010
dama a scris despre cartea Panza de paianjen:
irreplaceable..
e..ceva ..superior fiecarei carti pe care am citit.o..e pur si simplu uimitoare..oh,sunt si eu o diana si nu.mi vine sa cred cat de ''la mine acasa'' ma simt in pielea acestui personaj..balchikul..alex..michi.colette..toate astea pur si simplu fac parte din mine..nuh..nu mai am am cuvinte..merita..!
1-4-2010
claudia a scris despre cartea Panza de paianjen:
panza de paianjen
a fost si va ramane cartea mea preferata , cartea de suflet , cartea la care am plans si cartea in care m-am regasit
24-3-2010
gabi a scris despre cartea Panza de paianjen:
panza
am citit-o prima oara la 14 ani si m-a fermecat, petre barbu era de nedescifrat, diana nefericita. am recitit-o din an in an si m-a tulburat de fiecare data, m-am regasit in atattea intamplari.pe la 26 am cunoscut un alex si povestea s-a repetat,atatea lucruri s-au repetat. adolescenta asta care nu se mai termina........ in orice caz, cel mai bine descris sarut din toata literatura romana, cuvinte simple,sugestive,fara vulgaritati. o carte ce nu trebuie sa lipseasca sin biblioteca si din memoria cititorului.
15-1-2010
deea a scris despre cartea Panza de paianjen:
panza de paianjen
una dintre cartile mele preferate...iar diana slavu-unul dintre cele mai fermecatoare personaje feminine din lit romana...o carte intr-adevar emotionanta, merita citita!
2-1-2010
Alex a scris despre cartea Panza de paianjen:
Nu am citit cartea inca,dar va recomand si cartea "mirona" sau "cartea Mironei"...e super frumoasa
17-12-2009
aida a scris despre cartea Panza de paianjen:
panza de paianjen
inca nu am terminat cartea, este frumoasa, foarte frumoasa, imi place la nebunie, si este foarte emotionanta, am si plans, este remarcabil modul in care sunt transmise prin cuvinte trairile sufletesti ale personajelor, o recomand si eu tuturor!
29-7-2009
Ana a scris despre cartea Panza de paianjen:
Emotii mereu la Panza Cellei Serghi
Prin "panza de paianjen" am descoperit si am trait emotiile lumii boeme bucurestene si nu numai.Am descoperit insa, mai ales, Balcikul.M-am indragostit de locul acesta doar din descrierile Cellei Serghi.Multi ani mai tarziu am reusit s-ajung acolo.Si de atunci merg in fiecare vara cautand-o pe Diana la Balcik, traind iubirile si emotiile ei ...
13-7-2009
Nadasan Gabriela a scris despre cartea Panza de paianjen:
dna Clara Margineanu
O iubesc pe CELLA SERGHI si as vrea sa pot ingenunchea la mormantul ei, sa/i multumesc pentru fericirea pe care ne/a daruit/o !
6-7-2009
ingrid a scris despre cartea Panza de paianjen:
panze,,,
sunt la jumatatea cartii,,,,nu vreau sa se termine
25-6-2009
sweet alex a scris despre cartea Panza de paianjen:
panza de paianjen
cartea este interesanta,finalul la fel,sa recunoastem.cei care am citit cartea,ca nu anticipam ca eroina sa ramana singura,cel putin eu una nu.ea,diana,este si frivola si superficiala in unele aspecte,vrea sa fie centrul atentiei si se bucura de aceasta cand ii este acordata.un personaj complet si complex
3-6-2009
ana a scris despre cartea Panza de paianjen:
nu este o carte doar despre dragoste, este povestea reala a unei vieti traite cu toate emotiile, transformarile unei femei; e zbuciumul de a iesi la lumina si de a avea curajul sa te descoperi pe tine, fara sa traiesti prin prisma altora.
2-6-2009
Claudia a scris despre cartea Panza de paianjen:
akm citesc si eu cartea...mai am putin si o termin....este o carte nemaipomenita si o recomand tuturor,poveaseta Dianei Slavu este uimitoare,emotionanta,dar si trista....abia astpt sa vad finalul...felicitari cellei serghi....
2-6-2009
soare a scris despre cartea Panza de paianjen:
soare
mi-a placut superrrrrrr tare,trebuie neaparat s-o cititi!
22-4-2009
crina a scris despre cartea Panza de paianjen:
Scriitoarea sufletelor noastre
Cella Serghi mi-a fascinat adolescenta. Am citit pe nerasuflate si cu pasiune "Panza de paianjan", mi-au placut "Mirona" si "Iubiri paralele", dar ma emotioneaza de fiecare data cand recitesc pasaje din "Aceasta dulce povara, tineretea"(cartea pe care o pastrez pe noptiera), mai ales cand sunt teii infloriti la Spitalul Militar...
10-4-2009
Paula a scris despre cartea Panza de paianjen:
O poveste autentica
O carte despre supravietuire si dragoste, o combinatie care reuseste sa impresioneze. Merita citita!
12-3-2009
CARAIMAN DANIELA a scris despre cartea Panza de paianjen:
CARTEA MEA DE SUFLET
AM CITIT-0 LA 15 ANI PRIMA DATA , DE ATUNCI INCA DE CATEVA ORI .VA ROG SA O CITITI VA VA FACE O MARE PLACERE.
15-10-2008
helen a scris despre cartea Panza de paianjen:
O carte emotionanta pana la lacrimi, cu un final neasteptat
dar optimist.
Mie mi-a placut foarte mult, m-am regasit de multe ori in paginile ei, si de fiecare data cand o recitesc plang la anumite pasaje.
Cine inca n-a citit-o, i-o recomand.
2-10-2008
paco a scris despre cartea Panza de paianjen:
este cartea care mi-a marcat copilaria,cartea la care ma intorc cu placere dupa 25 de ani
Cine a cumparat Panza de paianjen, a mai cumparat si:
Bărbați în situația mea
Per Petterson
Cand iese pustnica paianjen
Fred Vargas
Apartamentul din Paris
Lucy Foley
Vara Jucariilor Moarte
Antonio Hill
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE